Bu normal bir durumdur. Kompresör bir saat'te 45 dakikaya kadar çalışabilir ve elektronik olarak kontrol edilen kompresörlü cihazlarda duraklamaya gerek duyulmadan sadece yoğunluğu değişir. Buzdolabındaki veya dondurucudaki sıcaklık normal ise, endişelenmeye gerek yoktur.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.
Buzdolabının sürekli çalışma sorunu genellikle şunlara bağlı olarak yaşanmaktadır; Soğutma seviyesinin yanlış ayarlanması Buzdolabı kapağının lastiklerinin doğru şekilde yapışmaması Buzdolabına kapasitesinden fazla yükleme yapılması
· Ürününüz için uygun ortam sıcaklığı 16 ila 43 derece arasıdır. Eğer ortam sıcaklığı bu değer aralıklarının dışında ise ürün istenilen performansa ulaşabilmek için fanı sürekli çalıştıracaktır.
Buzdolabı kompresör ile çalıştığından, kompresördeki yağ, taşıma esnasında gaz borularına dolar. Bu yağın tamamen temizlenebilmesi için 6-24 saat dinlendirilmesi gerekir. Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın.
İlgili 19 soru bulundu
Buzdolabının fişinin çekilmesi, kısa süre için zararsızdır. Ancak fiş uzun süreliğine çekili kalacaksa, buzdolabında sorunlara yol açabilir. Buzdolabının fişinin çekilmesiyle birlikte sıcaklık artar ve gıdalar bozulabilir. Buzdolabının fişinin uzun süre çekili kalması durumunda içerisinde gıda bulundurulmaması gerekir.
Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir. Kış aylarında havanın soğuk olması buzdolabı derecesinin yükselmesinin sebeplerindendir. Dijital buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı da genellikle +4 ve -18 olarak verilir.
Fanın dolaşması için motora hava çeken havalandırma delikleri toz için filtrelerle kaplıdır ve bu toz birikmeye başladığında motora çekilebilecek temiz hava miktarını sınırlar. Bu, kondenser fanını ısıyı dağıtmaya çalışmak için sürekli çalışmaya zorlar.
Buzdolabı Fan Motoru Sürekli Çalışır Mı Buzdolabı fan motoru, buzdolabının içindeki sıcaklığı eşit bir şekilde dağıtmak ve soğutucu sistemin verimliliğini artırmak için kullanılan önemli bir parçadır. Bu fan motoru, bazı durumlarda sürekli olarak çalışabilir ve bu durum ciddi sorunlara neden olabilir.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır. Buzdolabı içine sıcak yiyecek koymamalısınız.
4 SAAT DAYANABİLİR
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Birtakım nedenlerden dolayı buzdolapları bazen hiç durmadan sürekli olarak çalışır. Bu da buzdolabının performansını etkiler ve aynı zamanda daha hızlı bir şekilde eskimesine neden olur. Tabii ciddi anlamda elektrik harcaması ile beraber maliyet açısından da istenmeyen durumlar ortaya çıkarır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
Taşınan buzdolabı en az 40 dakika sonra çalışır durumda olmalıdır. Buzdolabını biraz hareket ettirirseniz 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun bir mesafeye taşınırsa 23 saat sonra açılır.
A+ enerji sınıfı bir buzdolabı günde yaklaşık 1,1 kW, a33 kW elektrik tüketir. A sınıfı bir buzdolabı ise günde yaklaşık 1,5 kW, ayda yaklaşık 45 kW elektrik harcar. Mini Buzdolabı Kaç Watt Harcar? A+ sınıfı mini buzdolapları saatte yaklaşık 480 W / 24 saat elektrik tüketir.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Buzdolabı neden ısınır öğrenmek isteyenler, bunun normal bir durum olduğunu anlamalıdır. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ısı artışı meydana gelmesi korkulacak bir durum değildir. Buzdolabının görevini yerine getirebilmesi için motorun çalışması şarttır. Bu ise arka ve yan taraflarda sıcaklık artışına sebep olur.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Eski model bir buzdolabınız varsa iç panelde yer alan derecelendirmelere göre ayar yapmalısınız. İdeal olarak bu derece mevsime göre 2-5 arasında değişir. No-Frost buzdolapları içinde bu geçerlidir. Kış aylarında dereceyi 2 veya 3'e getirmeniz yeterli olacaktır.
Buzdolabı sesli çalışıyor: Buzdolabı fan motoru arızalı ise, motor sesli çalışabilir veya arızalı parçalar fan motorunun içinde takılabilir. Buzdolabı soğutmayı yapmıyor: Eğer buzdolabı fan motoru arızalı ise, soğutucu sıvı hareket etmeyecektir ve buzdolabı iç sıcaklığı yükselecektir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Kışın Buzdolabı Ayarı Kaç Olmalı? Kış aylarında yiyecek ve içeceklerin çok soğuk olması istenmeyebilir. Özellikle süt, yumurta, yoğurt gibi besinlerin yapısının bozulmaması için, buzdolabı ayarı kış moduna getirilmelidir. Buzdolabını +4 ve dondurucu bölümünü -18 dereceye sabitleyebilirsiniz.
Bu şekilde ayarlı olan buzdolabı modellerinde 1 en sıcak, 5 ise en soğuktur. Buzdolabınızın ayarını yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri