Camın da gölgesi vardır, ama ince ve berrak bir camsa pek farkedilmez. Güneşli bir günde bir bardağa su doldurup balkonda güneşin karşısına koyun, arkasında hem suyun hem bardağın gölgesini görebilirsiniz.
Açıklama: Camın gölgesi var fakat buzlu camın gölgesi yoktur.
Buzlu cama ışık tutulduğunda buzlu camın ekranda tam gölgesi oluşur.
Örneğin tül perde, ağaç, sis , bulanmış cam ışık bu maddelere çarpınca bu maddeler ışığın bir kısmını geçiriyor onun için tam gölge oluşumaz.
Işığın birçoğunu soğurduğundan dolayı güneşlik perde cama yakın sırada, yani ilk sırada olmalıdır. Ayrıca ısının da tamamının içeri girmesini engeller ve bu nedenle yaz ayları sıklıkla bu perde kullanılır. Perde kornişlerinde ikinci yani orta sıraya takılacak perde ise tül perde olmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Her ne kadar ülkemizde genellikle perdeler tavandan yere kadar uzansa da bu aslında zaman zaman boğucu bir atmosfer yaratabiliyor. Daha geleneksel bir görünüm için perdeleriniz yere hafifçe değmeli; modern bir duruş istiyorsanız da perdenizin yüksekliğini yerden bir iki cm yukarıda bitirmelisiniz.
Geceleri ışık yandığında cam folyoların birçoğu içeriyi göstermesine rağmen, buzlu cam folyo uygulanmış camlar, içerinin daha az oranda gösterir.
Temperlenmiş cam 300 santigrat derece ısı şoklarına dayanabilir. Ancak normal camlarda bu seviye sadece 40 santigrat derecedir.
Cevap: Hayır oluşturmaz. çünkü buzlu cam yarı saydam bir maddedir. Bu yüzden tam gölge oluşturmaz bu nedenle ışığın yarısını geçirir.
Güneş ya da ışık yoksa gölge de yok, cisim versin ya gölge. Her cismin gölgesi var sanılıyor ve gölde cismin kendisinin yarattığı bir şey sanılıyor. Gölgeyi yaratan ışıktır.
Bazı maddeler, ince bir tabakaya sahip cam ya da temiz su, kendileri üstüne düşen ışığın büyük bir kısmını iletir ve az bir kısmını da yansıtır. Bu türden maddelere optik açıdan geçirgen maddeler denir.
Çünkü, ateş başlı başına bir ışık kaynağıdır. gölgenin oluşması için bir cismin içinden ışığın geçmemesi ve etrafından geçmesi gerekir. Ancak zaten ateş kendi etrafına ışık saçar ve bu yüzden de gölgesi olmaz.
Eğer cismin arkasında oluşan gölge kısmına hiç ışık düşmüyorsa, bu gölgeye tam gölge denir. Oluşan gölgenin kısmen ışık alan kısmına ise yarı gölge denir.
Buzlu camlar özellikle ofis ve ev ortamlarında güneşin ışıltısını içeri yansıtır. Yaşanılan alan içerisinde şık ve estetik görüntülerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu camlar sayesinde dekoratif fikirler üretmek mümkün olur.Bulunduğu ortamda ferahlık ve aydınlık sağlar.
Dalgalı suda, buruşturulmuş alüminyum folyo üzerinde ya da buzlu cam da dağınık yansıma olayları gerçekleşmektedir.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır.
Isıcam , Trakya Cam`ın kendi tesislerinde ve Trakya Cam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri`nin tesislerinde üretilmektedir. Her çift cam Isıcam değildir.Her çift cam ısı yalıtımlı cam değildir.
Fırından çıkan cam normal sıcaklıkta soğutmaya terk edilirse cam soğurken oluşan iç gerilmeler nedeniyle camı çatlatır. Tepeden ısıtılan sürekli bir kanal içinde camı yeniden ısıtarak iç gerilmelerin giderilmesi sağlanıncaya kadar bekletmek ve daha sonra yavaş yavaş soğutularak uygulanır.
Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
Balkonunuzun dışarıdan görünmesinin arattığı güvensizliği güvenlik cam filmi ile sağlamak mümkündür. Bunun için 3 ya da 4 numara film tercih edebilirsiniz. Ancak balkona cam filmi çekerken çok dikkatli olunmalıdır. Yüksek bir alanda çalışacaksa gerekli önlemlerin alınmalıdır.
Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur. Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
Tül perde yıkama aralığı normal şartlarda yılda 2 kere olarak değerlendirilir. Özellikle yaz mevsimine girerken yapılan yaz temizliklerinde ve kış mevsimine girerken yapılan kış temizliklerinde yıkamak yeterli olacaktır. Ama bazı durumlarda perdelerin daha sık yıkanması gerekebilir.
Tül ve perde deterjanı kullanılarak çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkanabilir. Ancak beyazlatma etkisine sahip doğru deterjanlar tercih edilmelidir. Yıkama yapmadan önce ilk olarak tül perdelerin ayrı şekilde yıkanması gerektiği bilinmelidir. Yani güneşlik gibi kalın perdelerle birlikte yıkama yapılmamalıdır.
Çamaşır Makinesinde
Narin yıkama tercihinde tercihen 30 derecede yıkanması önerilir. Kırışmasını engellemek için tül perdenizi kornişten çıkarır çıkarmaz bekletmeden yıkamalısınız.
Bir ışık kaynağından çıkan ışınların saydam olmayan bir cisimle karşılaşmaları durumunda ışık cismin arkasına geçemez, böylece cismin arkasında gölgesi oluşur. Tam gölge ve yarı gölge diye iki doğa olayı var, bunları da bu yazıda inceleyeceğiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri