Titiz bir emekle ilmek ilmek işlenmesi, yumuşacık dokusu ve bir ömür boyu size eşlik edebilecek kalitesi, her daim Bursa havlu ve diğer havlular diye bir ayrımın oluşmasına neden olmuştur. En özel misafirleriniz için banyolarınızı Bursa Havlu ile süsleyebilirsiniz.
Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.
Bursa denilince akla gelen ilk şey tabii ki de İskender kebabıdır. Bursa'ya özellikle İskender kebap yemek için gelenler bile olmaktadır. İskender kebabın yanı sıra cantık, İnegöl köfte ve pideli köfte de adından söz ettiren lezzetlerdendir.
Bursa'nın en lüks semtlerini de bünyesinde barındıran Nilüfer ilçesi, Bursa'nın en nezih semti hatta kimi kaynaklara göre Bursa'nın en yaşanabilir ilçesi olarak lanse ediliyor.
Bursa'nın deniz kıyısında bulunan Mudanya ilçesi, sahil kasabaları, tarihi evler ve güzel plajları ile tanınır. Özellikle İstanbul'a yakınlığı ile bilinen Mudanya, hafta sonları şehirden kaçmak isteyenler için ideal bir yer.
İlgili 35 soru bulundu
BURSA – Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Bursa´nın vitrini haline gelen Cumhuriyet Caddesi, hareketli yapısıyla Ramazan ayında da kentin en işlek caddeleri arasında ilk sırada yer aldı.
"Nilüfer eski bir bataklık alanıdır. Bu bölge oturmamıştır. Onun için yer inceleme çalışmalarının çok iyi yapılarak, Nilüfer'in kentsel dönüşümünün sağlanması gerekiyor."
Hurma Tatlısı
Bursa mutfağının kendine özgü lezzetleri arasında yer bulan tatlının yarım asırlık...
Bursa'nın ünü sınırlarını aşmış 5 yemeği vardır: İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa Tatlısı, Mihaliç Peyniri, Cantık ve Kestane Şekeri… Bir de artık genellikle kitaplardaki tanımlarıyla yaşayan ve de tarih olmuş yemekler…
İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa tatlısı, pideli kebap, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası olarakta bilinen cennet künkü, höşmerim ve kestane şekeri Bursa ile anılan tatların başında gelir.
Bursa'da üretimi yapılan en önemli meyveler şeftali, armut, incir, kiraz, zeytin, çilek, üzüm ve ceviz'dir. Üretim açısından ilk sırada gelen ürün şeftali, verim açısından ilk sırada gelen ürün ise üzüm'dür (tablo 6).
Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak görülür.
Bursa'nın meşhur "Duvalı" tatlısı
Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır.
Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Bursa'da tekstil, otomotiv, makine-metal imalatı, tarıma dayalı sanayi ve gıda, mobilya gibi sektörler ön plana çıkmakta ve değer üretmektedir. Öne çıkan sektörlerinin yanında Bursa, raylı sistemler, havacılık, savunma gibi yükselen sektörleri ile de yüksek teknolojili ürünler üretmeye devam etmektedir.
Bursa'da hayvancılık yapılırken, inek, manda, öküz gibi hayvanlar tercih edilir. Yeşil alanların ve verimli tarım arazilerinin yoğun olması, bu bölgede zirai faaliyetlerin de fazla sayıda olmasına zemin hazırlamıştır.
Bursa'nın meşhur 'havlı' olarak dokunan havlusu, Bursa Ticaret Borsası'nın başvurusu üzerine coğrafi işaret tescili aldı.
Bursa İl Nüfusu: 3.214.571 (2023 sonu). İlin yüzölçümü 10.811 km2'dir. İlde km2'ye 297 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 5950 kişi ile Yıldırım'dır.) 6 Şubat 2024 TÜİK verilerine göre 17 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1061 mahalle bulunmaktadır.
Halk arasında Kuyumcular Çarşısı olarak da bilinen Bedesten Kapalı Çarşı'da meşhur ipek şal, fular, kumaş ve havlularını bulabilirsiniz. Bursa'nın semt pazarları da alışverişin en önemli adresleridir.
Bursa, kültürümüzde önemli yere sahip Hacivat ve Karagöz'ün memleketi olarak da bilinir. Uludağ'a sırtını veren bu kent, Marmara'ya yüzünü dönmüştür. Verimli ovası, termal kaynakları, gölleri ve tarihi değerleriyle Türkiye'nin en büyük ve en önemli kentlerindendir. Dünyanın en hızlı gelişen kentleri arasındadır.
istihdam edilen nüfusun %12.1'i tarım, % 43.3'ü sanayi, % 44.5'i hizmetler sektöründe yer almaktadır (Anonim 2011 a). Türkiye'nin Güney Marmara bölgesinde bulunan Bursa ili ve civarı uygulanan polikültür tarım sistemi ile önde gelen tarımsal üretim merkezlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri