Beyaz ayakkabılar için kullanıma uygun olan beyaz ayakkabı boyaları ayakkabıların kullanım ömrünü uzatıyor. Örtücü özelliği yüksek olan beyaz ayakkabı boyaları, ayakkabı üzerinde meydana gelen küçük çizikleri ve deformasyonları gideriyor.
Stiletto beyaz topuklu ayakkabıları boyamak bantlı ayakkabılara göre daha kolay. İç kısmına beyaz boyanın bulaşmaması için stilettoların da süngerli beyaz boya ile boyanması önerilir.
Su bazlı ve akışkan olan boyalar ile ayakkabılarınızı rahatlıkla boyayabilirsiniz. Sararan ayakkabı tabanı boyama, solan ayakkabı boyama, deri ayakkabı boyama gibi işlemler ile siz de ayakkabılarınızı yepyeni bir hale getirebilirsiniz. Yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarınızı yenileyebilirsiniz.
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
İlk olarak varsa bağcıkları çıkarılan ayakkabıların temiz, kuru ve kalıntısız olması vurgulanmaktadır. Bunun için ayakkabının üzerindeki toz ve çamur nemli bir bez ya da bir ayakkabı fırçası yardımıyla temizlenmektedir. Normal oda sıcaklığında boyanın 5-10 dakika kuruması beklenmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Deri ayakkabı boyaları, son yıllarda daha çok alternatifle karşımıza çıkmaktadır. Siyah deri ayakkabı, kahverengi deri ayakkabı ya da beyaz deri ayakkabı modellerinizi kendi başınıza rahatlıkla boyayabilirsiniz.
Ayrıca spor ayakkabılarınızı kişiselleştirmenin en popüler yollarından biridir. Beyaz deri spor ayakkabılar tıpkı klasik ayakkabılar gibi sünger ve beyaz boya ile rahatlıkla boyanabilir.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Sprey boyalar, ayakkabı yüzeyine kolay bir şekilde yayılır ve eşit olarak dağılır. Boyama işleminin ardından uzun bir süre kuruması için dokunulmamalıdır. Kuruduğundan emin olduktan sonra süet ayakkabı fırçası ile hafif bir şekilde fırçalama işlemi yapılır.
Ayakkabının rengini ojeyle değiştirebileceğiniz gibi bu amaçla imal edilen boyalar da bulunur. Geniş bir alanda oje ile boyama işlemi yapıyorsanız bu durumda uzun süreli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Ürün Açıklaması
Ayakkabıların Rutin Bakımları İçin Uygundur. Ayakkabıya Yepyeni Bir Görünüm Sağlar. Ayakkabı Üzerinde Katman Oluşturmadığından Çatlama Yapmaz. Kullanım Şekli: Temiz Ve Kuru Deri Yüzeyine İnce Bir Tabaka Olarak Sürünüz, Kuruduktan Sonra Bez, Fırça Veya Parlatma Süngeri Parlatınız.
Ayakkabı tabanı kullanılırken genellikle akrilik boya tercih edilir. Kauçuk tabanlar için PlastiDip boyalar tercih edilirken deriler için Angelus boyalar kullanılır. Boyama işlemi bittikten sonra ayakkabı kurumaya bırakılır.
Ayakkabıların yüzeyini temizlediğinizden emin olunuz. 15-20 cm uzaklıktan kuru ve temiz yüzeye püskürtünüz. 15 dakika kurumaya bırakınız. Parlatma gerektirmez. Deri ayakkabı, deri yüzeyde ve süet & nubuk olmayan ürünlerde kullanmanızı tavsiye etmemekteyiz.
Bir yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak ılık suyun içinde karıştırın, Karışımı bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine sürün ve hafif bastırarak fırçalayın ve bir süre bekletin. Bekledikten sonra karbonat ayakkabı yüzeyinde kurumuş olabilir.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir.
1- Cif ile Beyaz Ayakkabı Temizleme
Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın. Dairesel hareketler yaparak beyaz ayakkabıdaki kiri kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
İyi bir kalitede deri boyası veya ayakkabı boyası tercih edin. Boyama: Bir fırça veya sünger aplikatör kullanarak ayakkabıyı boyayın. Boyayı ince tabakalar halinde uygulayın ve her katmanın kurumasını bekleyin. İhtiyaç duyulan renk yoğunluğuna ulaşmak için gerekirse ikinci veya üçüncü katmanları uygulayabilirsiniz.
şişenin üzerindeki sünger ile deri üzerine ince ve tek kat halinde sürünüz, kurumasını bekleyiniz ve ayakkabılarınız fırçaya gerek kalmadan kendiliğinden parlayacaktır. Kullandıktan sonra şişenin kapağını kapalı tutunuz.
Akrilik boyayla ayakkabı boyanır mı sorusuna geldiğimiz zaman is sorunun cevabı evettir. Akrilik boya tekstil ürünlerindeki kalıcı yapısıyla ayakkabınızdan çıkmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri