Burun estetiği sonrasında burundaki yaraların iyileşme sürecinde burunda zamanla çeşitli farklılıklar görülebilir. Oluşabilecek bu farklılıkları en minimuma düşürmek amacıyla nostril retainer önerilir. Burun ucunu destekleyen bu aparatla yara iyileşmesine bağlı burun ucunda düşme riski azaltılır.
Bantlar burnunuzda 7 gün boyunca kalacak ve bu bandları evinizde bir aynanın karşısında soyarak kendiniz çıkaracaksınız ve o tarihten sonra burnunuz tamamen açık kalacaktır. Bantlar burnunuzda iken yüzünüzü yıkayabilir, duş alabilirsiniz. Bantlara su temasının bir sakıncası yoktur.
Burun deliği şekillendirici, estetik ve rekonstrüktif rinoplasti sonrası, rinoplasti sonrası, burun estetiği ameliyatı sonrası ve/veya birincil ve ikincil burun estetiği sonrası, ameliyata ve iyileşme sürecine bağlı burun deliğinde meydana gelebilecek bozulmalar ile genel asimetrik problemlerin düzeltmesi amacıyla ...
Burun Şekillendiricinin pratik kullanımı en büyük avantajlarından biridir. Düzenli kullanım halinde kısa sürede etkisini görmek mümkün. Bu sayede burnun daha küçük ve kalkık bir şekle sahip olması sağlanabilir. Burun Şekillendirici Aparat burun kemiğini zaman içerisinde düzleştirerek çıkıntıları azaltır.
Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.
İlgili 18 soru bulundu
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Yağlı olan parmaklarınız ile burnunuzun üst kısmından başlayarak dairesel hareketler uygulayarak yavaş yavaş masaj uygulayın. Bu hareket kıkırdağın incelmesine ve şekillenmesine yardımcı olacaktır. Bu hareketi kıkırdağa çok az baskı uygulayarak yapmalısınız, burnunuza zarar vermemek için hafif dokunuşlar yeterlidir.
Burun ucu kaldırma işlemini burun dolgusu ile, ameliyatsız gerçekleştirmek mümkündür. Burun dolgusunda, diğer birçok dolgu işlemindeki gibi, hyaluronik asit (link) içeren jel yapıdaki maddeler kullanılır.
Burun yapısına masaj ile şekil verilmemektedir. Bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilmektedir.
Aparata yapışan ve burun iç yüzeyi arasında kalan mukus burnun yapılandırılmasını engelleyebilir. Bu nedenle aparat her kullanımda iyi temizlenmelidir. Aparatta kullanımdan kaynaklı deformeler olabilir. Bu nedenle her kullanımda deforme olup olmadığı incelenmelidir ve en az ayda 1 kez yenisi ile değiştirilmelidir.
Burnunuza yerleştirdiğinizde, burun deliklerinizi sıkarak içeri su girmesini engeller. Yüzerken sık sık burnunuza su giriyorsa veya sinüsleriniz klora karşı aşırı duyarlıysa bir burun tıkacı kullanmak sizin için yararlı olabilir. Burun tıkacını burnunuza takmak kolaydır ve sadece 1 saniye sürer.
Geniş görünen burun deliklerinin küçülmesi ve göze hitap etmeyen bir görünüm sergilememesi adına uygulanan botulinum toksini, uygulandığı noktada burnun işlevine zarar vermeden bölgesel bir paraliz (felç) oluşturmaktadır. Bu müdahale tıpkı diğer enjeksiyon uygulamalarında olduğu gibi çok kısa sürede tamamlanmaktadır.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir. Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir.
Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır. Ergenlik döneminde kemik yapının gelişimine ek olarak cilt gelişiminin de etkisi olduğunu bilmek önemlidir.
Burun kemiğini düzeltmek için egzersizler olarak bilinen yöntemlerden biri de ele bir miktar yağ alınarak burun üstünden dairesel hareketlerle yavaşca masaj uygulanmasıdır. Burun kemeri yok etme arzusunda olanların, bu yöntemle kıkırdağın yeniden şekil alabileceğini ummaktadır.
Burun yapısının gelişme yaşı kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşları olabilir. Estetik için bu yaştan sonraki dönemler tercih edilmelidir.
Hastanın yatış pozisyonuna bağlı olarak burun ucu düşmez. Ameliyattan 3 ay sonra kullanılan gözlüklerden burun ucu düşmez. Burun silmek veya hapşırmak burun ucunu düşürmez.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir. Bu sürecin ardından eski gülüşünüze de kavuşabilirsiniz.
Burun iç katmanları arasındaki iyileşme dokusu, ameliyattan sonra oldukça serttir. Özellikle burun kanatları arasında minör asimetriler söz konusu olabilir. Bu yara dokusu 12 ay içerisinde iyileşmeye ve yumuşamaya başlar.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
“Burun estetiği sonrası burnum çok kalkık ne zaman iner?” diye merak ediyorsanız burun ucunun tam olarak yerine oturma ve şişliğin inmesi sürecinin operasyonun karmaşıklığına ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterdiğini bilmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri