Krem bazen alta çöker, üstte sıvı kalıyor. Bunların olmaması lazım, ürün tek kıvamda olması lazım. Kullandıktan sonra bozuluyorsa, kıvamı kokusu değişiyorsa, kötü koku oluşuyorsa dikkatli olmakta fayda var."
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
KİMYASAL GÜNEŞ KREMLERİ
Hafif ve yapışkan olmayan bir dokuya sahiptir. Fiziksel güneş koruyuculara kıyasla ciltte daha kolay yayılır.
· Herhangi bir UV ışınına maruz kalmadan önce UV transmisyon ölçülür. Özel bir katsayı kullanılarak in-vitro SPF değerine ulaşılır. · Elde edilen transmisyon değeri ile hesaplanan tamamlanmamış UVAPF değeri bulunan SPF değerinin 1/3'ünden büyükse teste devam edilir.
Eğer su bazlı bir nemlendirici üzerine yağ bazlı bir güneş koruyucu (yada tam tersini) uygularsanız birbirini tutmaz ve topaklanırlar. Silgi gibi pütürlenip dökülürler. Mümkünse yağ bazlı ve su bazlı ürünleri birbirinden ayırın ve rutini doğru katman sırasına göre ayarlayın.
İlgili 45 soru bulundu
Bu durumu önlemek için Düzenli peeling yapıp cildimizi ölü hücrelerden arındırmalıyız Sürerken çok fazla ovalamış olabilirsin. Ürünleri cildi ovalayarak uygulamak yüzey kalıntılarının topaklanmasına ve sürüklenmesine neden olur. Olabildiğince hafif okşar gibi ve tampon hareketlerle uygulama yapın.
Su ile birleştiğinde süt kıvamına dönüşerek ciltte asla yağlı bir his bırakmaz. Sadece güneş kremini değil, suya dayanıklı makyajı bile ciltten olağanüstü bir şekilde temizler. 2.Adımda ise cildimizde ki su bazlı kirleri arındırmak için bir temizleme köpüğü seçmeliyiz.
Güneş kremin eğer renk değiştirdiyse, kötü kokuyorsa ve daha tanecikli bir yapıdaysa bu bozuldu anlamına gelir. Güneş kremi artık eski formunda değil, ağdalı veya tam tersi sulu bir formdaysa son kullanma tarihinin geçtiğini anlayabilirsin.
Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür. Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF'dir.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Güneş kremi markaları arasında ikonik olan ve en yüksek UVA korumasına sahip ürün La Roche Posay'in Anthelios Invisible Fluid SPF 50 +, bize göre içeriği en iyi olan güneş kremlerinden biri. Kimyasal filtreye sahip olan Anthelios Invisible Fluid, UVA güneş ışınlarının %95'ini engelleyerek cildimizi koruyor.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
12.aydan itibaren de yüksek koruma sağlayan güneş koruyucular kullanılmalı. Güneş kreminde olmaması gereken maddeler nelerdir? Güneş kremlerinin içerisinde bulunmaması gereken maddeler arasında cilt sağlığına zarar verebilen kimyasal koruyucular, parabenler, sülfatlar ve alkol gibi tahriş edici maddeler sayılabilir.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş Kremi D Vitaminini Engeller mi? Güneş koruyucu kullanmak cildin D vitamini üretimini azaltabilir. Yeterli D vitamini almadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuzla seçenekleri konuşabilirsiniz. Birçok insan, ihtiyaç duyduğu vitamin D'yi gıdalardan ve / veya vitamin takviyelerinden alabilir.
Solante güneş koruyucu ürünleri;
İsviçre'de (AKATICH AG tarafından), sadece Akur Pharma için üretilmektedir. Türkiye ve dünyada satış ve dağıtım hakları sadece firmamıza aittir. İsviçre dahil başka ülkeden, başka kişi veya kişilerce ithali mümkün değildir.
Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şekerel, şu uyarılarda bulundu: "Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var.
Buzdolabına koymaktan kaçının: Buzdolabı içinde soğutulan güneş kremleri, kullanılacakları zaman buzdolabından çıkartılarak yüksek sıcaklığa maruz bırakılıp tekrar buzdolabına koyulurlar. Bu sıcaklık değişiklikleri de bozulmalara yol açacağından, güneş kremleri buzdolaplarında saklanmamalıdır.
Güneş kremi alerjisinin tedavisi, diğer alerjik cilt reaksiyonlarının tedavisine benzer. Bir güneş koruyucuya karşı hafif bir alerjik reaksiyon yaşayan bir kişi, cildi soğuk suyla durulayarak güneş koruyucusunu çıkarmalıdır. Daha sonra cilt tamamen iyileşene kadar güneşten uzak durmalıdırlar.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Güneş kremleri günlük bakım rutini içinde olmalıdır evet. Ancak gece yapılacak cilt bakımı daha farklı adımlar gerektirir. Gece yatmadan önce cilt mutlaka yağ bazlı temizleyici ile temizlenmeli, gün içinde biriken yağdan ve tozdan arındırılmalı, nemlendirici ürünler kullanılmalıdır.
Göz çevresine güneş kremi sürülür mü? Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri