Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor.
Evinizde fişe takılı ve kapalı bekleyen elektronik ürünler hatırı sayılır miktarda elektrik tüketiyor. Televizyon, ütü, saç kurutma makinesi özellikle de fişe boş yere takılan şarj adaptörleri bile cebinizden yılda yüzlerce liranın çıkmasına neden oluyor.
Bu durumda, bekleme modundaki bir televizyonun faturaya olan etkisi, günlük 0,025 kWh olarak kabul edilebilir. Buradan da aylık 0,75 kWh kullanım ile faturaya olan etkisinin 1,31 TL(***) olduğu sonucuna ulaşırız.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir.
24" VEYA 60 EKRAN TELEVİZYONLAR ORTALAMA SAATTE 36 WATT ELEKTRİK HARCAR. 32" YANİ 80 EKRAN LED TELEVİZYONAR SAATTE 50 WATT ORTALAMA İLE ELEKTRİK TÜKETİR. 40" VEYA 102 EKRAN LED TELEVİZYONUN TÜKETTİĞİ ELEKTRİK SAATTE ORTALAMA 65 WATT CİVARIDIR. 43" VEYA 108 EKRAN LED TELEVİZYON SAATTE ORTALAMA 75 WATT ELEKTRİK HARCAR.
İlgili 16 soru bulundu
· 60 ekran televizyon, saatte ortalama 36 Watt, · 80 ekran LED özellikli televizyon saatte 50 Watt, · 108 ekran LED televizyon saatte ortalama 75 Watt, · 164 ekran LED televizyon ise saatte ortalama 150 Watt, elektrik harcar.
A++ enerji sınıfında bulunan bir buzdolabı bir saatte yaklaşık 21 Watt elektrik harcar. Günde 0.5 kW elektrik harcar.
Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor.
Televizyonlar genel anlamda çok fazla elektrik tüketen cihazlar değildir. Ortalama televizyonların harcadığı elektrik sarfiyatı saatte ortalama 36 ila 75 watt arasında değişir. Günlük 5-6 saat çalışan bir televizyonun aylık elektrik faturasına yansıması ortalama 30 TL civarında olacaktır.
Şarj Aletini Prizde Bırakmak Ne Kadar Elektrik Harcatır? Prize şarj aleti bırakmak yapılan araştırmalar doğrultusunda aylık 135W güç kullanımına sebep oluyor. Yıllık bu miktar 1,6 kWh'ye karşılık geliyor. Bu veri maliyet açısından değerlendiğinde prizde takılı iPhone şarj cihazı aylık olarak 12 kuruşa mal oluyor.
tv nin fisini cekmek zarar vermez kapaliyken düsük miktarda da olsa kullandigi elektrikten tasarruf etmenizi saglar. yeni model tv lerde aradigin tuslar tv nin altinda oluyor. tv nin fisini cekmeden önce kapatma tusu ile önce kapatip sonra fisi cekmek mantikli olur sanirim.
Genel olarak, bir televizyonun elektrik tüketimi yaklaşık 50-150 watt arasında değişebilir. Bu da ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi demektir. Yani, sadece bir televizyonun ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi olduğunu düşünürsek, bize ne kadar çok elektrik harcadığını gösterebilir.
Cep Telefonunu Şarj Etmek Aylık Ne Kadar Elektrik Harcar? Cep telefonu şarj etmek aylık ne kadar elektrik harcar sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Telefon 2 kez tam şarj ediliyorsa günde ortalama 10W elektrik tüketir. Ayda 28 gün olduğunu düşünürsek, bir ayda yaklaşık 280W (10x28W) elektrik harcar.
Elektronik aletler, çalışmıyorken de elektrik tüketmeye devam edebilirler. Bu yüzden elektronik eşyaları kullanmıyorken kapatmak veya fişten çekmek gerekir.
Çoğu kişi az sayıda çamaşır için bile makinesini çalıştırmaktadır. Çamaşır yıkarken en önemli tasarruf yöntemlerinden biri de makinenizi kısa programda çalıştırmaktadır. Uzun programlar hem makinenizin ömrünü kısaltmakta hem de gereğinden fazla elektrik harcamaktadır.
Kapalı iken çok ama çok az harcar. Yani 5 TL bile harcamaz.
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür. Evlerimize satın alacağımız/aldığımız ev aletlerinin (çamaşır ve bulaşık makinesi, musluklar, rezervuarlar) verimli su tüketmelerine dikkat etmeliyiz.
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
Elektrik Fiyatları 2023
Ocak 2023 itibariyle standart ulusal tarifenin vergiler dâhil 1 kW elektrik birim fiyatı, düşük kademede (aylık 240 kilovat saat ve altı tüketimlerde) 1.73 TL, tüketimin 240 kW/sa üzerine denk gelen yüksek kademeli bölümünde ise 2.60 TL'dir.
Ütüler genellikle 1000 wat ile 2400 watt arasındadır. 2000 watt gücünde olan bir ev ütüsünün 12 saatte ne kadar elektrik tükettiği şu şekilde hesaplanabilir: 2000 watt = 2 kW yapar (saatlik). 12 saatlik tüketim ise 12 x 2 = 24 kW yapar.
Günümüzdeki masaüstü bilgisayarlar ve sahip oldukları donanımların ortalamasını değerlendirdiğimizde; bilgisayarların 100-250 Watt değerinde enerji tükettiği düşünülmektedir. Bu tüketim saatlik düzeydedir. Dolayısıyla bilgisayarınız günlük olarak ortalama 8 saat çalışıyorsa yaklaşık 1.600 Watt elektrik tüketir.
Genellikle fazla enerjiye ihtiyaç duyduğu düşünülür. Koşullar ise elektrik tüketiminin miktarını belirleyen en önemli unsurlardır. Kurutma makineleri genel olarak 1800-5000 watt arası elektrik harcar.
E sınıfı, düşük enerji verimliliği sağlayan enerji sınıflarından biridir. İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür.
Buzdolabının doluluk oranı: Buzdolabının doluluk oranının mümkün olduğunca az olması, soğutma sisteminin enerji tüketimini azaltır. Buzdolabının kapısının her kapatıldığında kapatılması: Buzdolabının kapısının her kapatıldığında tam olarak kapatılması, soğutma sisteminin enerji tüketimini azaltır.
Maksimum güçte kullanılan 24000 BTU bir salon tipi klimanın saatlik enerji tüketimi 2,19 kWh'tir. Bu klimanın günde 10 saat çalıştırıldığı düşünülürse günlük tüketim 21,9 kWh, aylık tüketim ise 657 kW olarak bulunmuş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri