Cevizli lokumu, peynir helvası, eti ve köftesi meşhur olan Biga'da üretilen peynir tatlısının ünü ise sınırları aşmış durumda.
Biga'da Ne Alınır
Taşıma imkânınıza bağlı olarak Biga Köftesi ve Yoğurdunu almanızı ve sevdiklerinize ikram etmenizi önerebiliriz. Bunun dışında Biga'da reçel, ev yapımı domatesli tarhana yöresel ürünler de mevcuttur. Deniz ürünlerinde de alabilirsiniz.
Yörenin verimli topraklarında buğday, pirinç, ayçiçeği, baklagiller ve her türlü sebze meyve yetiştirilir. İlçede hayvancılık tarımdan sonra ikinci sırada yer alır. İlçede en fazla yetiştirilen büyükbaş küçükbaş hayvanlar sığır, koyun ve keçidir.
Şahmelek Koyu Hakkında
Çanakkale'nin en güzel parçalarından biri olan Şahmelek Koyu, Biga ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Koy, her yaz aylarında ziyaretçilerine denizini güneşini ve kumsalını sunar. Şahmelek Koyu'nda vakit geçirmenin başka bir güzelliği daha vardır.
Biga, sahilleri, ormanlık alanları, akarsuları, ovaları, gölleri ve dağları ile muhteşem bir doğal güzellik zenginliğine sahiptir. Termal kaplıca tesisine de sahip olan Biga, tarihi ve doğal değerleriyle dikkat çeken bir Çanakkale ilçesidir.
İlgili 18 soru bulundu
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki Biga İstanbula göre çok daha ucuz bir yer olsa da çevre ilçelere göre bir tık daha pahalıdır. Esnafı genellikle tok satıcıdır.
Biga / Şahmelek Plajı
Çanakkale şehir merkezinden 110 kilometre kadar uzakta bulunan Şahmelek Plajı, Biga - Aksaz bölgesi sahilinde yer alıyor. Kendi aracınız yanı sıra şehir merkezinden kalkan Biga dolmuşlarıyla da ulaşabileceğiniz plaj doğal güzelliğin tam ortasında bulunuyor.
Bigalı Köyü
1915 yılında “Boğalı” ismiyle anılan Bigalı, son olarak “Çamyayla” ismini almış. Köy ve çevresini önemli kılan şey ise, Yarbay Mustafa Kemal'in komutasındaki 19. Piyade Tümeni kuruluşunda yer alan birliklerin, yaklaşık bir ay süreyle yerleştiği mevkilere ev sahipliği yapmış olması.
Biga, Çanakkale ilinin kendi adıyla anılan yarımadada kurulmuş, merkeze 90 km uzaklıkta olan ilçesidir. Doğuda Gönen, batıda Lapseki, güneyde Çan, kuzeyde ise Marmara Denizi ile çevrilidir.2021 yılı itibarıyla ilçe nüfusu 90.274, ilçe merkezinin nüfusu 55.975 olmuştur.
Sultan I. Murad zamanında, Osmanlı topraklarına katılmıştır. Biga, Cumhuriyet Dönemi'nde ilçe olarak Çanakkale'ye bağlanmıştır. Hükümet meydanında bulunan camii 15. yüzyılda Gazi Umur Bey tarafından yaptırılmış.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Biga; Merkez belediyemizle birlikte 3 belediye ve 108 köyden oluşan 90788 nüfuslu bir ilçedir.
Dijital Varlık Transfer Platformu üzerinde işlem görecek olan varlık, karşılığı Borsa İstanbul kasalarında fiziksel olarak saklanan her bir gram altının karşılığı olarak üretilen ve “BiGA” olarak isimlendirilen dijital değerdir.
Evet, Biga'da arsa satın alınır.
Çanakkale'nin turizm cenneti ilçesi Biga, doğal güzellikleri ve büyük bir tarihe ev sahipliği yapması sebebiyle bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bunun yanı sıra birbirinden güzel plajları ile ziyaretçilerini mest eden Biga, yaz tatilleri için vazgeçilmez tercihler arasında yer almaktadır.
Erdek - Biga arası toplam 199 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 4 saat sürüyor.
Çanakkale; Balkan Yarımadası'nın Doğu Trakya topraklarına bir kıstakla bağlanmış Gelibolu Yarımadası ile, Anadolu'nun batı uzantısı olan Biga Yarımadası üzerinde toprakları bulunan bir ilimizdir.
Gelibolu Yarımadası'nın batı ucunda, Avrupa yakasında yer alır. 490 km² yüz ölçümü ve 12 köyü olan şirin bir ilçedir.
Çanakkale'nin güzel ilçesi Eceabat'ın pırıl pırıl ve bakir koyları, etrafını çevreleyen çam ormanlarının dik yamaçlarının eteklerine adeta saklanmış durumda. Bembeyaz ipek gibi kumlarla kaplı plajları alabildiğine uzun ve sakin. Korona sonrası biraz olsun her şeyi unutmak için Eceabat'a mutlaka uğramalısınız.
İlçe toprakları Marmara Denizine kıyı ise de ilçe merkezi denizden 15 km. güneyde iç kesimdedir. Biga'nın İklimi: İlçe Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimine sahip ise de kıyıdan 30-40 km. sonra arazinin yükselmesiyle kara ikliminin etkisi başlar.
Gökçeada'nın dört bir tarafında mavi bayrağa sahip olan birçok plaj bulunuyor. Özellikle sakinlik ve gürültüden uzak plajlar tercih edenler için ilk sırada yer alır. Bu konuda kefalos (Aydıncık) plajı çok fazla öne çıkıyor. 1200 metrelik genişliğe sahip olan plaj ücretsiz şekilde değerlendirilebilir.
İlçemiz ilimiz Çanakkale' ye 96 km. mesafede olup, doğusundaki Balıkesir İli Gönen İlçesine 50 km., batısındaki Lapseki ilçesine 66 km., güneybatısındaki Çan ilçesine 32 km., güneyinde ki Yenice ilçesine 57 km. ' lik devlet karayolu ile bağlı olup, ilçemizin kuzeyinde de Marmara Denizi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri