- Özellikle çamaşır suyunun kullanımı sırasında dikkatli olunmalı, çamaşır suyu kesinlikle solunmamalı, cilde temas etmemeli ya da ağza götürülmemelidir. Temizlik sırasında ortam havalandırmasına dikkat edilmeli, eldiven takılmalı, temizlik ürünü talimatlarına uygun kullanılmalıdır.
Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız. Yoğun kıvamlı çamaşır suyunu tuvalet ve klozet yüzeylerinde kullanabilirsiniz. Çamaşır suyunun yüzeylere zarar vermemesi için inceltilmesi gerekir.
Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
filtresi gibi filtreden geçirin. damacanaya 18 damla (litre başına bir damla) kadar damlatın. Su bulanık veya renkli ise; çamaşır suyu damlası miktarını ikiye katlayın. İyice karıştırın/çalkalayın ve 30 dakika bekletin.
İlgili 37 soru bulundu
SULANDIRARAK KULLANIM: 5 lt suya 60 ml(4 kapak) Supta çamaşır suyunu ekleyerek yüzeyi siliniz. DOĞRUDAN KULLANIM: Banyo mutfak ve cam yüzeylerde doğrudan kullanılabilir. Temizlemek istediğiniz yüzeyi uygulamanın ardından durulayınız.
Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür. Banyo, mikropların çok fazla bulunduğu bir alandır ancak çamaşır suyu ürünleri kendinizi korumanıza yardımcı olur. Gündelik temizlik için çeşitli çamaşır suyu kullanım alanları mevcuttur.
Beyaz çamaşırlar düzenli olarak yıkansalar bile bir süre sonra parlaklığını kaybetmeye ve sararmaya başlar. Beyazları çamaşır suyuyla yıkamak, çamaşırlarınızın kaybettiği parlaklığı geri kazanmasına yardımcı olur.
Çamaşırların dışında duş, lavabo, küvet ve tuvalet gibi alanları da etkili bir şekilde temizler. Bunun için 1/2 su bardağı çamaşır suyunu 3 litre suyla karıştırın. Sonrasında yüzeyleri silin ve beş dakika bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın.
Çamaşır suyu makinenin ön yıkama gözüne konulmalı deterjanla karıştırılmamalıdır. Elde çamaşır yıkarken çamaşır suyu kullanımında ise çamaşırın doğrudan kıyafetin üstüne dökülmemesi, mutlaka su ile seyreltilmesi gereklidir.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır.
Lekeleri ve diğer kalıntıları temizlemek için tuvalet fırçası kullanılabilir. Hatta, tuvalet fırçasının üzerine de bir miktar çamaşır suyu dökülebilir. Fırçayla önce kenarların altını, ardından kenarları ve tüm iç yüzeyi, son olarak suyun bulunduğu bölümü ovalayarak kirler çıkarılabilir.
Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Deri koltuklarınızı temizlerken çok fazla su kullanmamaya ve temizlik sonrası koltukları iyice kurulamaya özen gösterin. Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın.
Domestos ilk kez 1929 yılında, İngiltere'nin kuzeydoğusunda yaşayan endüstriyel kimyager Wilfred Handley tarafından üretilmiştir ve kapı kapı gezen satıcılar tarafından müşterilerin getirdikleri seramik kavanozlara doldurularak satılmaya başlanmıştır. 1961'de şirket Unilever'in bünyesine dahil olmuştur.
Asit – baz (çamaşır suyu , tuz ruhu gibi) zehirlenmelerinde kesinlikle kusturulmaz yine bol su verilir. 2 saatten daha uzun süre geçmişse kusturulmaz, bol su ve zeytinyağı verilir.
Lavabo içine çamaşır suyu ve temizlik deterjanını döktükten sonra sünger yardımıyla iyice ovala. Ardından suyla lavabonun tüm deterjanlı alanlarını temizleyebilirsin. Eğer sıvı bir ürün kullanmak istemiyorsan sprey temizleyiciler de lavabo temizliğinde sık kullanılan ürünler arasında yer alıyor.
Çamaşır Suyu: Lekeli bardakları bir süre çamaşır suyuyla doldurulmuş bir kapta bekletmek lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Ancak, bu yöntemi kullanırken dikkatli olunmalı ve bardaklar fazla bekletilmemelidir. Çamaşır suyu sonrası bardakların iyice durulanması gerekmektedir.
Çamaşır suyu içeren temizlik ürünleri ahşap yüzeylere zarar verebilir. Tercih ettiğiniz ürünü her zaman kullanım talimatlarına uygun olarak kullanın. Zemini parke yönüne doğru silin. İnatçı lekeler için ise temizlik bezini ahşap temizleyici suya batırın ve silin.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Bunun için yıkama işlemini, çamaşır makinesinin içerisine yarım bardak sirke ekledikten sonra gerçekleştirebilirsiniz. Makinenin içerisine koyulan sirke, beyaz çamaşırların rengini açarak çok daha parlak görünmelerini sağlar.
Çamaşır suyunun zararları; Ağız, mide ve boğazda iltihap yapabilir; Gözlerimizdeki mukoz tabakasını bozabilir ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir; Kapalı yerlerde kullanıldığı taktirde solunum yollarına zarar verebilir.
Çamaşır suyunun amonyak içeren temizleyicilerle karışımı veya idrar temizlemek için çamaşır suyu kullanımı zehirli klor gazları çıkarabilir ve azot triklorit denilen bir patlayıcı oluşturabilir. Asitler ile beraber kullanımı ölüme varabilecek zehirlenmelere neden olabilir. Kapalı yerlerde uzun süre solunmamalıdır.
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri