Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Web ve Uygulama Etkinliği, diğer Google hizmetlerindeki aramalarınızı ve etkinliklerinizi Google Hesabınıza kaydeder.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Hayır görmez. Bazı routerlar bu özelliği sunuyor @toyota-yaris1 tenda w306r router ile girilen siteler izlenebilir yada sniffing programları ile ağ trafiği kontrol edilebilir. Görmesi imkansız.
İlgili 26 soru bulundu
Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
Normal şartlarda hiçbir şeyi göremezler. Amaçları seni izlemek ise cihazınla modem arasına girip hangi sitelere girdiğini görebilirler sadece.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Evet görebilir. Hatta hattın yasal sahibi isterse o bile görebilir.
Modem geçmişini silemezsiniz ve göremezsiniz.
Tarama verileriniz sizin cihazınızda saklanır. Eşitleme işlevini aktifleştirdiyseniz, bu veri tipleri giriş yaptığınız diğer Microsoft Edge sürümleriyle eşitlenmek üzere Microsoft Cloud'da saklanabilir. Tarayıcı geçmişinizi Ayarlar ve fazlası > Geçmiş > Geçmişi yönet yolunda görebilir ve yönetebilirsiniz.
“İnternette ortaya koyduğunuz bütün görüşler, girdiğiniz bütün tartışmalar, ziyaret ettiğiniz bütün siteler hiçbir yerde olmadığı kadar kayıt altındadır. Genel anlamda diğer kayıt altına almalarda belli bir ölçü vardır ama internette hiçbir ölçü yoktur. Bu kayıt altındalık size zarar getirebilir.
Hat sahibi internet geçmişini göremez. Hat sahibi, faturayı ödeyen kişidir. Ancak, faturayı ödeyen kişi, internet bağlantısını kullanan kişi olmayabilir. Bu nedenle, hat sahibinin internet geçmişini görme yetkisi yoktur.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Telefon şirketleri, (Vodafone, Türk Telekom, Turkcell vs. gibi) telefon konuşma kayıtlarını tutmaktadır. Ancak bu kayıtlar yalnızca kim kiminle görüşmüş, ne kadar süre konuşmuş, saat kaçta görüşmüş, kiminle saat kaçta mesajlaşmış şeklinde gelmektedir.
Modem geçmişi diye bir şey yok. İstersen tarayıcında ki geçmişi silebilirsin.
Ortak veri işleme iznini nasıl verebilirim? Türk Telekom çağrı merkezini arayarak veya EVET yazıp 8070'e mesaj atarak ortak veri işleme izninizi verebilirsiniz.
Abonenin talebi doğrultusunda kullanabileceği, uygunsuz içerik ve zararlı sitelerden koruma amaçlı olarak sunulan ücretsiz bir hizmettir. İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, dilediğinizde ise isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz.
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
Eğer bahsettiğin durum tarayıcı vb. yazılımlar dışında ağ üzerinden gizlilik ise, "Modem" olarak belirtmenden bunu anladım. Tam olarak soruna yönelik cevap: Evet, bazı modemler bağlantı geçmişi kaydı özelliğine sahiptir.
Görüldüğü gibi anılan yönetmelikle getirilen sınırlama nedeniyle erişim sağlayıcılar IP kayıtlarını da kapsayan trafik bilgilerini 1 yıl muhafaza etmekte, suç tarihinden itibaren 1 yıldan fazla süre geçmişse bu bilgileri verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri