Çocuklar genellikle 2 ile 3,5 yaşları arasında bebek yatağından çocuk yatağına geçmek için hazır olurlar. Hatta bir çok çocuk sanılanın aksine 3,5 yaşına gelene kadar bu değişime hazır olmaz. Çocuğunuzu hiç bir zaman zorlamayın.
2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı araştırıldığında bu yatağın artık bebeğin okula gidene kadar yatabileceği boyutlarda olması uygundur. Bebek battaniyesi de mutlaka antibakteriyel ürün olmalıdır. Bebeğin sağlığının korunması için onu sıkmayan, doğal pamuklu malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir.
3-6 yaş çocuklar ise yürümeye ve hareketlenmeye başladığı için çok sert olmayan yüzeye sahip yatak modelleri tercih edilmelidir. Bu yaş grubundaki çocuklara, basınç uygulamayacak yumuşaklıkta yataklar üretilir. Bu çocuk yatakları, doğal kumaşlarla üretilir.
Çocuğun, beşikten çocuk yatağına geçmesi için en doğru zaman aralığı çocuğun verdiği sinyalleri gözlemleyerek bulunabilir. Kesin bir yaş aralığı olmamakla birlikte yaklaşık 2-4 yaş arasında çocuklar yetişkinlerin kullandığına benzer bir yatağa geçmeye hazır olurlar.
İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir.
İlgili 40 soru bulundu
0-2 Yaş Bebeklerde Yatak Seçimi
Sert yataklar bebeğin içerisine gömülmesine olanak tanımayacağı için omurga sahip olduğu doğal S formunu koruyarak gelişimi sürdürür. İkinci önemli neden ise sert yataklar boğulmayı önlemeye yardımcı olur. Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini azaltır.
Bebeklerde günlük uyku düzeni ay ve yaşa göre değişir
Gece uykuları 10-11 saattir. 9-14 ay aralığında bebeklerin çoğu gündüz 2 kez, toplamda 2.5-3.5 saat uyur. Geceleri 10-11 saat kesintisiz uyuyabilirler. 15-18 ay aralığı, bebekler için tek gündüz uykusuna geçiş dönemidir.
Genellikle standart bebek yatağı boyutları olan 70x140 cm veya 60x120 cm yatakları tercih etmeniz önerilir. Bebek yataklarının bebeğinizin rahat edebileceği bir ortam sağlaması gerekmektedir. Ayrıca, bebeğinizin yatağına uygun bir uyku düzeni oluşturmak da önemlidir.
Ürün kalınlığı standart ortapedik yaylı yataklara yakındır. Özellikle park yataklarda bebeklerin 6. ayından sonra hamak katını en alt kata indirerek, 4 yaşına kadar kullanım imkanı sunar.
Montessori yatak sağladığı güvenlik ve sunduğu özgürlük ortamı ile 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için sıklıkla önerilmektedir.
Bebekler İçin Doğru Yatak Seçimi
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Bebek ve çocukların yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak tercih edilmesinin sebebi, içine gömülmeyi engellemek, daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca bu yataklarda Solvent bazlı kimyasal malzeme kullanılmamaktadır, çocuklar için oldukça sağlıklı yatak türleridir.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Çok yumuşak ve çok sert yataklar gelişimleri için olumsuz olabileceği için bu yaş grubundaki çocuklar için orta sertlikteki yataklar tavsiye edilmektedir. Hava alan yapıda olmasına özen gösterilmelidir. Çocukların iyi bir şekilde uyumaları için ısı değerlerinin stabil ve mevsim koşullarından bağımsız olması gerekir.
Büyüyen Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır? Büyüyen beşik kaç yaşına kadar kullanılır sorusu ebeveynler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Seçilen büyüyen beşiğin boyutuna göre kullanım süresi değişkenlik gösteriyor. Örneğin; 60x120 cm boyutlarındaki beşik karyolaya dönüştürülerek 10 yaşına kadar kullanılabiliyor.
Bebeğin ve onunla birlikte günden güne büyüyen ihtiyaçları için üretilen Baby Cotton ST Büyüyen Bebek Karyolası, bebeklik dönemi için 75x115 cm olup 0-3 yaş, büyütüldüğünde çocukluk döneminde ise 3-6 yaş aralığına kadar kullanılabilmektedir.
Yatak bazadan büyük olursa ne olur? Yatak, bazadan büyük olursa hem konforunuz hem de yatağınızın ömrü azalır. Baza zemininden destek alamayan yatağınızın içindeki sünger ve yay katmanları zarar görerek, uyku konforunuzu olumsuz etkiler. Bu sorun garanti kapsamına girmez.
Amerikan Pediatri Akademisi, ideal olarak bir yıl, en az da altı ay süresince bebeklerin ebeveynleri ile aynı odada, ebeveyn yatağına yakın bir yerde yatmasını tavsiye eder. Ancak güvenli bir uyku için bebekler anne baba arasında aynı yatakta yatırılmamalı, kendi beşiklerinde uyutulmalıdır.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Bazı çocuklar 3 yaş civarı gündüz uykularını bırakırken bazıları 5 yaşına kadar gündüz uykusu uyuyabiliyor. Genele bakıldığında ise çocuklar 3-4 yaş arasında gündüz uykusundan vazgeçiyor. Bu konuda bir karara varmak için en doğrusu çocuğunuzun işaretlerini takip etmek.
Bebeğinizin bu dönemde akşam 20:00-21:00 gibi uyuması gerekir. Daha geç saatlere kalırsa o saate kadar yorulup uykuya dalmakta zorlanabilir. Gündüz uykuları için de aynı uyku rutinini oluşturmalısınız. Bebeğiniz fazla yorulmadan onu gündüz uykusuna yatırmalısınız.
Büyüdükçe algısı açılan çocuğun, uyku süresi de kısalır. Büyüme hormonu saat 22.00 civarında n en yüksek düzeylere ulaşır. Bu nedenle çocuk hangi yaşta olursa olsun, bu saatlerde derin uykuda olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri