Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) Sonrası bakım
Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir. Vücuttaki özel yerler dışında ben ameliyatı sonrası pansuman 2 gün sonra yapılır.
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir. Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.
Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.
İlgili 19 soru bulundu
Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir. Dikiş bölgesinde hissedilen gerginlik normaldir. Dikişler bir yada iki hafta sonra aldırılır.
Eğer yarada bir problem yoksa, normal şartlarda ameliyattan 48 saat sonra yarada su geçirmez tabaka oluşur ve banyo yapmakta bir sorun olmaz.
İşlemden önce krem veya iğne ile lokal anestezi uygulanır. İşlem aynı lazer ile ben yakma da olduğu gibi oldukça kısa sürer ve sonrasında dikiş gerekmemektedir.
Yara iyileşme sürecine bağlı olarak bu iz kısa sürede kapanacaktır. Dikişler ise 5 ile 15 gün içinde alınır. Dikişler alındıktan sonra ben aldırma operasyonu tamamlanmış olur.
Dikişler alındıktan sonra yara iyileşmesinin devam etmekte olduğu unutulmamalıdır. Keside kötü iz oluşmasını engelleyebilmek için steroidli pomadlar 6-18 ay süre ile masaj yaparak kesi bölgesine uygulanabilir. Bazı durumlarda steroid enjeksiyonu, bası giysisi, silikonlu gel sheet kullanımı önerilebilir.
Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır. Aynı zamanda deri rengi normale dönene kadar güneş koruyucu kullanmakda faydalı olacaktır.
Detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurunuz. Benler yapılarına göre cerrahi kesi ile veya lazer ile alınabilmektedir. Lazer için birden fazla seans gerekebilmektedir. Ben alma işlemi 5-10 dk sürer ve cerrahi kesi ile bir kerede alınabilir.
Ben Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer.
Gerekli pansuman malzemeleri kullanılarak tecrübeli sağlık personeli tarafından her gün veya 2 günde bir pansuman yapılmalıdır. Dikiş Pansumanı: Dikişlerin kalma süresi bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 10 gündür. Dikiş atıldıktan alınana kadar her iki günde bir pansuman yapılmalıdır.
Yara yüzeyini kurulayın ve steril gazlı bezler veya pansuman pedleriyle üzerini kapatın. Pansumanın sıkı olmadığından ve yara üzerinde baskı oluşturmadığından emin olun. Pansumanın düzenli aralıklarla değiştirilmesi ve yara izleme süreci önemlidir.
Açık yaralarda, ölü dokular temizlendikten sonra ilk pansuman yapılır: Tuzlu su serumu (serum fizyolojik) ve soluheks denilen antiseptik madde köpürtülerek yara iyice yıkanır. Sonra tekrar serum fizyolojikle yıkama yapılır. Bunlar dokuyu tahriş etmez ve yeni ölü dokular ortaya çıkarmazlar.
İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir. İlerleyen zamanda ise bu izde ortadan kaybolabilir.
Yara bölgesi yıkanmamalı, su ile temasından kaçınılmalıdır. İlk 24 saat boyunca yaranın üzerindeki bandaj çıkarılmamalıdır. Bu süreden sonra yaralı bölge ıslanmayacak şekilde duş alınabilir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Doktorların sık karşılaştığı sorulardan biri olan ''Ben aldırmak zararlı mıdır?'' sorusunun cevabı ise, cerrahi olarak çıkartılan benlerin kansere dönüşme ihtimali yoktur.
Uygulama sonrasında işlem bölgesinde bir kabuklanma oluşur. İlk 24 saat tedavi bölgelerine su değdirilmemeli, en az 1 hafta süreyle güneşten korunmalıdır. Kabuklanma 1 hafta içinde yerini kızarıklığa bırakır. Bu kızarıklık 1- 6 ay boyunca herhangi bir dönemde ciltle aynı rengi alacaktır.
Şöyle ki; Devlet hastanesinde ücret alınmadan tüm işlemler yapılır. Özel hastanelerde fark adı altında yukarıda yazılan kadar ücret alınır.
3 seanslık bir işlem için 3 haftalık bir süre yeterli olacaktır. Benin büyüklüğü ve rengine bağlı olarak uygulanacak seans sayısı belirlenmektedir. Lazer sonrasında herhangi bir kesi ve iz söz konusu olmadığı için kişi sosyal yaşantısına rahatlıkla devam edebilir.
Ben aldırma hangi bölüm? diye merak ediyorsanız, ilgi alanı olan branş cilt hastalıkları bölümü olmaktadır. Cildiye bölümüne randevu alarak, ciltteki benlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Alanında uzman bir doktora danışmadan benlerinizi ellememeniz oldukça önemlidir.
Buharlaştırma Yöntemiyle Ben Tedavisi
Elektrik enerjisinin temas ettiği bölgede ısı enerjisi oluşturmasını sağlamaktadır. Diğer ameliyatlarda kanama durdurma işlemi için kullanılmakta olan bu cihaz ben tedavisinde de uygulanmaktadır. Kabarıklık gösteren tüm benlerde en fayda sağlayan yöntem budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri