Türk mutfağına ve damak zevkine en uygun rafine ayçiçek yağlarından olan ürünün, pek çok farklı açıdan sağlığınıza faydaları bulunuyor. 1966 yılında kurulan ve köklü bir geçmişe sahip olan Trakyabirlik, en yeni teknolojilere sahip tesislerinde yüksek kaliteli ayçiçek yağları üretiyor.
Trakya Birlik Tohum Islah Üretim Sanayi ve Pazarlama Ltd. Şti. (Birlik Tohum) Birlik Tohum, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ve Birliğe bağlı 6 Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin ortaklığı ile 20 Nisan 2009`da kurulmuştur.
1966 yılında Babaeski, Edirne ve Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri`nin biraraya gelerek kurdukları Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği kısa adı ile Trakya Birlik olarak tanınmaktadır.
Ayçiçeği yağı 1716 yılından önce endüsttiriel amaçlar için hammadde kaynağı olarak boya sanayii ve tabaklamada kullanılmıştır. Patentide İngiliz BUMYAN'a aittir. Gerçekte ayçiçeği bitkisi ancak 16. Yüzyıl ortalarında avrupa içlerine tanıtılabilmiştir.
Eski jeolojik dönemlerde denizlerin tabanında biriken plankton gibi canlıların artıkları zamanla birçok jeokimyasal süreçten geçerek petrol gibi mineral yağlara dönüşmüşlerdir. Petrokimyasal madde adıyla da anılan mineral yağlar insan uygarlığında büyük bir rol oynamıştır ve oynamaya devam etmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Türkiye, 2020-2021 sezonunda ayçiçeği ithalatının yüzde 50,6'sını Rusya'dan, yüzde 14,6'sını Ukrayna'dan, yüzde 11,5'ini Bulgaristan'dan, yüzde 7,5'ini Moldova'dan, yüzde 6,3'ünü Romanya'dan gerçekleştirdi. 2021-2022 yılında Rusya ve Ukrayna'nın payının yüzde 70'e ulaşması bekleniyor.
Besinlerdeki yağlar üç çeşittir. Doymuş yağ asitleri, tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri içeren yağlar. Katı yağlarda doymuş yağlar, sıvı yağlarda doymamış yağlar fazladır.
Orkide Yağları tarafından Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde 50 milyon dolara mal olan Türkiye'nin en büyük yağ fabrikasının inşaatı bitme noktasına geldi.150 dönüm arazide günlük bin 500 ton ayçiçeği işleyecek fabrikada 500 kişi istihdam edilecek.
Sâde yağ, Osmanlı mutfağında en fazla kullanılan yağ. “Aşçıbaşı” isimli kitabında Mahmud Nedim bin Tosun tanımlama yaparken “tereyağı eritilerek yüzeye çıkan köpüğü almak suretiyle elde edilen, uzun süre dayanabilen, kısaca “sâde” de denen, yağ oranı yüksek bir yağ” diyor.
Ayçiçeği yağı tüm dünya ülkelerinde farklı coğrafyalarda yetiştirilmekte olup dünyada hiçbir üretici ülke, küresel üretimin % 15'inin üzerinde üretim gerçekleştirememektedir. Dünyada en önemli yağ bitkilerinden biri olan ayçiçeği ülkemizde de en fazla ekim alanına ve üretime sahip yağ bitkisidir.
TR - OLİN . :. Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. Edirne Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 1950'li yıllardan beri hamyağ üretimi ile yağ sektöründe öncü bir yere sahip bir aile şirketi tarafından kurulmuştur.
Tamamen yerli bir aile şirketi olan Emek, günümüzde dördüncü ve beşinci nesil tarafından ilk günkü heyecan ve adanmışlıkla yönetilir. Sait Bey'in oğulları İslam ve İbrahim Uyar bayrağı devralır.
Biryağ Ayçiçek Yağı daha çok yağın kaynağı Trakya Bölgesi'nde özenle yetiştirilen ayçiçekleri kullanılarak, en son teknolojiye sahip kontinü sistemli Trakya Birlik Entegre Tesisleri'nde ve Karacabey Yağ Fabrikası'nda el değmeden, yüksek kalite standartlarında üretilir.
%100 ayçiçek yağı olan Biryağ, Trakya Bölgesi'nde özel olarak yetiştirilen ayçiçeklerinden üretiliyor. Biryağ ayçiçek yağı, Türk mutfağının özelliklerine uygun güvenli kullanımı sayesinde en lezzetli yemekleri hazırlamanıza imkân sağlıyor.
BUNGE GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Türkiye'de perakende sıvıyağ sektörünün lider ve en bilinen markası Yudum, 2008 yılından bu yana gıda sektöründe 15 farklı ülkede yaygın olarak faaliyet gösteren Savola Gıda San. Ve Tic.A.Ş.'nin bünyesinde yer almaktadır.
Dünya üzerinde binden fazla türü olan bu bitki İspanyollar tarafından 16.yüzyıldan sonra Eski Dünya'ya ulaştırılmıştır. 18 yüzyıla kadar sadece süs bitkisi olarak yetiştirilen ayçiçeği aynı dönemlerde yapılan çalışmalarla tohumlarından yağ elde edilen bir bitki olarak giderek önem kazanmıştır.
Motorda bulunan yağ pompası bile motora koyulan yağı seçer. Kalın yağ koyulması gereken bir araca ince yağ koyulursa; sızdırma yapabilir. Araç yağ yakabilir ve iticilerde boşalma görülebilir. İnce yağ koyulması gereken bir araca kalın yağ koyulursa; motor sesli çalışır, hidro doldurmayıp ses yapabilir.
Bir kızartma yağını en fazla 2 kere kullanabilirsiniz. Onu da belirttiğimiz şartlarda kullanmanızı öneririz. Ayrıca yağınızın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra cam kavanoza aktarıp kapağını kapatarak bir sonraki kızartma işlemi için saklamanızı öneririz.
Türkiye'nin sıvıyağ sektörünün lider markası Yudum, sektöründe en çok tercih edilen ve en yaygın dağıtılan ve tüketilen markasıdır. Zeytinyağı üretimi ilk olarak 1975 yılında İstanbul Haliç fabrikasında başlamıştır.
Şirketin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye'de başta Yudum olmak üzere birçok yağ markasının da sahibi. 1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998'den bu yana Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda İstanbul'da gözaltına alınan Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106'ncı sırada yer almıştı.
Yağlar; depo enerji kaynağıdır; şeker bitince enerjimizi yağdan alırız. Yağlar A, D, E, K vitaminlerinin emilimi için gereklidir. Hücre zarlarının, hormonların ve daha bir çok doku ve maddelerin yapımında kullanılır.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Yağ, karbonhidrat ve protein ile birlikte üç temel besin maddesinden biridir. Yağ kimyasal olarak trigliserit adıyla bilinip gliserin ve üç yağ asidinden oluşan bir esterdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri