Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı göndererek, polis mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi talimatı verdi. Yazıya göre polisler 8/24 ve 12/36 çalışma sisteminde çalışacak.
Bunlar: 1. vardiya 07.0015.00, 2. vardiya 15.0023.00, 3. çalışma süresi sekiz saattir. ortalama 40 saatten fazla çalıştırılmamaktadır. saat olarak belirlenmiştir.
- 12/36 çalışma sistemi uygulanıyorsa gece ve gündüz ayrımı olmaksızın 12 saat çalışma 36 saat istirahat süresine riayet edilmesi, ve çalışma planlarının bu talimata uygun olarak yapılması, başta amirler ve üst yöneticiler tarafından gerekli hassasiyetler gösterilmesi istenilmiştir.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
Nöbetçi memurluğu odasında, ayrıca kendilerine, alarm haberinin duyurulacağı kişilerin ev adres ve telefon numaralarını gösterir bir çizelge bulundurulur. Madde 21 – Nöbet, her gün saat 9.00 dan ertesi günü saaat 9.00'a kadar olmak üzere 24 saat devam eder.
İlgili 30 soru bulundu
Yazıya göre polisler 8/24 ve 12/36 çalışma sisteminde çalışacak.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor. Bundan daha beteri ise 12-12 mesaisi olarak ifade edilen 12 saat çalışma 12 saat dinlenme düzeni.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.
Soru - Devlet Memuru 30 gün yıllık izni ne zaman hak eder? CEVAP: Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder. Bu izin için onay almaya gerek yoktur.
Özel güvenlik görevlilerinin mesai saatleri ve vardiya çalışma sistemine yönelik seçeneklerden biridir. Bir aylık görev süresince 2 hafta 12 saat çalışıp, 36 saat istirahat edilmesi 12 / 36 olarak nitelendirilir.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
350 bin civarındaki Türk Polis Teşkilatı mensupları, insan fizyolojisine, psikolojisine ve iş verimliliğine daha uygun olan 8 saat çalışma ve 24 saat dinlenme sistemi ile daha insani şartlarda görev yapmayı talep ediyor.
"Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik"te değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek. Memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek..
Polis memurları, özel görev, fazla mesai, nöbet tutma gibi durumlarda ek ücretler de alabilirler. Polis memurlarının rütbeleri yükseldikçe maaşları da artar. Örneğin, polis komiseri olan bir memurun maaşı, polis memuru maaşının yaklaşık 2 katı olabilir.
POlise hergün tatil. Yıllık izin sayısı mesleğe başlanınca ilk 5 sene 20 gün sonra 30 gün ömür boyu bu 20 ve 30 gün harici tatil yok 12-12 12-24 12-36 olarak çalışılır hafta sonu bayram seyran kar tatili yarı yıl tatili 3 ay tatili resmi tatiller gibi tatil günleri yok.
EGM birimleri içerisinde özellikle pasaport, ehliyet gibi yapılacak işlemler için çalışma saati olarak 08.30-12.30 ile 13.30-17.00 arası hizmet alınmaktadır.
Evlilik izni 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesine istinaden kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde memura 7 gün verilir.
Sezer, “Örneğin polis memuru ilk görev yeri İstanbul'da sekiz yıl çalıştı, 30 yaşında doğu görevine gidecek ve ikinci bölge birinci gruptaki kentlerden birisinde beş yıl kaldı. 35 yaşında yeniden tayin olacak ama ilk görev yeri olduğu için birinci bölge, birinci gruptaki kentleri yazamayacak.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Bu düzenlemelerin arasında şark birleştirme gibi durumların da olabileceğini aktardı. Polislerin şark görevi süresi değişiyor. Şark sürelerinin düşürüldüğünü, 5 yıllık sürenin 4 yıla, 4 yıllık sürenin ise 3 yıla düşürüldüğünü açıklayan Bakan Soylu, şark sürelerinin de birleştirilebileceğini duyurdu.
Özel sektör çalışanı için evlilik izni ise 4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2'de düzenlenmiş ve buna göre 3 günlük mazeret izni (evlilik izni) tanınmıştır. Evlilik izni, Kanun'da "gün" olarak belirtilmiş olmasına rağmen uygulamada iş günü olarak kabul edilmektedir.
Polis memurlarının, kendisinin veya eş ve çocuklarının sağlık durumları, eş durumu, çocukların öğrenim durumları sebebiyle yer değiştirme, boşanma sebebiyle tayin isteme haklarına sahiptir. Bu durumlarını kanıtlayan belgeler ile dilekçe ile başvurmaları gereklidir.
Emniyet Rütbe Sıralaması ve Görevleri Nelerdir? Emniyet müdürlüğünde en alt rütbe polis memurudur. En üst rütbe ise Sınıf Üstü Emniyet Müdürüdür.
Eski polisin dul eşi ister çalışsın ister çalışmasın, %75 oranında dul aylığı alıyor. Yeni polisin dul eşi çalışırsa aylığı %50'ye düşecek.
Şark görevi polis memurları tarafından yerine getirilen bir hizmettir. Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri