Battaniyeye Nevresim Geçirilir mi? Günümüzde nevresimler battaniyelere de geçirilmektedir. Çok yaygın olmasa da kullanılan bir uygulamadır. Siz de battaniyelerinizi uzun seneler boyunca kullanmak istiyorsanız nevresim geçirerek koruyabilirsiniz.
Sabitlediğiniz köşelerden başlayarak, nevresim altta yorgan üstte olacak şekilde sarın. (Dürüm gibi:) ) Üstte nevresim içte yorgan olmak üzere, rulo haline getirdikten sonra, tüm ruloyu nevresimin içine sokun. Sonra düğmelerini ilikleyin ya da fermuarını çekin.
Yastık kılıfı, çarşaf ve nevresimden oluşur. Kullanımı, yastık kılıfı ile yastık kaplanır. yatağa çarşaf serilir ve son olarakta yorgan nevresim ile kaplanır, yani nevresimin içine yorgan konur. Nevresim Takımları bir çok çeşit, bir çok kalite olabilir.
Nevresim nedir sorusunu ise en yalın hali ile içerisine yorganın veya battaniyenin geçirildiği; bir çeşit kılıf görevi üstlenen ev tekstil ürünü olarak cevaplandırmak mümkündür.
Nevresim takımlarının kış aylarında haftada en az bir kez, yaz aylarında ise haftada en az iki kez değiştirilmesi sağlıklı olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Kullanımı, yastık kılıfı ile yastık kaplanır. yatağa çarşaf serilir ve yorgan nevresim ile kaplanır, istenirse yorgan sesenli oluğundan yorgan koruyucu olarak kullanılan nevresim, kullanılmayabilir.
Yıkama Sıklığı
Daha uzun süre bekletmek alerjik bünyenizi tetikleyebilir. Yine çok terleyen biriyseniz duruma göre haftada 1-2 kez değiştirilip yıkanması doğru olacaktır. Genel olarak nevresim takımları kış aylarında 2-3 haftada bir değiştirilebilir.
Fakat genel olarak nevresim takımlarının 2-3 günde bir yıkanması yani değiştirilmesi gerekir. Bununla beraber bazı durumlarda daha sık yıkama bile gerekebilir. Örneğin alerjiniz ya da astım gibi solunum hastalıklarınız varsa ya da evcil hayvanınız yatakta sizinle uyuyorsa nevresimleri daha sık değiştirmelisiniz.
Diğer Çamaşırlardan Ayrı Yıkayın
Havluların diğer çamaşırlarla birlikte yıkanması yanlıştır. Havluların daha kolay sertleşmesine sebep olur. Havlularınızı biriktirerek, diğer çamaşırlardan ayrı yıkamayı tercih etmelisiniz.
Renkli ve desenli çarşaflarınızı 40 derecede yıkayabilirsiniz. Yüksek sıcaklıklarda yapılan yıkamalar, nevresim takımlarındaki renklerin ve desenlerin solmasına yol açar. Yoğun kirlilik durumlarında 60 derecede kullanılabilir.
Pamuklu, dayanıklı ve beyaz çarşaf ve nevresimleri 60 derecede yıkayabilirsiniz ancak polyester karışımlı veya renkli bir çarşaf icin 30-40 derece ideal. Nevresim takımı seçimi işte bu nedenle çok önemli. Polyester ve renkli kumaşlar veya ipek gibi özel kumaşlar yüksek sıcaklığa dayanıklı olmadığı için bakımı da zorlu.
Havluyu doğruca banyo kapısının arkasına asmak hızlıca mikroplarla temas etmesine sebep olur. Bir havluyu kullandıktan üç gün sonra mutlaka yıkamanız gerekiyor.
4- Çamaşırları Türlerine Göre Ayırmamak
Bunun yanında tüy bırakan kıyafetler varsa bunların da ayrı yıkanması gerekebilir. Yatak örtüleri, çarşaflar, nevresimler ve havlu gibi büyük hacimli ürünler ise mutlaka çamaşırlardan ayrı yıkanmalı.
Yastık kılıfları haftada en az 1 kere yıkanmalıdır, kişinin tercihine göre sıklığı değişiklik gösterebilir. Yastığın içeriğinin temizliği için koruyucu kullanabilir ve düzenli olarak yıkayabilirsiniz. Yastık koruyucu olarak boyutuna uygun bir yastık alezi tercih edebilirsiniz.
Yastık kılıfı, çarşaf ve nevresimden oluşur. Kullanımı, yastık kılıfı ile yastık kaplanır. yatağa çarşaf serilir ve son olarakta yorgan nevresim ile kaplanır, yani nevresimin içine yorgan konur. Nevresim Takımları bir çok çeşit, bir çok kalite olabilir.
Nevresim, tek başına yorgana geçirilip kullanılan bir ev tekstil ürünü. Kış aylarında yorganınızı kaplayan ve yatağınıza hoş bir görünüm katan nevresimi, yaz aylarında sadece tek başına üzerinizi örtmek ya da yatak örtüsü olarak da kullanmak için de tercih edebilirsiniz.
Nevresim takımı, yatak odalarının olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Yatak kılıfı, çarşaf, nevresim ve yatak kılıfından oluşan ürünler, odanıza şık bir görüntü verirken yatağınıza toz girmesini de engeller.
Koyu renkleri birlikte ve beyaz veya daha açık renkleri ise ayrı yıkayın. Renk gruplarından oluşan daha fazla çamaşır olması durumunda, bunları ayrı ayrı seferlerde ele alın. Mesela morlar, kırmızılar, portakallar ve parlak sarılar gibi parlak kıyafetler birlikte veya çok çamaşır olması durumunda ayrı yıkanabilir.
Parmak aralarında gezdirerek temizliyoruz. Bunun amacı dışındaki yağ tabakasını su ve sabunla parçalayıp virüsü etkisiz hale getirmek. Çamaşır makinasında ovuşturma veya bastırma olmadığından 30-40 derecelik su virüsü öldürmeye yeterli olmaz. Ancak 60 derecenin üstü etkili olur.
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi.
Tüm bunlara bağlı olarak Çamaşır Uzmanı Mary Marlowe Leverette, sağlıklı bir uyku için çarşafların haftada bir değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şurada Paylaş! Leverette, "İdeal olarak, yatak çarşafları her hafta kumaş için önerilen en sıcak su ile yıkanmalıdır.
Temizlik uzmanları, yepyeni nevresim takımlarını kullanmadan önce ambalajından çıkar çıkmaz yıkamanın 'kesinlikle gerekli' olduğu konusunda uyardı.
Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları haftada en az 1 ortalama 2 kere değiştirilmelidir. Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları 60 derece de yıkanmalı ve iyice kurtulmalıdır. Kurutulan çarşaflar yüksel derece de ütülenmesi daha sağlıklı olur.
Battaniyeler için ideal yıkama programı "yünlü özel ayar" seçeneğidir. Pelüş ve polar yapıdaki battaniyeleriniz, bu yıkama programı ile temiz bir görünüm alacaktır. Yıkama sonrasında battaniyenin güzel kokması için bol miktarda yumuşatıcı da kullanabilirsiniz.
Sıcak, sık dokunan ürünlerin yapısını bozabilmektedir. Maksimum 30 derecede battaniyelerinizi yıkayabilirsiniz. Makinenizin sıkma devri 600'ün üzerinde olmamalıdır. 30 derece dahi olsa, sıcakla büzüşen ve kırışan battaniyeler uzun süre sıkma işlemine maruz kaldığında yumuşaklığını tamamen yitirirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri