Saç uzatma etkisi ile bilinen çam terebentin yağı, kirpik ve kaş uzatmak amacıyla da oldukça fazla talep edilir. Bu yöntemler de bir pamuk ya da kulak çöpü aracılığı ile çeşitli yağlarla seyreltilen ürün kirpik dibi ya da kaşa uygulanır. Uygulama sonrasında bol su ile durulanması oldukça önemlidir.
Özellikle, kıl köklerini besleyen yağ asitleri ve vitaminler içeren yağlar kirpiklerin sağlıklı büyümesini destekler. Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Hint Yağı: Kaş ve kirpik bakım yağı konusunda pek çok kullanıcının severek tercih ettiği yağların başında gelen Hint yağı, özellikle kirpik uzatma konusunda oldukça etkilidir. Zeytinyağı: Sağlık bakımından oldukça faydalı olan zeytinyağı, kirpik uzatma ve kirpik bakım yağı yöntemlerinde de sıklıkla tercih edilir.
Günde 2 defa kirpiklerinizi kirpik tarağı ya da fırçası ile tarayın. Eğer kirpik fırçası yoksa temiz bir maskara fırçası da kullanabilirsiniz. Fırçaya birkaç damla E Vitamini yağı ekleyin ya da bu yağı direkt kirpiklerinize sürün. E Vitamini yağı kirpiklerinizin dökülmesine engel olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Kirpik ve saçların daha sağlıklı görünmesi için ilk adım sağlıklı beslenmektir. Yeterli miktarda B vitamini, A ve Evitaminleri günlük beslenmeye mutlaka eklenmelidir. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Çoğu insan vücut tüylerinin uzamasını pek fazla tercih etmezken kaş, saç ve kirpiklerin hızlıca uzamasını isterler. Kirpikler kaç günde uzar diye merak ediyorsanız, bu sürecin yaklaşık 1 ay olduğunu belirtebilirsiniz.
Ayrıca D ve B vitaminleri ise kirpik büyümesini teşvik ederek uzun kirpiklere sahip olmanızı kolaylaştırır. Fındık, E vitamini içeriği ve Omega-3 yağ asidi sağlayan zengin besin kaynaklarından biri. E vitamini saç köklerine kan ve oksijen akışını artırarak saç köklerini güçlendirir.
Minik bir kase içinde zeytinyağını ve E vitamini kapsülünü karıştırın. Elde edilen karışımı bir pamuk yardımı ile her gece uykudan önce kirpiklerinize sürün. E vitamini kirpiklerin dökülmesini önleyecek ve zeytinyağı da kirpikleri besleyecektir. 10 günlük bir uygulamadan sonra farkı anında göreceksiniz!
Kirpik çekme: Triotilomani, saç/kıl çekme dürtüsü ile karakterize olan psikolojik bir durumdur. Bu dürtü vücudun herhangi bir yerindeki kılı etkileyebilir, yani kirpikler de bu durumdan etkilenebilir. Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
İpek kirpiklerini zararsız çıkarmak için yağ bazlı makyaj çıkartıcı kullanmalısın. Makyaj çıkarma suyunu önce çalkala, daha sonra yoğun bir şekilde pamuğa dök. Makyaj temizleme pamuğunu gözünün üzerinde 30 saniye kadar tut ve hafifçe elini yana kaydırarak pamuğu gözünden kaldır.
Vücudumuzdaki diğer tüyler gibi kirpiklerin de bir yaşam döngüsü vardır. 3 evreden oluşan bu döngü uzama, değişime uğrama ve düşmeden önce duraklama dönemlerini kapsar. Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür.
Gözler ilk olarak günün makyajından arındırılmalı ve temizlenmelidir. 1-2 damla yeterli olacaktır. Gözünüze badem yağını kaçırmamaya özen gösterin ve kirpiklerinize parmaklarınız veya pamuklu çubuk yardımıyla uygulayın. Yaklaşık 4-6 hafta arasında değişen bir sürede değişimi fark edeceksiniz.
Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkadıktan sonra parmak uçlarına birkaç damla badem yağı damlatın, kirpik ve kaş diplerine hafif ve yumuşak bir şekilde masaj yaparak uygulayın. Bir gece boyunca beklettikten sonra sabah ılık su ile kaş ve kirpiklerdeki badem yağını yıkayabilirsiniz.
Vazelini kirpik fırçanıza sürüp ve kirpiklerinizi fırçalayın. B, D ve E gibi vitaminlerin kirpik büyümesini arttıran bir maddeye sahip olduklarından emin olun. Bu vitaminler, kirpiklere uygulanan maskaranın veya kirpik kıvırıcının verdiği zararı korumak için kullanılır.
Kirpiklerin yukarı itilmesi için pamuklu olan çubuğun plastik bölümü kullanılır. Kirpik çizgisi süresince pamuklu olan çubuk yatay tutulur ve kirpikler kıvırılır. Kürdan ya da tırnak törpüsü gibi ince ve uzun aletler de pamuklu olan çubuğun görevini görüp, kirpiklerin kıvrılmasına yardım edebilir.
Kaşlarınızda ise tüm gece bekletebilirsiniz. Çay ağacı yağı: Özellikle cilt sorunları tedavisinde ve sivilcelerde kullanılan doğal yağlardan olan çay ağacı, nemlendirici bir bariyer oluşturarak kaş gürleştirme ve kirpik uzatmaya yardımcı olur.
Kirpik kıvırıcılar, plastik bantları arasında kirpiklere baskı uygulayarak kıvırmaya, kaldırmaya ve uzatmaya yarıyor. Böylece kısa ve inatçı bir şekilde düz olan kirpikler çok daha kıvrık ve uzun görünüyor.
Kirpikler 3 aylık dönemlerde dökülerek tekrar yenilenirler. Uzamaları ise 2 ay gibi bir sürede gerçekleşir. Kirpiklerin sağlıksız olması bu sürenin uzamasına ve kirpik çıkmamasına neden olabilmektedir. Peki, kirpiklerin dökülmesi nasıl önlenir ve ne yapılabilir?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri