Pul Biberli Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Zeytin yağı ve mısırı ocağa koyup altını açın, mısırlar patlamaya başladığı anda pul biber ve tuz atıp karıştırın, kapağı kapatın, hepsi patlayınca servis yapın.
Isınan yağın üzerine 1 türk kahvesi fincanı cin mısırı ekleyin. Mısırların rengi değişene kadar karıştırın. Patlamaya çok yakın 2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber ekleyip, tekrar karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, mısırların patlamasını bekleyin.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında mutlaka tencere kapak açılmadan arada bir sallanarak karıştırılmalıdır. Patlama aşamasında ocağın altı açılmalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencerenin kapağını uzun süre kapalı bırakmamaya da dikkat etmelisiniz.
Fırında pişirirken koçanlı veya koçansız pişirebilirsiniz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, ara ara diğer yüzlerine de çevirerek 35-45 dakika kadar mısırlarınızı pişirin. Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Yağ ısındıktan sonra sosa buladığınız mısırları tavaya alarak yüksek ateşte iyice kavurun. Mısırlarınızı ara ara karıştırarak kızarıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin. Kavrulan mısırları tavadan alın ve mısırın fazla yağını çekmesi için servis tabağına yerleştirdiğiniz peçetenin üzerine ilave edin.
Cin mısır hazırlamak için mısır tanelerini doğru şekilde ısıtmanız ve buharlaşmanın etkisinden yararlanmanız gerekir. Buharlaşan su genleştikten sonra mısır taneleri birbirine sığamayacak noktaya ulaşır. Bir süre sonra sıcaklık artar ve su buharının zorlanmasıyla kabuk kısımları patlamaya başlar.
Petrol Anahtar. Her tiyatro, patlamış mısırını biraz farklı yapar, ancak petrol hayati önem taşır. Bazıları temiz ve ince bir tada sahip olan kanola kullanır. Diğerleri bir kanola kombinasyonu kullanır ve hindistancevizi yağı Eşsiz bir tat için veya çekirdekleri yağ ve tereyağı tuzu karışımı içinde pişirin.
Arçelik Ankastre Ocak'a derin bir tencere alın. İçine tereyağını ekleyip erimesini sağlayın. Üzerine mısırları atıp kavurmaya başlayın. Mısırlar patlarken arada tencereyi kapağını açmadan sallamayı ihmal etmeyin.
Köz mısırın çiğnenmesi sağlık söz konusu olduğunda dişler için de faydalıdır. Mısırı çiğnerken dişlerde bulunan bakteriler ovulabilir. Bu da sizi periodontal hastalıklardan koruyacaktır. Hamileler için de oldukça faydalıdır.
4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve 2 çay kaşığı sarımsak tozunu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız bu sosu mısırların üzerine fırça yardımıyla güzelce yayın. Kaburga mısırları 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Sıcak suyla yıkayıp suyunu iyice süzün. Yıkadığınız mısırları kavanozlara doldurun üzerine 2 çay kaşığı silme toz şeker 1 çay kaşığı silme tuz koyun üzerine kaynar suyu doldurun yeni kapakla kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verip daha da lezzetli bir hale getirecektir.
%99 patlama oranı ile sektöründe en iddialı patlayan mısır olan Duru patlayan mısır, Türkiye'de üretilmektedir.
Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır. Patlamış mısırı soğutmaktan kaçının çünkü bu, patlamış mısırın bayatlamasına neden olabilecek nemin ortaya çıkmasına neden olur.
Soğuk içeceklerden cool lime, şeftali suyu veya sıcak içeceklerden salep ile güzel bir ortam oluşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri