Ne Zaman Tüketilmelidir? Birçok sebze ve meyveyi artık her mevsimde bulabiliyor olsak da mevsim sebze ve meyvelerini tüketmenin sağlıklı olduğunu unutmamalısınız. Brüksel lahanasının asıl mevsimi ise kıştır. Ağustos ve mart ayları arasında sağlıklı ve lezzetli bir Brüksel lahanası tüketmek mümkündür.
Kış mevsiminin Şubat ayında piyasaya sürülen taze bürüksel lahanalar, pazar tezgahlarında yerini alır. Brüksel lahanayı kış mevsimi boyunca marketlerde ve pazarlarda bulmak mümkündür. Ocak ayı itibariyle hasat işlemi bitirilen Brüksel lahanalar Şubat ayı gelmesiyle satışa çıkarılır.
A ve C vitamini açısından zengin olan Brüksel lahanası, beyin gelişimi açısından da faydalı bir besindir. Zihni açan ve dinçlik sağlayan bu besin dikkat dağınıklığı olan kişilere etkili olmaktadır. Salatada ya da yemeklerde tüketildiğinde, sinir sistemini kontrol altına alarak kişilerin daha sağlıklı olmasını sağlar.
Brüksel Lahanasında tohum ekimden ilk hasada kadar 80-140 günlük süre gereklidir. Brüksel lahanasının istekleri: Lahana ile benzerlik gösterir.
Küçük yumru bir şekle sahip olan brüksel lahanası, kış sebzelerinden biridir. Kansere yakalanma riskini düşürdüğü söylenen bu sebze, haşlama, soteleme, kızartma ve fırınlama teknikleriyle pişirilir. Pişirme işlemleri esnasında tuz, biber gibi malzemeler eklenebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Tavada Brüksel Lahanası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, terbiyeli yeşil mercimek çorbası, tavuklu fırın makarna, tavada brüksel lahanası ve fırın poşetinde kabak tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Brüksel lahanasının acı olmasının pek çok sebebi olabilir. En bilinenleri; yetiştiği hava şartları, boyutu ve mevsimi dışında tüketilmesidir. Brüksel lahanasının acılığını giderebilmek için, pişirmeden önce soğuk suyun içerisinde bir süre bekletilmesi, tadındaki acılığın azalmasını sağlayacaktır.
Brüksel Lahana Çorbası (7+ Ay) - Nefis Yemek Tarifleri.
Soru: Selamlar, tohumdan hasada kaç ay geekli acaba ? Cevap: Merhaba, derli toplu bitki 60 cm boylanır ve sayısız brüksel lahanası veren sürgünler verir. Sıkı baş yapan varyetenin lahana baş büyüklüğü 3 cm çapındadır. Ortalama tohum ekiminden 80-115 gün arasında olgunlaşır ve hasat imkanı verir.
Brüksel Lahanası Nasıl Saklanır? Brüksel lahanası pişirilmemiş, taze şekilde buzdolabında 5 gün kadar saklanabilir. Eğer uzun süreli saklamak isterseniz, Brüksel lahanalarını güzelce yıkayın.
Aşırı tüketim. Kalori değeri olarak düşük olan fakat besin değeri olarak yüksek olan Brüksel lahanasını bolca tüketebilirsiniz ancak gaz yapıcı özelliğinden dolayı özellikle ülser gibi mide rahatsızlığı yaşayanlar veya ishal sorunu olanlar dikkat etmelidir.
Brüksel lahanası sağlıklı, lezzetli ve hem kendi başına hem de yemeklerin yanında harika giden bir yiyecektir. Brüksel lahanası ocakta veya fırında olmak üzere farklı şekillerde pişirilebilir.
Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye'de de tarımı başlamış olup sebze, halk arasında yavaş yavaş tanınmaktadır. Bir yıllık otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Yakın zamanda bahçenizden Brüksel lahanası topladıysanız veya markette çok fazla Brüksel lahanası satın aldıysanız, bozulmadan önce hepsini nasıl yiyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Neyse ki, Brüksel lahanalarınızı dondurucuda bir yıla kadar saklayabilirsiniz, böylece tadını çıkarmak için bolca zamanınız olur.
Brüksel lahanası yetiştiriciliği için Karadeniz Bölgesinin sahil kesimi çok uygundur.
Karaciğerin temizlenmesi için etkili besinlerden biri Brüksel lahanasıdır. Brüksel lahanası, karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sülfür içeren bileşikler içeriği ile karaciğeri hasardan korurlar ve aşırı hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarını desteklerler.
Brüksel lahanası, beyaz/kırmızı lahana: ''Sulforafen'' içeren bu sebzeler yağ yakıcı enzimlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu sebzeler karın yağlarını yakmaya yardımcıdır.
Havuç, tatlı patates, kuşkonmaz, brüksel lahanası, lahana, enginar gibi lif bakımından zengin yiyecekler, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak sizi kabızlık gibi problemlere karşı korurlar.
BRÜKSEL LAHANASINI TÜKETİRKEN DİKKAT
Kan sulandırıcı alıyorsun. Diğer bazı turpgil sebzeler gibi, Brüksel lahanası da kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olan K vitamini bakımından yüksektir. Kan sulandırıcı denilen bir ilaç kullanıyorsanız, çok fazla K vitamini olması gerektiği gibi çalışmasını engelleyebilir.
Brüksel lahanalarını büyük bir tencereye alın ve su ile tuz ilave edin. 15 dakika kadar haşlamak yeterli olacaktır. Haşlanmış Brüksel lahanalarını ister zeytinyağı ve limon dökerek servis edin, isterseniz de yoğurt ile tüketin.
Bürüksel lahanaların bir kısmını kızartma tavasına dizin, üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber döküp, kapağını kapatın orta ateşte kızartın.
Lahananın kötü kokusunu gidermek için, haşlama suyuna elma kabukları ekleyebilirsiniz. Elma kabukları yerine 10 ml sirke eklemek de, kötü kokuyu bastırır. Lahananın kokusunu gidermek için kullanılan yöntemlerden biri de ekmek parçalarıdır.
Suyunu süzdüğünüz brüksel lahanalarını uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Ardından brüksel lahanalarını bir kap içine koyun. Üzerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Daha sonra 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz ekleyin.
Kızgın bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve arpacık soğanları renk alana kadar kavurun. Buharda pişmiş olan brüksel lahanası ve havuçları da tavaya ekleyip, 3-4 dakika çevirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra servis tabağına alın ve ekmek kırıntısı serpiştirerek servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri