Alexandrite lazer epilasyon açık renk ten ve yine açık renk kılları tespit edebilen bir türdür. Dolayısıyla Alexandrite lazer epilasyon hemen herkesin üzerinde etkili olmayabilir. Ancak bu şartları sağlayan biriyseniz Alexandrite sizin için uygun olacaktır.
Eğer ten renginiz beyaz ve açık ten, kıl kökünüz de koyu ise alexandrite lazer cihazı tercihinde bulunmalısınız. Tabii ki de bunun kararını tercih ettiğiniz güzellik merkezindeki uzman estetisyenler tarafından belirlenerek size en iyi lazer epilasyon cihazı tercihine yönlendirilecektir.
Beyaz kıllarda renk pigmenti olmadığından lazer ışını kıl tarafından emilemez ve lazer enerjisi kıl köküne etki edemez. Dünyada beyaz kıllar üzerinde etkili hiç bir lazer epilasyon cihazı bu nedenle yoktur.
Alexandrite türü lazer uygulaması, açık cilt tipine ve koyu kıl rengine sahip insanlara uygun olan bir epilasyon yöntemidir. Diğer lazer türlerine göre bu lazer tipi, ciltteki ve kıl köklerindeki melanin pigmenti tarafından daha iyi tutularak, daha etkili bir epilasyon sağlar.
Buz lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen hemen herkes için uygundur. Bu aynı zamanda hem etkili hem de güvenli bir seçenektir. Hem erkekler hem de kadınlar için uygundur ve tüm cilt tiplerinde kullanılabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
Ergenlik döneminde kılların hormonlara duyarlılığı fazladır. Bu nedenle lazer epilasyondan istenilen sonuç alınamaz. Lazer epilasyon için ergenlik döneminin bitmesi beklenmelidir. Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz.
Genel hatlarıyla söylersek Alexandrite tipi lazerler çok koyu tenli olmamak kaydı ile vücut bölgelerinde, Diod tipi lazer yüz bölgelerinde ve çok koyu tenlilerde vücut bölgelerinde, Nd-Yag tipi lazerler ise derin yerleşimli kıllar için çoğu zaman en iyi seçeneği sunuyor.
Sorunun cevabı ise değişmez. Kıl yapısı ve cilt rengine göre değişir.. Açık renk cilde ve koyu tüylere sahip birisinde ilk akla elbette Alexandrite lazer epilasyon gelecektir. Koyu tenli ve ince, kahverengi açık tüylerde de elbette Buz lazer epilasyon ilk seçenek olacaktır.
Buz Lazer, kullandığı patentli teknolojilerle ağrısız bir uygulamadır, yan etki riski yok denecek kadar azdır, bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde güvenle uygulanır. Alexandrite lazerler ise bronz tene uygulanamaz, cilt renginin açılması için minimum 1 ay beklemek gerekir.
Kişinin vücudunda bulunan kıl yapısına göre değişiklik gösterse de genel olarak 5-6 seansta vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmak olanaklı hale gelmektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Eski nesil lazer epilasyon sistemleri açık renkli, ince tüyler üstünde etkili değildi. Bu yüzden de sizin gibi sarı, ince tüylere sahip olan kişiler lazer epilasyon yaptıramıyordu. Bugün söz konusu problemin ortadan kalkmasını sağlayan iki teknolojiye sahibiz. Bunlardan biri Soprano Buz lazerdir.
Alexandrite lazer 755 nm dalga boyuna sahipken, Diod lazer 810 nanometre dalga boyuna sahiptir. Bu cihazların etki gösterdiği bölgeler ve cilt tiplerinde bazı farklılıklar vardır. Her iki lazer de, ten rengi açık olan kişilerde etkili iken, Diode lazer koyu tenli kişilerde daha güvenlidir.
Lazer epilasyon beyaz, sarı ve ince tüylere etki etmez.
Soprano Titanium'un dört mevsim uygulanabilir olması, her ten rengine ve ince kıllara bile uygulanan, büyük bir konfor sağlayan lazer epilasyon işlemidir. Alexandrite Lazer ise daha çok beyaz ten ve siyah kıl yapısında etkilidir. Bu noktada önemli olan analiz ve doğru cihaz seçimidir.
İki cihazında avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Kıl rengi ve teni açık kişilerde Alexandrite iyi bir seçim olabilir. Koyu renkli kişiler ise diode seçmelidir. Özellikle Alexandrite lazer ile epilasyondan sonra 1 ay güneşe çıkmamak gerekli olurken diğerinde ise yaz aylarında epilasyon yapılabiliyor.
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Merhabalar, diyot lazerler, derine nüfus etme özelliklerinden dolayı etkilidir ancak çok ağrılıdır. Buz Lazer diyot tabanlı bir lazer sistemidir. Buz Lazer, diyot lazerin ağrı dezavantajını ortadan kaldırmak için uzun yıllar süren çalışmalar sonucu geliştirilmiş bir dünya markasıdır.
En popüler lazer epilasyon metotlarından biri olan alexandrite lazer birçok avantaj sağlamaktadır. Bunlardan bir tanesi kalıcı ve uzun süreli epilasyon sağlar.
Alexandrite lazer: 755 nanometre dalga boyu ile çalışmaktadır. Diode ile birlikte en çok tercih edilen ve en etkili lazer cihazları arasındadır.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
GERÇEK: Lazer epilasyon, siyah tüylere rengini veren melanin olarak bilinen ciltteki koyu renkli pigmenti hedef alır. Sarı veya açık renkli tüyler melanin açısından fakir olduğundan Lazer Epilasyon etkisi az olacaktır.
Yüz için en uygun olan lazer sistemi Nd-yag lazerdir.
Çünkü Alexandrite lazer yüz bölgesinde ince kıllar için kullanıldığında paradoksal kıllanma yapabilir. Cutera 1064 nm NdYag dalga boylu lazerler dünyada bilinen en ileri NdYag teknolojiler arasında yer alır.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlemi doğru uygulandığında ve seans sürelerine uyum sağlanıldığı takdirde kalıcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri