Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı göndererek, polis mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi talimatı verdi. Yazıya göre polisler 8/24 ve 12/36 çalışma sisteminde çalışacak.
Bunlar: 1. vardiya 07.0015.00, 2. vardiya 15.0023.00, 3. çalışma süresi sekiz saattir. ortalama 40 saatten fazla çalıştırılmamaktadır. saat olarak belirlenmiştir.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
Bu sistemde personel belirli dinlenme zamanlarından yararlanır; fakat neredeyse 12 saat hiç ara vermeden mesai yapar ve ardından 36 saat dinlenir.
- 12/36 çalışma sistemi uygulanıyorsa gece ve gündüz ayrımı olmaksızın 12 saat çalışma 36 saat istirahat süresine riayet edilmesi, ve çalışma planlarının bu talimata uygun olarak yapılması, başta amirler ve üst yöneticiler tarafından gerekli hassasiyetler gösterilmesi istenilmiştir.
İlgili 24 soru bulundu
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
Yazıya göre polisler 8/24 ve 12/36 çalışma sisteminde çalışacak.
Polisler sunulan hizmetin gereği olarak 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. 24 saat hizmet sunmanın bir gereği olarak da vardiya sistemi ile görev yapılmaktadır.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde tüm il ve ilçelerde yer alan polis merkezleri vatandaşlara 7/24 hizmet sağlar. Polis merkezleri vatandaşların tüm adli ve toplumsal olaylarına esaslı ve kesintisiz olarak 7/24 hizmet sağlar. Bu nedenle polis merkezlerinin adli olaylar karşısında çalışma saatleri yoktur.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.
Soru - Devlet Memuru 30 gün yıllık izni ne zaman hak eder? CEVAP: Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder. Bu izin için onay almaya gerek yoktur.
Nöbetçi memurluğu odasında, ayrıca kendilerine, alarm haberinin duyurulacağı kişilerin ev adres ve telefon numaralarını gösterir bir çizelge bulundurulur. Madde 21 – Nöbet, her gün saat 9.00 dan ertesi günü saaat 9.00'a kadar olmak üzere 24 saat devam eder.
Polis memurları, özel görev, fazla mesai, nöbet tutma gibi durumlarda ek ücretler de alabilirler. Polis memurlarının rütbeleri yükseldikçe maaşları da artar. Örneğin, polis komiseri olan bir memurun maaşı, polis memuru maaşının yaklaşık 2 katı olabilir.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
"Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik"te değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek. Memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek..
Polisin sabaha karşı, yani gece gelmesinin sebebi, kişiyi en savunmasız halinde yakalamak ve avukatının aramaya nezaret etmesini geciktirmek. Gece yapılan aramalar, bu maddenin ikinci fıkrasında yer alan "suçüstü" veya "gecikmesinde sakınca bulunan halleri" içeren maddelere dayandırıyorlar.
Talimatta, bu kapsamda hangi rütbe ve görevde olursa olsun hiçbir personelin planlı ve rutin olarak yapılan uygulamalar dışında bar, pavyon, disko ve benzeri yerlerle oyun ve eğlence mekanlarına gitmeyecekleri belirtildi.
Madde 3 - (Mülga madde: 02/06/2007-5681 S.K./6.mad) Madde 4 - Polis hiç bir suretle vazifesinden başka bir işte kullanılamaz.
POlise hergün tatil. Yıllık izin sayısı mesleğe başlanınca ilk 5 sene 20 gün sonra 30 gün ömür boyu bu 20 ve 30 gün harici tatil yok 12-12 12-24 12-36 olarak çalışılır hafta sonu bayram seyran kar tatili yarı yıl tatili 3 ay tatili resmi tatiller gibi tatil günleri yok.
Emniyet teşkilatında 10 yılını doldurmuş polisler askerlik hizmetini yapmış sayılacak. ANKARA - Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, emniyet teşkilatında 10 yılını doldurmuş polisler askerlik hizmetini yapmış sayılacak.
Ancak, durum polisler için hiç te öyle değil. Polisler, bayram ve resmi tatil demeden ve hiçbir farklı ücretlendirmeye tabi olmadan ya da dinlenme süresi daha sonra dahi kullandırılmadan çalışmaya devam ediyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla emniyet personelinin moral ve motivasyonunun artırılması amacıyla hazırlanan genelge, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderildi. Buna göre, personel, mazeret izninin bir gününü yetkili amirlerin izniyle evlilik yıldönümlerinde kullanabilecek.
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM): POMEM'ler, öğrencileri lisans mezunlarından oluşan, 8 aylık kurs türü bir eğitim veren Polis Akademisine bağlı eğitim kurumları. POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) (Polis yetiştirir ve 6 ay eğitim verilir.) Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri