Bu çiçeğin para ve şans getirmesi için bulunduğu ortamda en az 3 ay kalması gerekir. Dolayısıyla bereket çiçeği bakımı çok önemlidir. Bereket çiçeğinin yeşim yeşili yaprakları vardır. Gövdesi etli, pürüzsüz ve parlaktır.
Camino – Pachira Aquatica Saksı Çiçeği
Bereket anlamına gelen para çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilen ve bakımı son derece kolay olan bir bitki türüdür. Pachira olarak da adlandırılan bu çiçekler, pozitif enerji yayan bir özelliğe sahiptir.
“Para çiçeği evde nereye konur?” diye merak ediyorsanız, güneşe aşık bir bitki olduğunu bilerek hareket etmelisiniz. Soğuk ortamları sevmeyen bu bitki için oda sıcaklığının asla 15 derecenin altına düşmemesi lazım. Bu nedenle güneş alan pencere kenarları tamda bu bitkiye uygundur.
Para çiçeğinin bitkiler aleminin en şanslı bitkisi olduğuna inanılır, beraberinde zenginlik ve şans getirdiği düşünülür. Dekoratif olarak da tercih edilmesinin sebebi gösterişli tombul yapraklara sahip olmasıdır.
Para Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Çoğaltılması oldukça kolay saksı çiçeklerinden olan para çiçeği, saksı içerisinde kalın köklerinin yanında küçük fideler vererek çoğalmaya başlar. Fideler yeteri kadar büyüdüğü zaman, köklerinden keserek yeni saksıya almanız gerekir. Böylece çoğaltma işlemini tamamlamış olursunuz.
İlgili 41 soru bulundu
Özellikle kış aylarında ortamdaki nem miktarını yükseltmek için nem makinelerinden yardım alabilirsiniz. Yeteri kadar ışık alamıyor olabilir. Bitkiniz tam gölge odalar hariç neredeyse tüm ışık koşullara uyum gösterecektir. Ancak yine de sararmalar mevcut ise daha fazla ışık aldığı bir konum tercih etmeniz önerilir.
Ekildikten 4 yıl sonra çiçek vermeye başlar. Güney Afrika kökenli bitki yeşil yapraklara sahiptir.
Uğur, şans, bereket ve bolluk getirdiğine inanılan çiçekler arasında manolya, menekşe, karanfil, mimoza, şakayık, gül ve orkide gibi çiçekler ile tamamen yeşil yapraklardan oluşan bitkiler bulunmaktadır.
Para çiçeği anlamı, bolluk ve berekettir. Bu çiçek; Çin para çiçeği, mücevher çiçeği, bereket çiçeği, şans çiçeği gibi isimlerle de bilinir. Para çiçeği, bir yerde üç aydan uzun süre kalırsa o eve veya kişilere şans ve para getireceğine inanılır. Çiçeğin anlamı da bu anlayıştan gelir.
Para ağacı bitkisi (Pachira aquatica), hem eve bereket getirdiğine inanıldığı için hem de bakım kolaylığı açısından, en sevilen ev bitkilerinden biri. Para ağacı bitkisi yutulursa kediler için zehirli değildir, ancak tamamen güvenli de sayılmaz, mide rahatsızlığına neden olabilir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır. Hava akımı alan noktalardan uzak tutmakta fayda var.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır. Hem kokuları çok hoş olan hem de görünümleri çok güzel olan ve tamamen estetik açıdan bile insanları etkileyen bu çiçekler eve uğur getirir.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Evin Bereket Köşesi Neresi? Evin bereket köşesi, Feng Shui'de "Zenginlik ve Bolluk" alanı olarak bilinir ve genellikle evin güneydoğu köşesinde yer alır. Bu alan aynı zamanda "para alanı" olarak da adlandırılır ve finansal başarı, refah ve zenginlik ile ilişkilendirilir.
Para Çiçeği Fidesi - Crassula Ovata , Güney Afrika kökenli bir bitkidir. Bulunduğu bölgeden 3 ay dan fazla bir sürede yetişmesi durumunda oraya bolluk ve para getireceğine inanılan bu bitki bereket anlamına gelmektedir. Kendine özgü küçük beyaz ve pembe çiçekleri olan, yeşil yapraklara sahip etli bir bitkidir.
- Ekmek ve kırıntıları atılmaz, çöpe dökülmez. Süpürge ile ekmek ufağı süpürülmez, süpürülürse evin bereketi de süpürülmüş olur. Ekmek ufağı toplanıp yenirse, bir yere konursa, evin bereketi çok olur (K.3, K.5, K.13, K.20, K.26, K.27, K.28, K.34, K.36, K.42, K.55).
Dua Çiçeği Bulunduğu Eve Zenginlik Getirir Mi? Dua çiçeği olan evlerin bir gün zenginleşeceği inanışı vardır. Bu inanış tamamen batıl bir inanıştır.
Para Çiçeği Hikayesi
Para çiçeği bulunduğu bölgeye bolluk ve para getirildiğine inanılır. Bundan dolayı daha önce bu çiçeği yetiştirmiş olan kişilerin evine bolluk bereket gelmiştir. Bundan dolayı da bu çiçeğin ismine para çiçeği denilmiştir. Ülkemize ise ilk olarak bu çiçek Güney Afrika'dan gelmiştir.
Barış Çiçeği iç mekanlar için mükemmel bir bitkidir ve harika beyaz çiçekler açarlar. Yatak odasına konulabilecek bitkiler kategorisinde başlarda yer alırlar çünkü havayı temizleyen bitkilerdendir. Havayı formaldehit, benzen, aseton, alkoller ve trikloroetilenden temizledikleri bilinmektedir.
Aloe vera, okaliptüs, kasımpatı, kekik, biberiye, yasemin ve bambu çiçekleri şanslı çiçekler içerisinde kabul edilmektedir.
Türklerde bereket sembolü olarak kullanılan meyve motiflerinden özellikle üzüm, nar, incir, kavun, karpuz, buğday başağı v.b. taneli bitki ve meyveler genellikle doğurganlığın, bereketin ve hayat ağacının sembolü olarak eski çağlardan beri kullanıla gelen süslemeler arasındadır.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Çeşitli bölgelerde yetiştirilen para şans çiçeği bitkisinin 77 üzerinde farklı türe sahip olduğu bilinir.
Ortam sıcaklığı 16-18 derece olmalıdır. Çok soğuk havalardan ve çok rüzgar alan yerlerden uzak tutun. Bitki -5 dereceye kadar dayanabilse de, soğuk havalar ve rüzgar, bitkinin gelişimini yavaşlatır. Sulama: Para ağacı düzenli su ister ve nemli toprağı sever.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri