Yine bir fizyoterapist yardımı ile yapılması daha doğru olan boyun masajı, gerilen kasların rahatlamasına yardımcı olur. Gerilmiş durumdaki kaslara doğru teknikle masaj uygulanması sonucunda kastaki gerginlik ve sertlik azalır. Hissettiğiniz ağrı hafifler.
Masaj: Boyun bölgesine hafif masaj uygulamak, kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlayabilir. Uzman bir masör tarafından yapılan masaj, boyun tutulmasının giderilmesine yardımcı olabilir.
Boyun Masajı: Kasılmış durumdaki kaslara doğru teknikle uygulanan bir masaj, kastaki gerginliği, sertliği ve ağrınızı azaltabilir. Masaj sonrası boyun hareketlerinizde de bir miktar artış olacaktır. İlaç tedavisi: Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, boyun ağrısını azaltmak ve kasları gevşetmek için faydalı olabilir.
Soğuk ya da sıcak kompresler uygulamak: Boyun tutulmalarında ilk 24-48 saat ağrının en şiddetli olduğu zamandır. Bu zamanda soğuk uygulamak enflamasyonun azaltılmasını sağlarken sıcak kompres ise kan akışını destekleyerek gerilen kasların gevşemesini sağlar.
En az 2 gün araba sürmekten kaçınılmalı, boyun kullanılan fizik işlerden ve aktivitelerden uzak durulmalıdır. Sıcak ve Soğuk Kompres Uygulamak: Dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk kompres yapmak faydalı olur. Sıcak kompres kan akışını desteklerken soğuk uygulama kaslardaki enflamasyonu azaltır.
İlgili 27 soru bulundu
Basit tip boyun tutulması genellikle 3-10 gün içerisinde kendiliğinden geçer. Basit tip boyun tutulmasında şiddetli ağrı ve kas güçsüzlüğü olmaz. Eğer bu süre içerisinde geçmiyorsa daha fazla beklemeden doktora görünmeniz faydalı olur.
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun. Yastık baş ve boynunuzu nötral pozisyonda desteklemelidir.
Boyun tutulması çoğunlukla gün içerisinde veya birkaç gün içerisinde evde yapılan egzersiz yöntemleriyle geçebilir. Fakat bazı durumlarda bu rahatsızlığın sağlık merkezi koşulları altında ve uzman doktorlar kontrolünde tedavisi gerekebilir.
Kas Spazmının Giderilmesi
Genellikle ıslak bir havlu veya sıcak su torbasıyla uygulanır. Bazı kasları gevşetir ve dolaşımı artırır. Ancak çok uzun süre uygulanırsa semptomları artırabilir. Doktorunuzun önerilerini takip ettiğinizden emin olun.
Çok şiddetli seyretmeyen belde kas tutulması vakaları birkaç hafta içinde kendiliğinden veya evde doğal yöntemler aracılığıyla geçer.
Zeytinyağı içinde bulunan mineraller sinirleri gevşetip ağrıyı hafifletecektir. Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra sıcak bir duş alarak kremi temizleyin.
içeriğindeki mentol,kafur,arnica montana özü sayesinde kas tutulmalarında ve kramplarda soğutucu etkisi ile hızlı rahatlamaya yardımcı olur. Gam M Krem,eklem hareketliliğini ve esnekliğini artırır. Etkilenen bölgeye bolca sürüp,hafifçe ovulunuz. Günde 2-3 defa veya gerektiği kadar uygulayınız.
Bu sorunun en basit cevabı lateks ve köpük yastıklar geleneksel yastıklara göre daha fazla destek sunabilir ve boyun yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda ergonomik yastıklar da başı çok fazla yükseltmeden yeterli boyun desteği sağlamak üzere tasarlanmıştır.
Boyun fıtığı belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olmak için sıcak uygulama kullanılabilir. Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir.
Bölgedeki hareket kabiliyetinin yeniden kazandırılması adına fizik tedavi egzersizleri oldukça etkilidir. Başı dik tutarak ve karşıya bakarak hafif tempolu yürüyüşler yapmak postürün düzeltilmesini sağladığından boyun kaslarındaki gerginliğin hafiflemesine yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Genel olarak boyun ve sırt masajı vücuttaki stres hormonlarının azalmasına ve mutluluk hormonu olan endorfinlerin salgılanmasına yardımcı olur. Bu sayede, sırt masajı yapmak sadece fiziksel sağlık açısından değil, aynı zamanda zihinsel sağlık açısından da önemlidir.
Kas spazmı yaşandığı an kasları ayağa kalkış dolaşarak hareket etmek. Kasları rahatlatacak germe hareketleri. Kaslara hafif bir şekilde masaj yapmak. Kas sıkılığını gevşetmek için ısıtma yastığı kullanmak.
Boyun kaslarınızı gevşetmek için boyun kaslarınızı esnetin. Ayakta ya da oturarak boynunuzu önce sağa, daha sonrada sola doğru yavaşça çevirin. Döndüğünüz her yönde yaklaşık 10 saniye bekleyin. Boyun kaslarınızın gerildiğini hissetmelisiniz.
Boyunda Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir? Boyundaki sinir sıkışmasının başlıca belirtisi kola, boyna, göğse ve/veya omuzlara yayılan ağrıdır. Parmaklarda ve ellerde uyuşma ve karıncalanma ile kas güçsüzlüğü de görülebilir. Diğer belirtilerden biri de ellerde koordinasyon (eşgüdüm) kaybıdır.
Genellikle boyunu destekleyen kasların aşırı gerilmesi ile oluşur. Ağır bir şey kaldırmak, aşırı spor, iş aktivitesi, yanlış masa başı çalışması kas spazmına neden olabilir. Ayrıca yanlış pozisyonda uyuya kalma, yüksek yastık ve kötü seyahat şartları da boyun tutulması yapabilmektedir.
Strese Bağlı Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Strese bağlı boyun ağrısı yaşanabilir. Özellikle uzun süreli araç kullananlar ve ofis hayatı yoğun olan kişilerde boyun ağrısı çok görülebilir. Stresten kurtulmak ve sık sık açık havaya çıkıp molalar vererek boyun kaslarının hareket etmesini sağlamak ağrı kontrolü için faydalıdır.
Boyun tutulmaları spor veya ani yapılan hareketler sonrasında bir anda başlayabileceği gibi ilerleyen saatlerde de ortaya çıkabilir. Sonradan anlaşılan durumlarda kesin sebebi belirlemek biraz daha zor olur. Bunun yanı sıra, çoğu boyun tutulması yaygın sebeplerle meydana gelir.
Boyun ağrısı olanlara mümkünse sırt üstü veya yan yatmaları tavsiye edilir. Sırt üstü uyuyanlar için orta sertlikte bir yastık boyun ve omuz bölgesini desteklemek için en iyi tercihlerden biridir. Sırt üstü yatanlar daha rahat olmak ve boyun ağrısını hafifletmek için yastığın konumunu değiştirmeyi deneyebilir.
Örneğin, servikal bir yastık yani boyun yastığı kullanıyorsanız, başınızı yastığın ortasına yerleştirdikten sonra yastığın boynunuza, boynunuzun da yastığa şekil vermesine izin vermeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri