Ter kokusunu önlemek için bol su tüketin. Su içmek her derde deva olduğu gibi ter kokusu içinde bir numaralı yardımcınız olacaktır. Su içmek vücudunuzda bulunan bakterilerin oranını dengeler ve zararlı toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlar.
Sabun veya duş jeli kullanın ve özellikle terlemeye eğilimli bölgelerinizi iyice köpürtün. Özellikle sıcak, nemli bölgelerde, günde iki kez duş almak hiç de abartılı olmaz. Egzersiz yaptıktan veya terledikten sonra en kısa sürede duş alın. Antibakteriyel sabun kullanın.
İlgili 29 soru bulundu
Banyo nasıl mis gibi kokar? Banyonun mis gibi kokması için su ve yumuşatıcı karışımını deneyin. Çamaşırlarınızı mis gibi kokutan yumuşatıcıyı oda parfümü veya basitçe havlu ve çamaşır parfümü olarak da kullanabilirsiniz. 1 litre suya yarım kapak yumuşatıcı ekleyin. Şişenin kapağını kapatın ve iyice çalkalayın.
Genellikle 11-12 yaşlarında başlaması beklenen, fakat son yıllarda beslenme ve çevresel faktörlerin bozulmasıyla daha küçük yaşlarda görülen ergenlik dönemindeki cilt değişikliklerine değinen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Koltuk altı kokusunun sebepleri terleme bezlerinin çalışması ve vücuttan sıvı atılmasının sağlanması doğal bir süreçtir, ancak koltuk altında bulunan bakterilerin temizlenmemesi durumunda bu alanda koku oluşumu meydana gelmektedir.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Bebek mendilleri, kötü kokulardan sorumlu bakterileri ortadan kaldırmayı sağlar. Bu yöntem temiz hissetmenizi sağlamak için iyi bir seçenektir. Normal parfüme göre parfümlü bir vücut yağı kullanmak sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü vücut yağının kokusu cildinizde daha uzun süre kalır.
Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Vücut, ısı stresi, egzersiz, ateş, enfeksiyon ve duygusal sıkıntı gibi birçok nedenden dolayı terler. Ayrıca kan basıncını düzenlemeye ve vücuttaki sıvı dengesini korumaya yardımcı olur.
Stres kaynaklı ter normal ter kadar hızlı buharlaşmaz. Ayrıca yağ asitleri ve protein açısından zengin oluğundan vücuttaki bakterilerin daha fazla üremesine neden olur. Bu yüzden stres kaynaklı terleme normal terlemeden daha kötü kokar. Yani teriniz kötü kokuyorsa bunun nedeni stres kaynaklı terleme olabilir.
Peki koltuk altı ter kokusu nasıl önlenir? En başta, her gün sabun ve duru su ile duş almak kokuya neden olan bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Dove'un antiperspirant içeren sabun ve duş jellerini ter kokusunu önleme ve giderme amacıyla tercih edebilirsiniz.
Koltuk Altı Terlemesinin Nedenleri? Ter bezlerinin (tiroit bezleri) fazla çalışması, Fazla alınan kilolar, Kullanılan ilaçlara bağlı olarak terleme olabilir ya da kalıtımsal olarak genlerde bulunan özelliklere bağlı olarak gereğinden fazla terleme durumu ortaya çıkabilir.
17 yaş, orta ergenlik döneminin artık sonudur. Bu dönem ergenliğin başından beri yaşanan duyguların, ailenin yönlendirmelerinin, çevreyle kurulan özdeşimlerin harmanlandığı ve kişinin kendine özgü olgular oluşturduğu dönemdir. Bu yaşla birlikte birey artık bir yetişkin sayılmaktadır.
Ter normalde renksiz ve kokusuzdur. Fakat bakteriler sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalarak bu salgının kötü kokmasına neden olur. Bu nedenle özellikle koltuk altı ve kasık bölgesinde terleme sonucu kötü koku oluşumu meydana gelebilir. Vücudumuzda iki tür ter bezi bulunmaktadır: Ekrin ve apokrin.
Ter kokusu yaşayan kişilerin, hastanelerde bulunan dermatoloji bölümüne başvurmaları gerekir.
Uyurken ağzımızdaki tükürük salgısının azalması sonucu, bakteriler, üremek için daha kolay bir ortam bulur ve ağızda bir hayli kötü kokulu bir nefese neden olur.
Tuvaletteki kokulara karşı çözümler
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Evdeki malzemeler bana yeter diyorsanız sirke ve beyaz sabun istediğiniz temizliği verecektir. Beyaz sabun yerine arap sabunu da tercih edebilirsiniz. Sirkeli, sabunlu suyla koltuklarınızı güzelce silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri