Diğer sirke türlerine oranla daha hafif bir kokuya ve tada sahiptir. İşte bu yüzden; Evinde kokusuz ve kusursuz temizlik isteyenlerin tercihi Torku Beyaz Sirke!
Kimyasal birleşim olarak %5 oranında asetik asit içermektedir. Tamamen doğaldır. Bu nedenle de cevreye zarar vermez. Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz.
Renkleri benzeyebildiği için iki sirkenin de aynı olduğu düşünülebilmektedir; ama elma sirkesi elmadan yapılır, beyaz sirke ise farklıdır. Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir.
Sirke ile temizlediğiniz yerlere limonlu su püskürtün ya da sirke-su karışımınızın içine doğrudan limon suyu ekleyin. Limon kokusu sirke kokusunu hafifletecektir. Özellikle mutfak temizliğinde karbonat, koku emici olarak sıklıkla kullanılır.
Beyaz sirke, şeker pancarı veya mısır şekerinden elde edilen bir çeşit fermantasyon ürünüdür. Şekerin işlemlerden geçerek alkol oranı yoğun bir yapı elde edilmesi sonucunda beyaz sirke ortaya çıkmaktadır. Bu fermantasyon dönemi hem pratik olup hem de alkolü kolayca asit asiğe dönüştürmeye yarar.
İlgili 42 soru bulundu
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Beyaz ve elma sirkesi arasında fark, renklerinden ibaret değildir. Elma sirkesinde yaklaşık %5 -6 düzeyinde asetik asit bulunur ve ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 oranında asetik asit içeriyor ve tahıl fermantasyonu sürecinde ortaya çıkar.
Diğer sirke türlerine oranla daha hafif bir kokuya ve tada sahiptir. İşte bu yüzden; Evinde kokusuz ve kusursuz temizlik isteyenlerin tercihi Torku Beyaz Sirke! Çaydanlık, cezve, su ısıtıcısı gibi günlük kullanım araçları yüksek ısıya ve suya maruz kaldığı için kolaylıkla kireçlenebilir.
Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Sirkenin ev temizliğinde kullanımı için çoğu kişiden kokuyla ilgili kaygıları duyduk. Aslında uçucu olduğundan pek koku kalmıyor ama yine de keyifle temizlik yapmak gibisi yok tabi.
Beyaz sirke vücudunuzda trigliserit değerlerini düşürmeye yardımcı olur. Dolayısı ile beyaz sirke tüketerek kalp krizi ve inme gibi yüksek kolesterolün sebep olduğu bazı sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz. Beyaz sirke kalsiyum emilimini arttırır. Kalsiyum ihtiyacını karşılamak için günlük süt tüketimi önemlidir.
Turşu oluştuktan sonra turşuda keskin bir tat olsun istiyorsanız turşu yapımında beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke turşu yapımının yanı sıra peynir yapımı ve cilt temizleme işlemlerinde de tercih edilir.
Beyaz sirke genel olarak içilebilen bir sirke değildir. Fakat salatalar üzerinde sos olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra yemeklerde de tercih edilmemektedir. Daha çok et ürünlerinde sos şeklinde tüketilebilir.
Organik sirke için şişenin altına bakılmalıdır. Şişenin dibinde tortu olmaması o sirkenin doğal olmadığını gösterir. Eğer sirke şişesinin dibinde tortu varsa, o sirke doğal sirkedir.
Çamaşır suyu ve asitli maddeleri karıştırmak gerçekten kötü bir fikir. Örneğin sirke, tuz ruhu, kezzap. Bunları çamaşır suyu ile karıştırdığınız zaman toksik bir madde olan klor gazı açığa çıkar, ve deyim yerindeyse kendinize karşı bir kimyasal savaş başlatmış olursunuz.
yumuşatıcı olarak da makinelerin yumuşatıcı gözüne koyularak kullanılabilir. kokusu ilk başta biraz rahatsız etse de uçar gider.
TUZ, ELMA SİRKESİ VE LİMON KARIŞIMI
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Beyaz sirke ile zemin temizliği yapmadan önce zemini süpürge ile iyice süpürün. 3 litre kadar ılık suya yarım çay fincanı beyaz sirke ekleyin. Bu suyla yüzeye paspas yapın. Sirkeli karışımı zeminden durulamanıza gerek yok ancak sirke kokusu sizi epey rahatsız ediyorsa paspası sıktığınızdan emin olun.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Beyaz şarap sirkesi de şaraptan elde edildiği için helal mi haram mı konusunda ikiye ayırmıştır. Bu konuyu netleştiren fetvalar, bu durumu şu şekilde ifade etmiştir: Alkollü bir içecekten elde edilen sirkeler, haram özelliğini kaybedip helal bir gıda olmuştur.
Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke
Koltuk temizliği için, sıcak suyu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir bez yardımıyla kirli bölgeleri bu karışımı kullanarak silin. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.
Limon tuzu ve sirke gibi ürünlerden makinenizin iç temizliğinde yararlanmanız önerilmemektedir.
Beyaz sirke, çamaşırların üzerine sinen küf ve sigara kokularını çıkarmak için de idealdir. Bunun için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 bardak beyaz sirke dökebilirsiniz. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan yarım bardak beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Bu sorunun cevabı evettir. Uyuz rahatsızlığını atlatan birçok kişi sirkenin uyuz belirtilerini hafiflettiğini deneyimlemiştir. Sirke asidik yapısıyla cildin ph değerini değiştirir. Bu durum 0,3 ile 0,5 mm boyutundaki, mikroskobik yani gözle görülemeyen akarların ölmesine sebep olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri