Bu tür sesler bazı hastalar için çok rahatsız edici olabilir. Allerjide, basit bir üst solunum enfeksiyon veya sonrasında, burun tıkanıklıklarında VB. durumlarda kısa süreli yaşanan bu durumlar olabilir. Durum genellikle geçici bir östaki kanal sorunudur. Ancak bu durum uzun sürüyorsa önem arz edebilir.
Kulak çınlamasının azaltılmasına yönelik yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunma, kan basıncının kontrolü, tuzlu yiyeceklerden uzak durma, kahve, kola ve sigara tüketiminden kaçınma, egzersiz yapma gibi tavsiyeler kulak çınlamasına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında yer alır.
Nefes aldığınızda ıslık sesi gibi bir ses geliyorsa, burunda çok yoğun kabuk oluşuyor ya da kanamalar meydana geliyorsa kulak burun boğaz hekimine başvurmalısınız. “Septal perforasyon” denilen burnun orta bölmesinde delik oluşması durumu, hastaların hayat konforunu bozabiliyor.
Krepitus, eklem hareketi sırasında kıkırdağın eklem yüzeyine veya diz çevresindeki diğer yumuşak dokulara sürtünmesi sonucu oluşur. Diz ekleminde ağrı ile birlikte çatırtı sesi varsa, genellikle bir menisküs yırtığı veya eklem dejenerasyonu gibi durumlardan kaynakla bilir.
Basınç arttığında eklem sıvısı içinde çözünmüş halde bulunan gazlar basınç azaldığında kabarcık oluşturur. Kabarcıkların oluşması ve patlaması sırasında kütleme, çıtlama gibi seslerin çıktığı sanılmaktadır. Gaz kabarcıklarının yol açtığı bu sesler ve basınç değişimleri zararsızdır.
İlgili 19 soru bulundu
Eklem çıtlamasının kesin nedenleri hala tartışılmaktadır. Eklem çıtlaması yaygındır. Bazı araştırmacılar çıtlama sesinin kemikler arasındaki patlayan bir hava kabarcığı olduğunu düşünürken, diğerleri sesin kas bağlarının geri tepmesinden geldiğine inanıyorlardı. Eklemlerin çıtlamasına tıpta krepitus denir.
Geniz etinin çok büyük olması da burun tıkalıymış gibi konuşmaya neden olabilir. Bu durumun seslerin üretimi ve konuşma bozukluğuna çok fazla etkisi olmasa da burun geniz etinden dolayı tamamen tıkalı olması durumunda kişi 'm' ve 'n' seslerini üretmede sorun yaşayabilir.
Ronküs: Havayollarının sekresyonlar nedeniyle daralmasıyla oluşan ek solunum sesidir. ekspiryum sırasında da duyulan seslerdir.
Nefes almakta zorlanıyorsa ya da hırıltı boğucu bir hal aldıysa hemen doktora götürmelisiniz. Çünkü bu ciddi bir astım krizinin ya da anafilaksi gibi ciddi bir alerjinin belirtisi olabilir. Hırıltı aniden başladıysa ve köpüklü açık pembe veya beyaz balgam varsa bu bir kalp yetmezliği belirtisi olabilir.
Çeneden Ses Gelmesi Sebepleri
Diş sorunlarına bağlı olarak gelişen, çeneden gelen kemik sesi sorunlarında, uzman bir diş hekimine görünmek gerekir. Diş rahatsızlıkları, çene bölgesinde farklı sorunların yaşanmasına neden olur. Bu tür sorunların bir kısmı, çeneden gelen farklı seslerin çıkmasına sebebiyet verir.
Otitis media ya da orta kulak iltihabı kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyondur. Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti kulakta ağrıdır. Diğer önemli semptomlar ise orta kulakta kızarıklık ve şişlik oluşumudur.
Astım hırıltısı, bir kişi akciğerlerdeki daralmış hava yollarından nefes aldığında meydana gelen ıslık sesidir. Hava yolu astarının şişmesine ve çevredeki kasların gerilmesine neden olan bir tetiğe maruz kaldıktan sonra ortaya çıkabilir. Bu nefes almayı zorlaştırabilir.
Hırıltıyla birlikte ortaya çıkan astım belirtileri şunları içerir: Nefes alış-verişinde çıkan yoğun hırıltı sesi. Nefes darlığı Tekrarlayan öksürük.
Nefes alış verişlerinizde ıslık sesi olabilir
Nefes darlığı, nefes alıp verirken ıslık sesi gibi bir ses çıkması, öksürük ve balgam çıkarma KOAH'ın başlıca belirtileridir. Sigara içen kişilerde öksürük ve balgam çıkarma sık görüldüğü için doktora başvurma ihtiyacı hissetmezler.
Belirtili dönemlere astım krizi veya astım nöbeti adı verilir. Nöbetler arasında şikayetler bulunmaz. Dikkat! Göğüste hafif sıkışma hissi, hafif ıslık sesi, öksürük, uykuya dalarken huzursuzluk, sinirlilik, boğazda yanma ve gözde sulanma astım nöbetinin başlayacağını gösteren belirtilerdir.
Wheezing, stridor, kussmaul, biot solunum vb. anormal solunum sesleri ve tipleri değerlendirilir.
Nazal konuşma, genel olarak, bir kişinin burnunda çok fazla veya çok az hava varmış gibi çıkan sesine karşılık gelir. Teknik olarak bir spektrumun zıt uçlarında olmalarına rağmen, çoğu zaman dinleyiciler için bu iki özellik arasındaki farkı söylemek zordur.
Geniz tıkanıklığı bitkisel çözüm için en çok kullanılan, mentol içeren nane çayıdır. Mentol mukus salgısını yumuşatır ve kolayca atılmasına yardımcı olur. Gün boyunca 2-3 fincan ılık nane çayı içilmesi geniz tıkanıklığı sorununun çözülmesini destekler.
Geniz eti, vücuda faydalı bir doku olarak sayılabilir ancak sık sık boğaz enfeksiyonlarına karşı savaşmak zorunda kaldığı takdirde, çeşitli nedenlere bağlı olarak büyüyebilmektedir. Geniz etinin büyümesi, solunumu sekteye uğratabilir ve östaki borusunda tıkanmaya yol açabilir.
Yemek yerken ve özellikle esnerken karışımıza çıkabilen Bu durum belirli sebeplerden görülebileceği gibi aynı zamanda normal bir durum olarak da karşımıza çıkabilir. Çeneden ses gelmesi çenede bulunan eklem ve diş yapısıyla bağlantılı ortaya çıkan bir durumdur.
Günlük hayatta ve poliklinik şartlarında ortopedi doktorları olarak en sık karşılaştığımız sorulardan biri de “Dizimden hışırtı veya çatlama sesi geliyor korkulacak bir şey var mı?” Eklemlerden hareketle ses gelmesi tek başına korkulacak bir olay değildir. Ağrı yoksa korkmanıza gerek yok.
Çene eklemi iltihabı, eklem bölgesinde şişme ve ağrıya neden olabilir. Bu durumda, çene ekleminden sesler duyulabilir. Diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, çene kaslarına ve çene eklemine stres uygulayarak, çeneden ses gelmesine neden olabilir.
Akciğer sönmesi görülen hastaların birçoğunda iki ayrı belirti görülmektedir. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı bu belirtilerdir. Çoğunlukla hastalarda göğüs ağrısı şikayeti görülmektedir. Bu şikayeti olan hastalar tarafından sönme gösteren akciğerde çok fazla hissedilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri