Bu da ağız kurumasına, yüksek damağa ve diş bozukluklarına yol açabilir. Devamlı burun kaşıntısı ve akıntısı nedeniyle özellikle çocukların elleri ile burnunu yukarı doğru itmesi alerji selamı olarak isimlendirilir, burunda alerji çizgisini oluşmasına yol açar.
Burun ucuna dolgu yapılmasının amacı burun bölgesinin daha dik ve ince görünmesinin sağlanmasıdır. Uygulama yapılacak olan bölgeye anestezi özelliği gösteren kremin ya da enjeksiyonun yapılmasının ardından burun ucu kaldırma işlemi burnun en altına dolgu olarak uygulanır.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez. Geniş burunlar daraltılamaz. Egzersiz veya başka bir şey ile düzeltilecek olsa bu kadar teknik, cerrahi müdahale neden var olsun.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir. Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir.
Burunun büyümesini doğal olarak durdurmak mümkün değildir. Burun büyümesi, genetik ve hormonal faktörlerin bir sonucu olduğundan, bu süreci tamamen durdurmanın veya tersine çevirmenin bir yolu yoktur.
İlgili 18 soru bulundu
Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır.
Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.
Burunda meydana gelen kemik eğriliğinin nedenleri arasında ilk olarak karşımıza çıkan doğuştan sebeplerdir. Kişide burun 16 yaşına kadar kemik doku ve kıkırdak açısından büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu yaşın sonrasında ise burun yapısı tam olarak oturur ve orantısız büyüme nedeniyle kemiklerde eğrilik oluşabilir.
Burun eğriliklerinin cerrahi olmayan herhangi bir yolla ortadan kaldırılması mümkün değildir. Dolgu enjeksiyonları ile yalnızca görsel bir etki kısa süreliğine elde edilebilir. Hem fonksiyonel hem de fiziksel sorunları ortadan kaldırmak için cerrahi uygulama yapılır.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Aylar geçtikçe de değişikliklerin görülmesi azalır ve yüzün şekli ve de burnun şekli tam olarak oturarak ameliyatın tam sonucu görülür. Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir.
Uluslararası Uzun Burun Yarışmasında 8,8 santimetrelik burnuyla "dünya burun şampiyonu" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek'e, Güney Kore'ye yayın yapan özel bir televizyon kanalı belgesel çekmeye başladı.
Hastanın yatış pozisyonuna bağlı olarak burun ucu düşmez. Ameliyattan 3 ay sonra kullanılan gözlüklerden burun ucu düşmez. Burun silmek veya hapşırmak burun ucunu düşürmez.
Burun Kaldırma Egzersizi:
Parmağınızı kullanarak sağ burun deliğinizi tıkayın ve sol kısımdan nefes alın ve 5'e kadar sayarak nefesinizi tutun. 1 Saniye sonra nefesinizin tamamını vererek bu hareketi tekrarlayın. Daha sonra diğer burun deliğinizi tıkayın ve aynı işlemi tam tersi şekilde uygulayın.
Burun ip askı işlemi, özel kesimli cerrahi iplerin cilt dokusunun altına yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir ve bu ipler zamanla tamamen eriyerek kaybolur.İple burun estetiği işleminin kalıcılık süresi ortalama 2 yıldır. Eğer hasta isterse işlem tekrarlanabilir.
Güzellik algınız stabil ise ve kemerli bir buruna sahip iseniz bunu düzelttirmek yine sizin elinizde. İşinde uzman estetisyen ve doktorlar burun kemiğini inceltip istenen şekle sokabilir.
Kemerli burun, bazı Kızılderili kabileler arasında ayırt edici bir özellik olarak kabul edilirdi. Genellikle kendi fiziksel özelliklerini isimleri olarak kullanan Kızılderililerde, Kanca Burun ve Şef Henry Roman Burun gibi kemerli burna atıfta bulunan isimler popülerdi.
Kemerli burunlar zaman zaman burun ucu bölgelerinde sarkmalara sebep olabilmektedir. Bir diğer sorun ise kemerli burunların bazen düşük burun ucu sorununa da yol açmasıdır. Estetik açıdan oldukça rahatsız edici seviyelerde olabilir. Ancak kemerli burunlar egzersizlerle düzeltilememektedir.
Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.
En zor ameliyat; burun estetiği
Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır. Çünkü burun yüzün ortasındadır, en ufak bir hata görünür.
Bazı durumlarda ufak dokunuşlar bile büyük farklılıklar yaratmaya etki etmektedir. Şayet eğri bir burun şekli, sol ve sağ taraftan görünüş tamamen farklı olacaktır. Bu durumda da orantısız bir yüz şekli ortaya çıkacaktır.
Geniş ama düz bir burnun sosyal olduğu kadar kararsızlığı vurguladığı, kemerli ve iri burnun ise idealistliğe, lider olma isteğine vurgu yaptığını söyleyebiliriz.
Genetik faktörler, doğuştan gelen yapılar veya yaşlanma süreci gibi nedenlerle oluşabilir. Ayrıca, burun travmaları sonrasında da burun kemeri oluşabilir. Estetik görünümünden hoşnut olmayan kişiler, kemerli burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti ameliyatı ile bu sorunu düzeltebilirler.
Sinüslerin normal çalışmasını engelleyerek sinüzite, oluşturduğu geniz akıntısı ile de larenjit ve bronşite yol açabilir. Özellikle ileri yaşlarda oksijen alınmasını azalttığı için akciğer ve kalp hastalıklarının oluşmasına veya mevcut hastalığın iyileşmesinin zorlaşmasına sebebiyet verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri