2 adet soğanımızı doğrayıp yağ koyduğumuz tenceremiz de kavuruyoruz. Pembeleşen soğanların üzerine doğradığımız turşumuzu ilave ediyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Sıcak yada soğuk şekilde damak tadımıza göre servis ediyoruz.
Erittiğimiz yağın içine küp küp doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanın içine 1 y. K pul biber ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Soğan ve pul biberimiz iyice kavrulduktan sonra turşu uzu içine ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
İlgili 40 soru bulundu
Turşunuzu istediğiniz boyutta doğrayın. Soğanlar iyice yumuşayınca turşuyu da tavaya alın ve 10 dk kavurun. Pulbiberi de ekleyip orta ateşte 5 dk daha kavurun. Son olarak suyunu ekleyin ve kısık ateşte suyu bitene kadar pişirin.
Bütün Karadeniz Bölgesinde yapılan ve Rize'de Turşu Tavalısı adı ile de bilinen fasulye turşusu yemeği, fasulye turşusu-kavurmasi çay veya ayran yanında mısır ekmeği, "patates haşlaması" ile sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edilir. Taze fasulye turşusu kavurması iştah açan bir salata olarak da değerlendirilebilir.
Çırpılmış yumurtayı kavrulmuş fasulye turşularının üzerine dökün. Yumurta pişene kadar sürekli karıştırın. Pişen yumurtalı fasulye turşusu kavurmasını ocaktan alıp, sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ceviz ve fındık ile birlikte çekildiğinde muazzam bir lezzeti var, biraz acı biber eklenmişse değmeyin keyfine. Son olarak turşu kavurmasını yaparken eğer turşularınız yumuşamışsa su eklemeye gerek yok, ama diri ve tuzlu ise daha yumuşak olması için az miktarda (yarım çay bardağı) su ekleyebilirsiniz.
Bir sofrada turşu kavurması varsa mutlaka yanında haşlanmış (mümkünse odun sobasının fırınında pişirilmiş) patates ve mısır ekmeği de vardır.
Bizim kurduğumuz salatalık, domates, lahana, havuç, biber, acur, kelek gibi malzemeler kesinlikle sert olmalı. Ezik, yumuşamış, berelenmiş malzemelerden yapılan turşular çabuk yumuşayacağı gibi çabuk da bozulur.
Soğanı doğrayıp bir tavaya alın içine yağı koyup biraz kavurun. Salçayı ve suyu da ekleyin kavurun. En son turşuları ekleyip yumuşayana dek kavurun. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Turşu suyunu çeşme suyuyla değil, içme suyundan hazırlayın. İçme suyunu da turşuya eklenmeden önce kaynatıp bir gün beklettikten sonra kullanın. Bazı turşularda su yerine domates suyu da kullanılabilir. 3. Turşu yapmanın temel kurallarından birisi sofralık tuz değil kaya tuzu kullanmaktır.
Oetker Turşukur ile turşu hazırlamak çok kolay; sebzeler temiz bir kavanoza yerleştiriliyor. Paketin tamamı 750 ml (3,5 su bardağı) kaynamış su içerisinde eritiliyor ve soğumaya bırakılıyor. Soğuyan Turşukur'lu suya 2,5 çay bardağı sirke eklenince turşu kurmak için salamura karışımı hazırlanmış oluyor.
Kaya tuzu, bir gece dinlendirilen suyun içinde iyice eritilmelidir. Kaya tuzu ne kadar fazla kullanılırsa, turşunun yumuşama ihtimali o kadar azalıyor. Turşular kavanoza arada boşluk kalmayacak şekilde dizilirken, arzu edilmesi halinde bir limon dilimlenerek aralara yerleştirilebilir.
Turşuyu hazırlarken musluk suyu kullanıyorsunuz
İçme suyuyla hazırladığınız turşunun suyunu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Aynı zamanda bu şekilde hazırladığınız turşular musluk suyu kullanarak hazırlayacağınız turşuya göre çok daha geç bozulur.
Temiz olmayan bir su ile hazırlanan turşuda zararlı bakteriler üreyebileceği gibi gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Bu nedenle turşu hazırlarken kullandığınız suyu içme suyundan ya da kaynatıp soğuttuğunuz sudan kullanın.
İşte o püf noktaları... Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin. Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
Uygun sıcaklıklarda bekletin mutlaka. Turşularınızın hava almadığından emin olun. Kapağını çok sıkı kapatarak havayla temasını kesin bu şekilde uzun süre küflenmeden, üzerinde beyaz tabaka oluşmadan saklayabilirsiniz.
Salamura için kullanılan musluk suyunun en az bir gece dinlendirilmesi gerekiyor. 2 kilogram hazırlanacak turşu için 200 gram ince kaya tuzu kullanılıyor. Kaya tuzu, bir gece dinlendirilen suyun içinde iyice eritiliyor. Kaya tuzu ne kadar fazla kullanılırsa, turşunun yumuşama ihtimali o kadar azalıyor.
Turşu Kavurması ( Sivas Yöresi)
Ancak turşunun insan vücuduna tahmin edilenden çok daha fazla faydası bulunur. Aynı zamanda turşu, kalori bakımında da düşük bir değere sahiptir. Bu nedenle kilo verme sürecinde olan ve vücudunun sağlıklı çalışmasını isteyen herkes diyette rahatlıkla turşu yiyebilir.
Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranıp pembeleşen soğanlara eklenir. 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir. domates turşuları da küp küp doğranıp kavrulan malzemelere katılır. Yemek kendi suyunu şekip domatesler yumuşayana kadar pişirilir. Yeşil Domates Turşu Kavurması servise hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri