Şekerli su batikon lekesinin çözülmesi için birebirdir. İyi bir çitileme ile tüm lekeler ortadan kalkar. Şekerli suyun çamaşırlar üzerinde leke bırakma özelliği bulunuyor. Bu yüzden bu işlemler yapıldıktan sonra kıyafet temiz su içerisinde durulanmalıdır.
3. BATTICON nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Enfeksiyon tedavisi için maksimum 14 gün günde bir veya iki kez uygulanır. Enfeksiyonun önlenmesi için gerektiği sürece haftada bir veya iki kez uygulanır.
Batikon topikal ilaç olmasının yanı sıra, bir deri antiseptiği olarak da bilinmektedir. Hayvanların ve insanların cilt yüzeylerinde meydana gelen açık yaralarda kullanımı yapılmaktadır. İçerisinde bulunan zengin maddeler sayesinde hem cildi temizler hem de iyileşmesine olanak sağlamaktadır.
Batikon solüsyon hayvanlarda ve insanlarda oluşan iltihap ve açık yara durumlarında, cilt yüzeyinin temizlenmesi ve gerekli tedavilerin yapılabilmesi adına kullanımı yapılan solüsyondur. Batikon solüsyon medikal alanlarda deri antiseptiği olarak anılmaktadır.
Povidon iyot (batikon) antiseptik solüsyon, çeşitli hijyenik ve cerrahi el dezenfeksiyonunda, ameliyat öncesi ameliyat bölgesinin dezenfeksiyonunda ve hazırlanmasında, cilt ve yara çevresi dezenfeksiyonunda, antiseptik yıkamalarda kullanılır.
İlgili 17 soru bulundu
Yara, batikonla silindikten sonra yüzeyine yaradan biraz büyük ve yarayı tamamen kapatacak steril gazlı bez konup yapışkan bantla kapatılır. Bu işlem için ortasında değişik büyüklükte gazlı bez bulunan hazır paketlenmiş steril yapışkanlı bantlar vardır ve bunların kullanılması daha kolaydır.
-İçinde iyot içeren Batikon benzeri pansuman malzemeleri yara iyileşmesini geciktirir, kullanılmamalıdır. -Kesi yerleri temiz ve kuru tutulmalıdır. Krem ve pomadlar bol miktarda ve vücudun ememeyeceği şekilde kullanıldığı takdirde, yara üzerinde çamur benzeri bir tabaka oluşturabilir.
Batikon, antiseptik bir çözeltidir ve mikropları yok ederek enfeksiyon riskini azaltır. Ancak, batikon genellikle direkt olarak açık yaralara uygulanmaz.
Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir. Yoksa doku harabiyeti yapabilir. Pansuman yapılırken yara merkezden dışa doğru silinmeli ve karıştırılmamalıdır.
Özellikle de cilt antiseptiği olarak kullanımı çok önemli ve faydalıdır. Batikon cilt yaralarında, pansumanlarda ve tedaviler için kullanıldığı zaman, ciltte olan mikropları öldürür ve yeni oluşumların önüne geçmektedir. Bu sayede de yararlar kısa süre içerisinde tedavi edilir ve iyileşme sağlanır.
– BATİKON ANTİSEPTİK SOLÜSYON : Küçük sıyrıklarda ve kesiklerde ortaya çıkabilecek enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılır. Enfeksiyonlara neden olabilecek bakterileri öldürerek çalışır.
Ancak özellikle sağlık için kullanılacaksa pamuk yardımıyla bölgeye tampon hareketlerle uygulanabilir. Ayrıca batikon kullanıldıktan sonra yüzeyi mutlaka durulayın ve kalıntı bırakmayacak şekilde kurulayın. Bu, ürünün cilt veya diğer hassas yüzeylerde yan etkilere neden olmasını önleyecektir.
Dikişlerin üzeri baticon ile silindikten sonra kuruması beklenip, ince bir tabaka oluşturacak şekilde antibiyotikli pomad sürülerek gazlı bez ile kapatılır. 48 saat sonra pansuman açıldığında öncelikle bebek şampuanı ile yıkanır.
Batikon lekesi deriye bulaştığında hemen limon dilimleyin ve lekenin üzerine uygulayın. Limon ile lekeyi ovmaya devam edin ve lekenin çıkması için uğraşın. Eğer leke zor çıkıyorsa limonu lekenin üzerinde bir süre bekletin. Sonrasında ılık suyla temizleme işlemi yapın ve lekenin çıktığını göreceksiniz.
Batikon, yaranın mikrop kapmadan temizlenmesi amacıyla kullanılan maddedir. Leke bırakma konusunda akla ilk gelen maddelerden birisidir. Batikon sahip olduğu turuncumsu renk ve kokusu ile çok zorlu bir leke kaynağıdır. Batikon sürüldüğü bölgeye hızla yayılır.
Şekerli su batikon lekesinin çözülmesi için birebirdir. İyi bir çitileme ile tüm lekeler ortadan kalkar.
Yaranın pansumanı ve temizliği yapıldıktan sonra, sargı işleminde hemen önce eldivenli olan eller ile yara üstüne batikon krem uygun miktarda sürülerek kullanılmaktadır.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır. İdeal nemli ortamda iyileşme hızlanır ve ve ideal nem, kabuk ve çatlak olusumunu engelleyerek derinin en iyi düzeyde iyilesmesini saglar ve yara izi kalma riskini azaltır.
Özellikle ameliyat vb. işlemlerde cilt ve vücuttaki bazı dış katmandaki zarların dezenfekte edilmesi için kullanılmaktadır. Enfeksiyona neden olan ya da enfeksiyona neden olacak bakterileri öldüren Batikon, bazı durumlarda örneğin antibiyotik tedavilerinden sonra da kullanılabilir.
Yarayı açık bırakmak daha çabuk iyileştirmez
Yaraların açık bırakıldığı zaman daha çabuk iyileştiği doğru değildir. Yara iyileşmesi için oksijen gerektiği doğrudur ancak yaranın hızla iyileşmesi için kuru değil nemli bir ortam gereklidir.
Protein, yara iyileşmesinde en etkili besin grubudur. Enerji ( karbonhidrattan ve yağdan gelen kaloriler), amoniasitler, antioksidanlar ve mineraller ( zinc) ayrıca çok önemlidir.
Yeni oluşan deri daha az elastiktir ve yaklaşık bir-iki yıllık bir süre boyunca gelişmeye devam eder.
VI. Sezaryen doğum sonrası dikişler de ortalama 1 hafta içinde iyileşir. Bu bölgenin pansumanını Baticon ile yapmak yeterlidir.
Gerekli pansuman malzemeleri kullanılarak tecrübeli sağlık personeli tarafından her gün veya 2 günde bir pansuman yapılmalıdır. Dikiş Pansumanı: Dikişlerin kalma süresi bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 10 gündür. Dikiş atıldıktan alınana kadar her iki günde bir pansuman yapılmalıdır.
Bu tip yaralar için doktorunuzun tavsiyelerini dinleyiniz lütfen. Su değdirmemek gereksiz yara atıklarının birikimine ve mikroorganizma üremesine yol açarak yaraya zarar bile verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri