Salep'in Öyküsü Biliyorsunuz Türkiye'nin en iyi salebi Burdur Bucak'ta çıkar.” demesiyle Bucak salebi ününe ün katmış oldu. Bucak salep kelimeleri artık birlikte anılmaya başlandı. Bucak Belediyesi salebin tanıtımı için bunu bir fırsat olarak gördü.
BUCAKTA KÖMBE (ÇANAK EKMEĞİ)
Özellikle Ramazan Bayramında ziyarete gelen misafirlere ikram etmek için bayanlar tarafından özenle hazırlanır. Çanak ekmeği, pekmezli veya tahinli olarak iki farklı şekilde yapılır. Hazırlanan hamur açılarak içine tahin veya pekmez-dövülmüş şeker haşhaş karışımı konarak dürülür.
Bucak ilçe sınırları içinde yer alan Sia, Kremna, Milyas, Kodrula ve Komama antik kent kalıntıları, Susuz Kervansarayı, İncirhan Kervansarayı günümüze kadar ulaşan tarihi eserlerden birkaçıdır. Antalya yolu üzerinde yer alan Bucak, Burdur'un en büyük ilçesidir. Güncel nüfusu 66156'dır.
Burdur'n En Meşhur Tatlısıdır Ceviz Ezmesi . Burdur cevizi, irmik ve şekerden imal edilen bu tatlıyı bir kere tadan her Burdur'a gidişinde hediyelik olarak almaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Burdur'a gidenler bu lezzeti tatmadan kentten ayrılamıyor - YouTube. Ceviz ezmesi Burdur'un en meşhur tatlısı. Burdur'a gidenler bu lezzeti tatmadan kentten ayrılamıyor. Lezzetinin sırrı ise yörede yetişen ceviz ve şekerde saklı.
Burdur'a gittiğinizde almadan dönmemeniz gereken hediyelik eşyalar şunlardır:bakır çaydanlık, cezve, ceviz ezmesi, İbecik bezi, alaca dokumalar ve İbecik bebekleri. Burdur'da önemli geleneklerden bir tanesi olan bakır dövme, beraberinde bakır çaydanlık ürünlerini de getirmiştir. Süs eşyası olarak kullanılmaktadır.
Burdur'a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır; gazel böreği, Burdur şiş, testi kebabı, çekme, kömbe, Burdur muhallebisi, ceviz ezmesi. Burdur'un en meşhur yemeklerinden gazel böreği, Burdur için oldukça önemli bir yerdedir.
Kabak Helvası - Burdur
Bu helva, sakız kabağının kartlaşmış, fakat sararmamış iri olanlarından yapılır. Burdur'da üreticiler bu kabakları özel olarak yetiştirirler.
Bu bakımdan verilen vergiler fazlalaşmıştır. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü.
Önümüzdeki hafta pazartesi, Salı,Çarşamba ,Perşembe ve Cuma günü Pazar açık olacak. Kapalı Pazar kompleksinde kurulacak olan Pazar yerimize vatandaşlarımızın Hes kodu alarak gelmeleri ve Maske, Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeleri büyük önem taşıyor.” ifadeleri kullanıldı.
Bucak ilçe merkezi 3 dağ arasında kurulmuştur. Yerleşim yerinin bir kısmı ilme bitkisi ile kaplı olduğu için; ilçe halk arasında “İlmeli Bucak” adıyla anılmıştır. Bu bölgeye yerleşenler Oğuz boyuna mensup olduğu için “Oğuzhan köyü” olarak da adlandırılmıştır.
Bucak'ta Kremna, Sia Antik kenti, Susuz Kervansarayı ve İncirhan'ı gezebilir, yöreye özgü mutfak lezzetlerinden tadabilirsiniz. Ayrıca Bucak'tan magnet, bakır çaydanlık, ceviz ezmesi, haşhaş ezmesi, gibi hediyelikler alabilirsiniz.
Kaş ile Çukurbağ Yarımadası arasında kalan Bucak Denizi geniş bir coğrafyada, Üçağız'dan sonra her mevsim barınabileceğiniz tek alternatiftir. Girişinde sizi karşılayan Köfte Adacığının her iki yanı da geçişe müsaittir. Önce güneye, sonra doğuya kıvrılan Bucak Denizi'nin sonlarına doğru Kaş SETUR Marina yer alır.
Kuzu eti ile hazırlanan ve Burdur'da en alası yapılan çekme, tam bir ziyafet yemeği aslında. Eskiden daha çok düğün gibi özel günlerde hazırlanan bu nefis yemek, kuzu etinin salça ile buluşup bir güzel kızartılması, et suyu ve bolca tereyağı ile yapılan pilavın üzerine yerleşmesiyle oluşuyor.
Burdur Dimrit'i Türkiye'de yalnızca ilimizde yetişir ve ildeki üzüm üretiminin %60'ını oluşturur.
Burdur ili nüfusu: 273.716'dır. Bu nüfusun %72,4'ü şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 7.175 km2'dir. İlde km2'ye 38 kişi düşmektedir.
Burdur, Güney'de Antalya, Batı'da Denizli, Güneybatı'da Muğla, Doğu ve Kuzey'de Isparta ve Afyon illeri ile çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km², rakımı 950 metredir. İl arazisinin %60.6'sı dağlık, %2.7'si yayla, %19'u ova %17.6'sı engebelidir. Topraklar genel olarak killi ve kireçli bir yapıya sahiptir.
Yapılan değerlendirmede en güzel damızlık Honamlı teke kategorisinde yetiştirici Engin Aksoy'un "Yiğit" adlı tekesi, Merinos koç kategorisinde Halil Ekici'nin "Sultan" adlı koçu, Oğlak kategorisinde ise Hayrettin Akan'ın "Yenaldo" adlı oğlağı birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Burdur'u ziyaret etmek için en ideal mevsim ilkbahar ve yaz aylarıdır. Hem tarihi hem de doğal zenginliği ile dikkat çeken Burdur son yılların en fazla ziyaret edilen şehirlerinden biri haline gelmiştir. Bunun nedeni ise Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü'nün burada olmasıdır.
Genel Bilgiler / Rehber. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan ve yüksek dağlarla Antalya'dan ayrılan Burdur, 300.000 nüfuslu sakin ve huzurlu bir şehir olarak etkileyici gölleri, doğa güzellikleri ve tarihi hazineleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri