Çam Sakızı Ve Günlük Sakızı Aynı Mı? Günlük Sakızı Bir Tür Çam Ağacı Olan Günlük Ağacı Aynen Çam Sakızı Gibi Bir Reçine Salgılamaktadır. Bu Sakız Ağızda Erime Özelliğine Sahiptir Ve Tadı Da Biraz Acımsı Olmaktadır.
Sakız ağacından damla sakızı, akgünlük (sığla) ağacından günlük sakızı ve çam ağacından çam sakızı doğal olarak elde edilir.
Günlük sakızı bir tür çam ağacı olan günlük ağacı aynen çam sakızı gibi bir reçine salgılamaktadır. Ülkemizde en sık Muğla ve Fethiye bölgelerinde bulunmaktadır.
Binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve geleneksel tıpta da kullanılan günlük sakızı birçok rahatsızlığın bitkisel yolla tedavisinde kullanılmaktadır. Günlük ağacından elde edilen sakız, özellikle öksürük kesici, antiseptik, mide yaralarını iyileştirici, balgam söktürücü, kuvvet verici gibi birçok özelliğe sahiptir.
Akgünlük Sakızı 75 Gr.
Bu sakızın elde edildiği ağaç, bir çam ağacı türüdür. Günlük ağacı adında bir ağaç türünden elde edilir. Akgünlük sakızı, sığla sakızı, sığla reçine, akgünlük reçinesi ya da daha kısa biçimde günlük sakızı ya da günlük reçinesi gibi isimlerle bilinir.
İlgili 36 soru bulundu
Dilimizde Akgünlük olarak anılan bitkinin bilimsel adı Boswellia Serrata olup dünyada Boswellia, Indian Frankincense ya da Indian Olibanum isimleriyle bilinir. Boswellia Serrata aslında Boswellia'nın bir türüdür.
Akgünlük Sakızı; Uyarı: Hamile, emziren ve bebekler kullanamaz.
Suyla birlikte yutulabilir. Su ya da içeceklere karıştırılarak içilebilir. Tablet şeklinde satılanlar günde 3 kez tok karna tüketilebilir. Kabuğu tonik ve tatlı olarak da kullanılabilir.
Çam sakızı mide öz suyu için stabilizatör görevi görür, ph değerini düzenler. Mide hastalığı çeken kişilere tavsiye edilir. Çam sakızı çiğnendikçe sertleşen bir sakızdır, yüz felci geçiren kişilerin konuşma yetilerini yeniden kazanabilmeleri için rehabilitasyon sürecinde yüz kaslarını geliştirmek amacıyla kullanılır.
Göğüs hastalıkları tedavisinde Anadolu'da kirli koyun yünü göğse sarılır. Öksürük için akgünlük sakızını özellikle bal ile karıştırılarak kullanabilirsiniz. 15 gün süre ile öksürük kesici kür olarak günlük 1 tatlı kaşığı kadar yenir.
Akgünlük bitkisinin latince ismi boswellia serratadır. Akgünlük ağacı ağırlıklı olarak Kuzey Afrika ve Hindistan'da yetişir. Ülkemizde ise özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen ve boyları 8 metreye kadar ulaşabilen ağaç türüdür.
O mide gazlarına, mide ağrısına, sarılığa, bağırsak hastalıklarına ve gribe iyi gelir.
Muğla'da yetişen ve binlerce sene öncesine dayanan, boyları 20 m.'ye kadar ulaşabilen Sığla (Akgünlük) ağaçlarının gövdesinde zamanla meydana gelen yarıklar içerisinde oluşan balsamların (reçine), doğal ve katkısız olarak toplanmasıyla elde edilir. Dr.
Sesli Sözlük - reçine, çam sakızı
Ayrıca antienflamatuar etkisi sayesinde vücutta oluşan iltihabı ve ödemi atmaya yardımcı olur. Akgünlük sakızını gün içerisinde birkaç defa ağzınızda emerek çıkan acı suyunu yutarsanız ve bu işleme 15 gün boyunca devam ederseniz vücudunuzda oluşan ödemin kısa sürede yok olduğunu görebilirsiniz.
1) Antiseptiktir
Doğal antiseptik özelliğine sahip olan çam sakızı bu sayede yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Geçmişten günümüze, yaraların daha kısa sürede iyileşmesi için üzerine sürüldüğü bilinmektedir. Çam sakızı doğal antibiyotik görevi görerek yaranın iltihap oluşturmasını önler.
Çam sakızı genellikle köknar veya ladin ağaçlarının gövdesinden elde edilmektedir.
Yüksek rakımlı bölgelerde rastlanan çam sakızları, ülkemizde en yaygın olarak Artvin şehrinin Borçka ilçesinde görülür. Sarımsı bir renge ve bala benzeyen bir kıvama sahiptir. Tadı ise acımsı ve keskindir. Bu ağaç özütünün sakız olarak anılmasının temel nedeni, bir sakız gibi çiğnenebilir yapıda olmasından kaynaklanır.
Aşırı akgünlük bitkisi kullanımı, şişkinlik, kramplar, ishal ve mide bulantısı gibi çeşitli gastrointestinal sorunlarla ilişkilendirilmiştir. Bu yan etkiler, normal miktarlarda ve önerilen ek dozlarda alındığında önlenebilmektedir.
İltihapla Savaşan Bitki ! Günde 3 Tane Alın Tüm İltihapları Yok Etsin !
Sandaloz sakızı ile istediğiniz kiloya ulaşmak için her gün aç karna 2 defa tüketmelisiniz. Kristale benzerliğiyle dikkat çeken sakızı ağzınıda çiğnediğinizde ufalacak ve kolayca yutabileceksiniz. Yuttuktan sonra en az 20 dakika geçene kadar yemek yememelisiniz.
Günlük sakızı; çiğnenerek, dövüldükten sonra yutularak veya yakılıp dumanı solunarak kullanılır. Günlük Sakızı / Ak Günlük / Sığla Ağacı Sakızı / Buhur 120 Gram olarak gönderilmektedir. Tat ve koku kaybına olumlu etkileri bulunan bu akgünlük sakızı doğal ve işlem görmeden kurutulmaktadır.
Ak Günlük Sakızı İri Akgünlük bitkisinin latince ismi boswellia serratadır. Akgünlük ağacı ağırlıklı olarak Kuzey Afrika ve Hindistan'da yetişir. Ülkemizde ise özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen ve boyları 8 metreye kadar ulaşabilen ağaç türüdür.
Günlük sakızı çiğnenerek, toz halinde yutularak veya yağı ile masaj uygulanarak kullanılır. Çocuklar günlük sakızını bal ile çiğneyebilirler. Günlük sakızı acı bir drog olmasına rağmen emziren annelerin de kullanabileceği bir drogtur. Tütsü olarak kullanımı da yaygındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri