Bombeli alın dolgusu uygulaması, alın bölgesinde hafif çökük görüntüye sahip olan insanlarda alın çıkıklaştırma amacıyla sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Alın ortasına yapılan dolgu işlemi sayesinde, kişi istediği yuvarlak alın görünümüne ulaşmaktadır.
Alın erkeklerde düz olmalıdır. Erkeklere yapılacak alın dolgusunda alnı çok bombeleştirmemek gerekir. Alın bayanlarda biraz bombeli ve kavisli olmalıdır.Erkeklerin aksine kadınlara yapılacak alın dolgusunda, alına dolgu ile verilecek hafif bombeli, kadınsı yüz hatları sağlar.
Alın bölgesine yapılan dolgu uygulaması yaklaşık olarak yarım saat içerisinde tamamlanan bir işlemdir. Ender durumlarda hazırlık aşaması ile birlikte işlem süresi 1 saate kadar çıkabilir. Son derece kısa bir sürede tamamlanıyor olması nedeniyle hastaların bu işlem için uzun bir süre ayırmasına gerek olmaz.
Saç çizgisi ile gözler arasındaki dikey mesafe birbirine yakınsa buna dar alın diyoruz (genellikle çok sık saçlı kişilerde karşımıza çıkan bir durumdur). Burada alnın açılmasını, yüzün ferahlamasını, ifadenin güzelleşmesini hedefliyoruz.
İlgili 31 soru bulundu
Alın genişliği ile zekanın bağlantısı var mı? Neden=yapılan araştırmaya göre geniş alına sahip olmak zeka ve beceri işareti. Genel olarak, geniş alınlı insanların sorumluluklarını daha önce yerine getirebileceklerine ve daha becerikli oldukları gözlemleniyor.
Erekkelerde 7-8 cm kadınlarda 5.5-6.5 cm olarak belirlenmiştir. Genç hastalarda bu çizgi daha aşağıya çekilebilir ancak 6.5 cm den daha düşük saç çizgisi fazla tercih edilmemelidir. Diğer basit bir yöntem ise hastadan kaşlarını yukarı kaldırması istenir. Alın kırışıklıklarının hemen üstü kabaca FHL yi vermektedir.
* Botox en çok kırışık görülen bölgelere uygulanmaktadır. Alın, göz kenarı, ağız köşeleri, iki kaş arası, boyun bölgelerine uygulanır. Dolgu ise daha derin kırışıklık, çöküntü ve doku kaybı olan alanlara, dudak, yanak, göz altı, çene, şakak, kaş arası, dudak kenarları, burun bölgelerine uygulanmaktadır.
Elmacık kemiğine dolgu acıtır mı şeklinde bir soru işareti taşıyorsanız ve uygulama ile ilgiliyseniz birçok farklı yöntem ile bu dolgunun gerçekleşebileceğini ve hepsinde hastanın acıyı hissetmemesi için farklı anestezi yöntemleri uygulanmaktadır. Dolayısı ile kişi işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmemektedir.
Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır. Bu 6-7 aylık süreç sonrasında ise kas sinirlerine uygulanan botolinum toksininin etkisi azalmaya ve ciltte kırışıklık ve çizgiler tekrardan belirmeye başlayabilecektir.
Mesela bombe bir alın özellikle kadınlarda güzel bir görünüm yaratıyor. Bu nedenle de çok fazla isteniliyor. Çünkü bombe alın sadece genç insanların sahip olduğu bir özellik. Alnı bombe birini gördüğümüzde bilinçaltımız direkt olarak karşımızdaki kişinin genç olduğu mesajını alıyor.
Bu operasyon genel anestezi veya sedasyon altında, yaklaşık bir saatte gerçekleşiyor ve saç çizgisi kesilerek 2,5-3 cm kadar bir alın dokusu çıkarılarak saç çizgisi dikiliyor. Böylece saçlı bölge yüze doğru çekilmiş oluyor.
Alın Daraltma Ameliyat Süreci. Alın daraltma ameliyatı genellikle lokal anestezi altında yapılır ancak genel anestezi de kullanılabilir. Ameliyat sırasında, kemiği ve çıkıntıları azaltmak için cilt ve dokular kesilir ve kemiğe erişilir. Kemiğin uygun şekilde kesilmesi ve yeniden şekillendirilmesi ile alın daraltılır.
Dolgu ise büyük oranda anında etki gösterir ve ortalama 10 gün içinde tamamen oturur. Botoksun etkisi kişiden kişiye bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 4 ila 6 ay boyunca kalıcıdır. Dolgu ise 6 ila 24 ay arasında etki süresi gösterebilir.
Alın dolgusu işlemi sonrasında yüzde kısa süre sonra geçecek hafif kızarıklıklar meydana gelebilir. İşlem süresi 15-30 dakika arasındadır. Yaklaşık 9 ay ile 18 ay arasında değişen kalıcılığa sahip olan alın dolgusu işlemi, ameliyatsız medikal estetik uygulamaları arasında sıkça tercih edilen bir yöntemdir.
Saç ve kaşlar arasındaki bölgede yerleşen kırışıklıklar veya çökükleri gidermek için uygulanan bu işlem, küçük iğnelerle gerçekleştirilir. Kullanılan dolgu malzemesi hyaluronik asitten oluşur. Lokal anestezi için kremler sürülerek bölge uyuşturulur. İşlem süresince kişinin hiçbir acı hissetmemesi sağlanır.
Ciltte kas dokusunun altına enjekte edilen alın dolgusu, hyaluronik asit gibi geçici dolgu maddeleri kullanılarak uygulandığından etkisi 1-1,5 sene kalıcı olmaktadır. Kalıcı dolgular bulunsa da genellikle bunlar zararlı olabileceğinden uzman hekimler tercih etmemektedir.
Sonuçta dudak dolgusu, iğneli bir uygulamadır. Enjeksiyon sırasında iğne, ufak bir damara denk gelebilir ve bu da enjeksiyon yapılan yerde morarmaya yolaçabilir. Morarma olsa bile ufaktır ve bir kaç güne düzelir. Özellikle aspirin kullanan hastalarda ufak morarmalar olabilir.
Örneğin kanal tedavisi yapılırken iltihap sonuçlarından dolayı ölen bütün sinirler alınıp yerlerinden çıkarılmaktadır. Ancak dolgu tedavisinde ise diş sinirleri yerlerinde bırakılıp dokunulmamaktadır.
Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra yapılmalıdır.
Dolgu Yüzü Genişletir Mi? Dolgu sonrası deri genişler. Fazla dolguya maruz kalan cilt ise gerilerek uzar.
Alın kırışıkları botoksunun etkisi; 4 – 6 ay arasında sürmektedir. Daha sonrasında tekrar yapılmasında hiçbir sakınca bulunmadığı gibi kırışıklıkların kalıcı olarak giderilebilmesi için de mantıklı olmaktadır.
İnsan burun ve kaş oranı hesaplanır ve ideal alın çizgisi pozisyonu belirlenmeye çalışılır. Alın çizgisi ile kaşlar arasındaki mesafe yaklaşık dört parmak genişliğinde olmalıdır.
Geniş alın, güçlü bir hayal gücü ve entelektüel kişilik yapısını simgeliyor. Dar alın ise kişinin dikkatli, zamanlamaya önem veren, matematiksel yetenekleri kuvvetli biri olduğunu anlatıyor. Bombeli bir alna sahip kişiler ise inisiyatif sahibi, uyumlu ve paylaşımcı olarak kabul ediliyor.
Alın genişliği bizygomatik genişliğin 80 – 85% I kadrdır. Bigonial genişli ise yüzün alt kısmında mandibula köşesinin en belirgin noktaları arasındaki genişliktir. Burası gonion olarak tanımlanmaktadır. Bu mesafe ise bizygomatic genişliğin %70-75 ini oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri