Söylenişi on çeşit farklılık gösterse de bu sözcüğün doğru yazılışı "bisküvi", doğru okunuşu da ne tesadüftür ki yine, bisküvidir.
Türk Dil Kurumu'na göre sözcüğün doğru yazımı 'bisküvi' şeklinde geçmektedir. Özellikle oldukça fazla harf hatası ile pek çok değişik yazım üzerinden yanlış yapılan kelimelerden biridir. Doğru yazılışı ile beraber bisküvi kelimesini cümle içerisinde kullanmak gerekirse; ''Bu bisküvi oldukça lezzetli.''
BİSKÜVİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin bisküvi mi, püsküüt mü, pisküüt mü, büsküüt mü, pisküvi mi, püsküvüt mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bisküvi şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre bisküvi kelimesinin doğru yazılışı "bisküvi"dir.
BİSKÜVİ NASIL YAZILIR? Bu Kelimenin doğru biçimde ele alınması ve yazımı, 'Bisküvi' halidir. Un ve süt ile şeker ya da tuz karıştırılarak hazırlanmış yiyecek türleri içerisinde gelir.
İlgili 39 soru bulundu
Bisküvi Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldı vakit bu kelimenin yazılış hali bisküvi olarak öne çıkmaktadır. Bu yazımı ile beraber hata yapmadan birçok farklı yerde kullanmak mümkün.
1870 civarında Belçikalı usta fırıncı Edouard de Beukelaer tarafından icat edildi ve başlangıçta le petit prince fourré ("küçük, dolu prens") olarak adlandırıldı. Oğlu daha sonra Niederrhein Kempen'de Flaman bisküvi fabrikasını kurdu.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
Bu bağlamda kelimenin direkt olarak doğru yazılışı asfalt şeklinde öne çıkar. Yanlış yazımı ise asvalt biçiminde değerlendirilir.
kolonya✅ (Doğru kullanım)
TDK'ya göre karnabahar kelimesinin doğru yazılışı "karnabahar"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Aferin TDK sözlüğü içerisinde tüm detayları ile yer almaktadır. Çoğu kişi aferin kelimesini "aferim" şeklinde kullanmaktadır. Fakat "aferim" yazım ve söyleme şekli ile yanlış olarak kabul edilmektedir. Doğru kelime yazımı ise "aferin" olarak karşımıza çıkmaktadır.
TDK'ya göre ajitasyon kelimesinin doğru yazılışı "ajitasyon"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Yiyecek adları: hanımgöbeği (tatlı), kadınbudu (köfte), kedidili (bisküvi), dilberdudağı (tatlı), tavukgöğsü (tatlı), vezirparmağı (tatlı), bülbülyuvası (tatlı), kuşlokumu (kurabiye), alinazik (kebap) vb. f.
TDK'da kelimenin doğru yazımı "Kedidili" şeklinde yazılır. Genellikle dondurmanın yanında yenilen bir tür tatlı bisküvi.
TDK'ya göre kulüp kelimesinin doğru yazılışı "kulüp"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Espri kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "espri" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise espiri şeklindedir.
TDK'ya göre ataş kelimesinin doğru yazılışı "ataş"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Ara Sıra Kelimesinin Doğru yazılışı
Antrenman kelimesinin doğru yazılışı "ara sıra" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Arasıra olarak yazılması yanlış olacaktır.
TDK sözlüğüne göre bu kelimenin doğru Yazılışı ise, kirpik şeklindedir. Kirpik kelimesi, halk arasında çoğu zaman kiprik şeklinde söyleniyor.
TDK'ya göre altmış kelimesinin doğru yazılışı "altmış"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Bu kelimenin doğru kullanımı kokoreç şeklinde olmalıdır.
Türkiye'nin köklü, güçlü, yerli ve milli markalarından 'Ülker'in geçmişi 1944 yılına kadar uzanıyor. Merhum Sabri Ülker ve Asım Ülker kardeşler tarafından Eminönü Nohutçu Han'da temeli atılan Ülker, gücünü bugünlere taşıyan bir marka.
bisküvi - Nişanyan Sözlük. Fransızca biscuit “«çifte kavrulmuş», iki kez pişmiş kurabiye” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Fransızca bis “iki kez” ve Fransızca cuit “pişmiş” sözcüklerinin bileşiğidir. (NOT: Bu sözcük Fransızca cuire “pişirmek” fiilinden türetilmiştir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri