O yüzden bebek kıyafetleri yıkanırken yumuşatıcı kullanılır mı sorusuna hitaben hayır cevabını vermek gerekir. Çünkü bu ürünlerin kimyasal içeriği bulunur ve parfüm etkisi sağlar. Bebeklerin çamaşırını yıkarken mümkün olduğu kadar kokulu ürünlerden uzak durmak gerekir.
Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir. Lindos Naturals Bebek Çamaşır Sabunu içeriğinde SLS, paraben, sülfat, klor, GDO, boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar bulunmaz.
Ebeveynler tarafından merak edilen bir konudur bebek kifayetleri kaç derecede yıkanır konusu. Bebeğinizin kıyafetlerini eğer renkli ise 40 beyaz ise 60 derecede yıkamanız gerekmektedir.
Önce "Bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı?" sorusuna yanıt verelim. Bebeğinin cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlar kullanmamalısın.
Bazı kıyafetler makinede yıkamaya uygun olmayıp, talimatında elle yıkamaya uygundur yazılabilir. Dolayısıyla muhakkak yıkama talimatına uymalıyız. Yıkama talimatında buna aykırı bir durum yoksa özellikle pamuktan üretilmiş bebek kıyafetlerini 300 kısa programda yıkamalıyız.
İlgili 17 soru bulundu
O yüzden bebek kıyafetleri yıkanırken yumuşatıcı kullanılır mı sorusuna hitaben hayır cevabını vermek gerekir. Çünkü bu ürünlerin kimyasal içeriği bulunur ve parfüm etkisi sağlar. Bebeklerin çamaşırını yıkarken mümkün olduğu kadar kokulu ürünlerden uzak durmak gerekir.
Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
Parfümlü deterjan ve yumuşatıcılar bebekler için zararlı şeylerdir. Bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için, ebeveynler kendi kullandıkları parfümlere bile dikkat etmelidirler. Bebeğin henüz bütün organları gelişim halindedir. Onların nefes almasına, akciğerlerini korumaya dikkat edilmesi gerekir.
Fakat bebek kıyafetleri 60 derecede yıkanır mı sorusunun yanıtı da evet olarak yanıtlanabilir. Çok kirli ve lekeli kıyafetlerin temizlenmesi için 60 derece yıkama programları kullanılabilir. Yüksek sıcaklıklarda yıkama yapıldığı zaman kıyafetlerin çekmesi gibi durumlarla karşılaşmak da mümkündür.
Bebek kıyafetlerinin özellikle açık havada kurutulması gerekir. Bu şekilde daha yumuşak olmaları sağlanır. İlkbahar ve yaz mevsiminde, bebek çamaşırları mutlaka güneş gören yerlerde kurutulmalıdır.
Başını yıkarken bebeği hafifçe yükseltip şampuanı köpürtün ve bebek yine yatar haldeyken köpüklü suyu yüzüne gelmeyecek şekilde başının arkasından akıtın. Genzine su kaçmaması için bebeğin yüzüne su dökmemeye dikkat edin.
Renkli ve desenli bebek kıyafetlerini çamaşır makinesinde yıkarken 30 derecenin ideal olduğunu bilmelisin. Çünkü 30 derecede yıkanan ve sıcak yıkama yapılan bebek kıyafetleri, zarar görmeden temizlenmiş olur.
6 YAŞINA KADAR ÖZEL DETERJAN KULLANIN
Okul başlama yaşına kadar özel deterjan kullanılması gerekir, ancak ilk iki yıl çok daha önemli; ondan sonrası karma geçiş dönemidir. Altı yaşından sonra ise çocukların çamaşırları kendi çamaşırlarımızla yıkanabilir.
Bebeğin beyaz çamaşırlarını 40 derecede yıkamak hijyen için yeterlidir. Renkli ve hassas çamaşırlar için 30 derece uygundur.
Bebek kıyafetleri yıkanırken, yetişkin kıyafetlerinde kullanılan deterjanların kullanılması tavsiye edilmez. Çünkü yetişkinler için olan deterjanlar daha kokuludur ve daha fazla kimyasal içerir. Bu da bebeğin hassas cildi iyi olmaz.
Türkiye'nin en iyi bebek deterjanı markası olan Baby Me, 1500 ml'lik bebek çamaşır deterjanı ile yenidoğan da dâhil tüm çocukların kullanıma uygun. %100 bitkisel olan ürün, hiçbir hayvansal ham madde içermiyor.
pH 7 Değerine Sahip Olmalı
Bu tabaka oluşana kadar yenidoğan bebeğinizin cildi hassas ve tahrişe açıktır. Bu sebeple pH değeri nötr olan bir şampuan kullanılması gerekir. Çünkü bebeğiniz doğduktan sonra cildinin pH değeri nötr yani pH 7'dir. Bebek şampuanının da bu değerde olmasına dikkat etmeniz önemlidir.
Bebeğin ilk banyosunda herhangi bir şampuan, sabun kullanmanız önerilmez. Ama daha sonrası için yenidoğan şampuanı ve yenidoğan sabunu kullanılabilir.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Kıyafetlerinizi yumuşatıcıyla koruyun. Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin sadece hoş bir his vermesini ve güzel kokmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kıyafetler için temel açıdan da faydalıdır. İpliklerin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayan koşullandırıcı etki, ayrıca onları korur.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Giysileri, ortalama 6 yaşına kadar bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Çamaşırların iyi durulanması ve herhangi bir katkı kalmaması için, doğal hammaddelerden üretilmiş ve kalıntı bırakmayan deterjanlar tercih edilmelidir.
Ayaklarına mutlaka çorap, başına şapka giydirilmelidir. Kıyafetlerin etiketleri kesilmeli, bebeğin giysileri yetişkinlerinkinden ayrı yıkanmalı ve özel bebek deterjanları kullanılmalıdır. İlk 6 aya kadar bebek giysilerinin dikiş yerleri içten ve dıştan ütülenmelidir.
Renklileri ve beyazları ayırın; bebeğinizin kıyafetlerini yıkamadan önce beyazlar ile renklilerin farklı sıcaklık derecelerinde yıkanabilmesi, boyasının çıkıp, renk solmaması için yıkama işlemini ayırarak yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri