Beyaz çamaşırların daha da beyaz olması için siz de çamaşır suyu, karbonat ve elma sirkesinden faydalanabilirsiniz.
Çamaşır yumuşatıcısı olarak sirke kullanmak istemiyorsanız; karbonat sizin için ideal bir tercih olacaktır. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı karbonat ekleyerek çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Çamaşır sodası da değerlendirebileceğiniz diğer bir alternatif…
Beyaz sirke ile kar gibi beyazlar
Çözeltiyi bir leğen, kova, küvet veya çamaşır makinesi tamburunun içine dökerek çamaşırları burada bekletin. Giysileri bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin. Ardından kumaşa uygun sıcaklığı ayarlayarak her zamanki gibi yıkama yapın.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Çamaşırda karbonat kullanmak çamaşır makinesinin suyunun pH düzeyini dengeleyebilir. Bu da kıyafetlerin daha temiz olmasına yardım edebilir. Karbonatı yumuşatıcı olarak kullan. Daha yumuşak giysiler için 1/2 su bardağı karbonatı çamaşırlarının durulama programına ekle.
İlgili 28 soru bulundu
Sararmış atletler nasıl beyazlatılır? Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
Deterjan ve sabun sanayisinde sodyum karbonat, doğal temizlik maddesi olarak tercih edilir. Çamaşır sodası yapımının olmazsa olmazlarından biri de sodyum karbonattır. Sodyum karbonat ılık su ile açılmasının ardından çamaşır sodası elde edilmektedir. Keten ve pamuklu elyafların pişirilmesinde tercih edilir.
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
Karbonat: Çamaşır makinesinin içindeki kötü kokuları gidermek için karbonat kullanabilirsiniz. Bir çorba kaşığı karbonatı makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın. Limon: Çamaşır makinesinin içindeki kireçleri çıkarmak için limon kullanabilirsiniz.
Öncelikle yapmanız gereken grileşen veya sararan kıyafetinizi ıslatmak olacak. Islattığınız çamaşırı biz zemine serin lekeli bölgeleri arap sabunuyla güzelce övün ardından bulaşık parlatıcı ekleyin tekrar övün bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz. Çamaşırı dairesel hareketlerle ovalayın.
Karbonat da beyaz çamaşırlarınızı beyazlatmanız için etkili yöntemlerden biri olabilir. Tek yapmanız gereken çamaşır deterjanına bir miktar karbonat eklemek. Sonrada çamaşırlarınızı aynı şekilde yıkayın.
Bir büyük yanılgı olan beyazların sıcak suda yıkanmasına son vermelisiniz. Aksine sıcak yerine soğuk su kullanmanız gerekir. Soğuk su, kumaşlara farklı şekilde işler ve beyaz rengi korumanızı sağlar. Aynı zamanda düşük sıcaklıkta yıkama yapmak beyazlarla birlikte doğaya ve bütçene de faydalıdır.
Kimyasal deterjan yerine boraks kullanın. Kimyasal deterjanlar düzgün şekilde kullanılmaz ise, kıyafetlerde sarı lekeler bırakabilir. Boraks kimyasal muadilleriyle karşılaştırıldığında toksik olmayan etkili bir deterjandır.
Karbonat çamaşır suyu lekesini çıkarır mı? Karbonatı suya ekleyerek yoğun bir kıvama getirilir ve çamaşır suyunun bulaştığı bölgeye sürülür ve kuruması için 10-15 dakika kadar bekletilir. Kuruduktan sonra temiz bir diş fırçasıyla çitilenir.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Her yıkamada 1/2 bardak çamaşır suyu ile birlikte 1/2 bardak karbonat kullanın. Böylece çamaşır suyu bakterileri yok etmek için daha etkili olacaktır. Karbonat, çamaşır makinesinin durulama suyundaki pH seviyesini, çok asidik veya alkali olmaktan koruyarak düzenlemeye yardımcı olur.
Çamaşır makinesi kazanı temizliğinde basit doğal karışımlar ile etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle yarım su bardağı karbonatın içine yarım su bardağı beyaz sirke ekleyin ve bu hazırladığınız doğal karışımı makinenizin deterjan gözüne dökün.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Bir diğer yöntemse her derde deva olan karbonat. Suyla yavaş yavaş karıştırarak macun kıvamı elde edin ve bu macunu lekeye yedirin. Kuruyana kadar bekledikten sonra yumuşak bir fırça yardımıyla fırçalayın. Bu yöntemlerle beyaz kıyafetleri lekeden kurtarabilirsiniz.
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz! Beyazlara doyamayanlar için geliyor sıradaki önerimiz 🙂 Sorunlu bölgeye doğrudan karbonat serpin.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Alternatif tedavi de sık tercih edilir ve alkali derecesini değiştirme niteliğine sahiptir. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na2CO3 olan bu kimyasal bir çok deterjan türünde kullanılmaktadır. Doğada beyazımsı, şeffaf ve taş şeklindedir.
Öncelikle 3,5 - 4 litre suya ½ fincan kabartma tozu ekleyin. Kokan çamaşırları yaklaşık 2 saat önceden bu suda bekletin. Ardından, makinede yıkarken, durulama bölmesine ½ fincan beyaz sirke ekleyin. Kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
Beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığında kalmasını sağlıyor
Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek. Ertesi gün ise çamaşır makinesinde her zamanki gibi yıkamanız farkı görmeniz için yeterli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri