Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
BIOS yazılımına ulaşmak için bilgisayarımızda BIOS Tuşu diye adlandırdığımız tuşlar mevcuttur. Bu tuşlar genellikle F2, DEL, F10 tuşlarıdır. Fakat bazı markalarda farklılık gösterip F2, DEL ve F10 tuşları dışında F1 ve F12 tuşları da BIOS yazılım sekmesini açan tuşlar aarasında yer alır.
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Depolama > Önyükleme Seçenekleri öğesini seçin.
Dell bilgisayar İşletim Sistemine önyükleme yapmıyorsa, BIOS güncelleştirmesi F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsü kullanılarak başlatabilirsiniz. 2012'den sonra üretilen Dell bilgisayarların çoğunda bu işlev mevcuttur ve bilgisayarı F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünden başlatarak bunu doğrulayabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Bios'ta Boot Sırasını Ayarlama: USB'yi Önceliklendirme
İlk strateji olarak, bilgisayarınızı başlatırken genellikle ekranda beliren "Del" veya "F2" gibi tuşlara basarak Bios'a giriş yapmalısınız. Ardından, "Boot" veya "Boot Order" gibi bir seçeneği bulmalı ve USB'yi önceliklendirerek başlatma sırasını belirlemelisiniz.
Açılışta sadece :F12 tuşu tuşuna basılı tutulduğunda işlem yapıp," boot menu" ye giriyor .
Resolution. Dell bilgisayarınızdaki BIOS veya UEFI arayüzüne erişmek için: Bilgisayarı açın veya yeniden başlatın. Dell logosu ekranında, Entering System Setup (Sistem Kurulumuna Giriliyor) görüntülenene kadar F2 tuşuna birkaç kez dokunun.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
PC'yi açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşuna basın. BIOS erişim birden fazla deneme gerektirebilir.
BIOS ekranına ulaşmak isteyenler için bilgisayarın açılış ekranında BIOS tuşunun kullanılması gerekmektedir. Bilgisayar açıldıktan sonra genellikle sol alt köşede BIOS Setup için hangi tuşun kullanılması gerektiği belirtilmektedir. BU tuş genellikle F2, DEL ve F10 olmaktadır.
Bilgisayarı yeniden başlatın. Press F2 başlatma sırasında Dell logosu ekranındaki tuşa basın. Main (Ana) veya System Information (Sistem Bilgileri) sekmesinin altında BIOS Version (BIOS Sürümü) öğesini arayın.
1. Adım BIOS EZ Moduna girmek için "F2" veya "DEL" tuşuna basın. 2. Adım Gelişmiş Moda girmek için "F7" tuşuna basın (ROG serisi anakartlar "F2" veya "DEL" tuşuna bastıktan sonra direkt olarak Gelişmiş Moda girebilir, ayrıca "F7" tuşuna basmanıza gerek yoktur).
Ziyaretçi. Samsung'un boot tuşu F10'dur arkadaşlar.
BIOS'tan çıkmak için f10 tuşuna basın ve ardından bilgisayarı kapatın.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve F2, F10, Del veya Enter tuşuna sürekli basarak BIOS menüsüne girin. BIOS güncelleme beş dakika kadar sürebilir. Güncelleme boyunca PC'yi kapatmayın.
Çalışması Basic Input Output System (temel giriş çıkış sistemi)ın kısaltması olarak okunan BIOS, işletim sistemiyle donanım arasındaki bütün bağımsız sürücü programlarını yönetir. Donanım üreticileri, sürücüleri her işletim sistemine özgü olarak verir.
Bilgisayar açılırken BIOS ekranına giriş yapabilmek “F2”, “F10” ya da “DEL” tuşlarına basılı tutup daha sonrasında bilgisayarın güç tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Boot menüsü ise bilgisayarın boot edeceği diski/işletim sistemini seçeceğiniz önyükleme menüsü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri