sıcak su altına koyacaksın , az'da mikrodalga varsa 1 dakka koy çözülsün sonra ısıt o kendine gelir.
İnce bir tabaka halinde dondurulmuş et, kıyma veya tavuk ortalama 1-1,5 saat içinde çözülür. Ancak çözülen gıdanın hemen pişirilmesi gerekir. Eğer son anda bir değişiklik oldu ve gıdayı tüketemeyeceğiniz ortaya çıktıysa pişirdikten sonra dondurabilirsiniz. Ama asla pişirmeden tekrar dondurmayın.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
2- Sucuğu Buzluk/Derin Dondurucuda Saklama
Sucuk paketinden çıkarılır, etiketi söküür güzel bir streçle sarılıp buzdolabında 6 aya kadar bu şekilde sağlıkla muhafaza edilir. Burada önerim sucuğu porsiyonlar halinde paketlemeniz.
Pişireceğimiz her ayrı araç için, sucuğu uygun boyutlarda doğramalı veya dilimlemeliyiz. Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
İlgili 23 soru bulundu
sıcak su altına koyacaksın , az'da mikrodalga varsa 1 dakka koy çözülsün sonra ısıt o kendine gelir.
Sucuk Neden Suyla Pişirilir Sucuklu Yumurta yapılırken,sucuklarla birlikte bir miktar su eklenerek,tava ısındıkça sucuğun yağlarını yavaş yavaş eritmesine fırsat verilir. -Su,ısınma ve buharlaşma süresince,sucuğa yağlarını eritebilme ve kendi suyunu koruma imkanı verir.
·Sucukları buzluğa kaldırmadan önce üzerlerine buzluğa kaldırdığınız tarihi not etmeniz, 6 aylık süreyi aşmamanızı sağlayacaktır. ·Sucukları buzluktan veya derin dondurucudan çıkarıp tüketeceğiniz zaman oda sıcaklığından önce buzdolabında bekletmeniz daha iyi olacaktır.
Eğer elinizde fazla miktarda sucuk varsa ve tek seferde tüketemeyecekseniz, sucuğu derin dondurucuya kaldırıp ihtiyacınız oldukça çıkarmak oldukça mantıklı bir tüketim yöntemidir. Sucuğu parçalara bölüp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Sucuk kurutularak muhafaza edilebilir ya da buzlukta saklanabilir. Bunun yanı sıra son kullanma tarihine kadar saklanacağı zaman buzdolabında bekletilmesi de yeterlidir. Uzun süreli bir saklama gerektiğinde ise parçalar halinde buzlukta bekletilebilir.
Daha sonra sucuğu buzdolabının buzluk bölümünde veya derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir. Bu yüzden tarih etiketi eklemek kullanım ömrünü takip edebilmenizi sağlar.
Dondurulmuş eti çözdürdüğünüz ve ardından bir kısmını veya hiçbirini pişirmemeye karar verdiğiniz bir zaman gelebilir. Bu durumda, et dondurucudan ilk çıkarıldığında çözülmüş ve buzdolabında uygun şekilde saklanmışsa, eti daha sonraki bir tarihe kadar yeniden dondurmak güvenlidir.
Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Doğru şekilde saklanmayan sucuklarda maya ve coclar, hızlıca ürer ve bu üreme dış tabakada beyaz bir madde oluşturur. Beyaz tabaka sucuğun bozulduğunun bir işareti değildir. Ancak sucuğun lezzetinin azalmasına neden olur.
Buzdolabında sakladığınız açılmış sucukları son tüketim tarihinden önce tüketmelisiniz. Eğer elinizdeki sucuk miktarı fazla ve uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız size iki yöntem önereceğiz. Bu yöntemler ile sucuğu 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Eğer siz de sucuğun dışı küflenirse yenir mi diye soruyorsanız, ben tavsiye etmiyorum çünkü ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Sonuçta dışından küflenmeye başlamış ve içine de geçmiş olabilir. İnsanlar dışını soyup hemen pişiriyor ama içine geçtiyse sağlık açısından problemler yaşayabilirsiniz.
Çeşme suyunun içerisinde hafifçe ıslatılıp bir süre bekletilen sucuk yumuşar ve kabuğundan kolayca ayrılarak tüketilebilir.
Sucuk doğru şekilde pişirildiği takdirde oldukça faydalı bir gıdadır ve sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu nedenle sucuk çiğ tüketilmemeli, pişirilerek tüketilmelidir. Her ne kadar fermente işlemi sonucunda sucuk olgunlaşsa da, çiğ sucuk yemekten uzak durmakta fayda vardır.
Kasap sucuğu (fermente) veya kendi yaptığınız sucuğu kurutulurken dikkat edilecek kurallar 1 Güneşte ve sıcakta sucuk kurutulmaz 2 Yağmurlu havada sucuk kurutulmaz 3 Yaz aylarında dolabın normal bölmesinde kurutulur 4 Kurumaya aldığınız sucuk en fazla 7 gün kurutulur.
Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı 'mikroorganizmalar' için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.
Ürünün Soğuk Hava ile Muhafazası Sucukların birbirine değmeyecek ve üzerinde nemlenme olmayacak şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Hemen satışa sunulmayacak olan sucuklar ambalajsız olarak 8 °C sıcaklık, %65-75 oransal nem ortamında ve 0,05 m/sn hava dolaşım hızı olan depolarda muhafaza edilmektedir.
Bu gibi durumlarda sucukların buzdolabına asılması önerilmektedir. Ya da buzluğa koyarak, kurutma işlemi gerçekleşebilir. Hemen tüketilmeyecek olan sucuklar, derin dondurucuya kaldırılarak orada bırakılabilir. Buzdolabında 3 hafta kadar bırakılan sucukların kurutma işlemi tamamlanmaktadır.
Orta derecede ateşte ısıtmış olduğunuz tavaya dış kabukları soyulmuş ve yaklaşık bir parmak inceliğinde doğranmış sucukları koymalı ve sucuk pişirme işlemine geçmelisiniz. Sucuğu ısıtılmış tavaya koyduktan sonra sucuğun üst tarafı pişene kadar beklemelisiniz. Bir yüzün pişmesi halinde diğer yüze geçmelisiniz.
Sucuğu Haşlayarak Pişirmek
· Sucuk beş ila on dakika kaynatılmalıdır. Bu, sucuğun içinin de pişmesini sağlar. · Pişmiş sucuk çıkarılmalı ve bütün veya dilimlenmiş olarak servis edilmelidir.
Sucuklarımızı dilimleyip önce hiç yağ koymadan kısık ateşte kendi yağlarını salmasını bekliyoruz. Saldıkları yağa göre çok az tereyağıyla çeviriyoruz. sucuklarımızı. Sonra 2 yumurtayı çırpmadan ve sarılarını dağıtmadan sucuğumuzun üstüne kırıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri