Ödem, burun ucunda daha belirgin olur ve biraz daha uzun sürecektir. Burnunuzda ne kadar iş yaptığınıza bağlı olarak, şişlik miktarı değişebilir. Şişlik, ameliyattan 1-2 hafta sonra en çok dikkat çekecek ve 3-6 hafta sonra ( %80-90 oranında ) yavaşça kaybolacaktır.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Eğer ödem ve şişlikler indiği halde burun ucunun aşağıya doğru kaymaya devam ettiği fark edilirse revizyon rinoplasti cerrahisine ihtiyaç duyulabilir. Son olarak şunu da belirtelim ki işinde uzman ve deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği müddetçe ''burun ucu düşmesi'' oldukça nadir rastlanan bir durumdur.
İlgili 22 soru bulundu
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Burun Estetiği sonrası ilk aylarda şişliklere bağlı olarak asimetriler ortaya çıkabilir. Bu şekilde burun yamuk görünebilir ancak zamanla burun yapısı oturdukça ödeme bağlı eğrilikler geçer.
Burun derinizi işaret parmağınız ve baş parmağınızla üstten hafifçe tuttuğunuzda cildin altında bir katman daha hissediyorsanız ve eliniz yağlanıyorsa, bu da cildinizin kalın olduğunu gösterir. Son olarak burun kanatları etli ve yuvarlak görünüyorsa kalın ciltten söz edilebilir.
Genel olarak, 1 hafta on gün sonra morluklar kendiliğinden geçer. Ancak ödem ve şişliklerin daha uzun süreçte geçmektedir. Şişliklerin ilk 2 ayda görünen tarafı iner. Ancak burun yapısının tamamen iyileşmesi ve ödemlerin geçmesi 2 seneyi bulacaktır.
Burun içine bir antibiyotik merhem uygulayın. Ödem çözücü olarak 1. haftadan itibaren maydanoz suyu, yeşil çay ve ananas suyu içebilirsiniz. Lenfatik masaj uygulayarak vücuttaki aşırı sıvıları azaltmaya ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilirsiniz.
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Göz kapaklarının alt kısmında burna doğru hafif hareketler ile yapılan masaj basınç uygulamadan hafif bir şekilde burun üzerine doğru kaydırılır. Ancak burun ile temas ederken tahriş etmeyecek şekilde sürtünmemeye özen gösterilir. Sürtünmeyi azaltmak ve daha rahat uygulama için nemlendirici krem kullanılmalıdır.
İlerleyen yaşlarla birlikte yüz de tüm diğer organlarımızın yaşlılık izlerine kapılması gibi burnun da yaşlanma izleri elbette ortaya çıkacaktır. Burun estetiğine kaynaklı olarak hastaların burun estetiğinden sonra burunlarının büyümesi beklenen bir sorun değildir.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Burun bölgesinde yağ ve ter bezlerinin fazlalığı ve bu bezlerin çok çalışması nedeniyle burun ameliyatı sonrasında şişlik ve ödemin normale göre daha fazla yaşanması beklenir. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda kalın derili burun estetiğinin normale göre zor olduğu anlaşılmaktadır.
Burnun yüzden büyük olması ve burun derisinin kalın olması halinde hafif bir burun ucu düşüklüğü yaşanabilir.
Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir. Bu nedenle, burun açıldığında ana hatları ile burnun biçimini değerlendirebilmek çok önemlidir. Sonucun tam olarak görülebilmesi aylar alacağı için ilk değerlendirme her zaman çok önemli olacaktır.
Vücutta ödem belirtileri arasında öncelikle doğrudan cildin altındaki dokunun, özellikle bacak veya kol bölgelerinde şişkin veya kabarık bir hal alması, ciltte gerilme veya parlaklık, cilde birkaç saniye bastırdıktan sonra çukur izi oluşması ile karın boyutunun büyümesi bulunur.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir.
Ödem, cerrahiden hemen sonraki aylarda sertliğin en yaygın nedenidir. Yara dokusu oluşması iyileşme meydana gelse de bu kadar hızlı yok olmayabilir. Bu da cilt sertleşmesine neden olan bir başka durumdur. Bu iki durum, genellikle burnu zaten kalın ciltli olan hastalar için daha büyük bir sertlik hissi yaratmaktadır.
Buruna yandan bakıldığında burun ucu burun sırtı ile aynı hizada (erkeklerde) veya bir iki mm önde (kadınlarda) olmalıdır. Burun-üst dudak arasındaki açı erkeklerde 90 derece, kadınlarda biraz daha fazladır.
Dudak burun arası mesafenin ideal uzunluğu 12-15 mm arasında değişmektedir. Üst dudak burun mesafesi yapısal olarak uzun olabildiği gibi yaşlanmaya bağlı olarakta bu mesafe uzayabilir. Bu kişilerde üst dudak küçük görünür, gülerken dişlerin görünmesi yetersizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri