Yağlama işlemi için uygun yağlama spreyi veya yağı seçmek önemlidir. Kapıların yağlanması için, genellikle yağlama spreyleri tercih edilir. Yağlama spreyini kullanmadan önce, spreyi iyice çalkalayın.
Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz. gıcırdamasının önüne geçmiş olacaksınız.
Bu, kolza yağı veya zeytinyağı gibi bir yemeklik yağ olabilir. Menteşenin oyuğuna bir uçla veya bıçak ucuyla uygulanabilir. Elbette alternatif olarak klasik WD-40 çok amaçlı ürün kullanabilirsiniz. Bu, yağlanacak yere nüfuz eder ve bulaşma özelliği daha fazla gıcırdama gürültüsünü önler.
Kalıp sabunlar, gıcırtısı sesi olan kapınızı yağlamaya yardımcı olacak katı ve sıvı yağları içerir. İyi yağlanana kadar menteşelere bir kalıp sabun sürün. Sabunu menteşelere dağıtmak için kapıyı açıp kapatın.
Kilitler yağlanırken kesinlikle ayçiçeği, zeytinyağı vb yağlar kullanılmamalıdır. Bu yağlar ilk döküldüğünde iyi görev gördüğü düşünülse de zaman içerisinde donarak katılaşacak, yay ve şifreleri çalışmaz hale getirecektir.
İlgili 24 soru bulundu
Kanola yağı sadece ayçiçek yağı gibi hafif bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatı da düşüktür. Kanola yağı birçok yerde en ucuz yemeklik yağlardan biridir. Orta derecede yüksek sıcaklıklarda pişirmeyi planlıyorsanız, yüksek dumanlanma noktası nedeniyle kanola yağı en iyi seçeneklerinizden biridir.
Otomotiv sektöründe aşınma önleyici olarak gres yağ kullanılabiliyor. Ayrıca marangozluk sektöründe ve farklı iş alanlarında da yağ değerlendirilebiliyor. Yağ kapı aralarında kayganlaştırıcı olarak kullanılabiliyor.
Kapı kilit bakımı kilit göbeklerinin ve kontak kilitlerinin yağlanması ve bakımı için özel geliştirilmiştir. Bu bakım spreyi kullanılarak hareketli tüm parçalar kalıcı olarak yağlanır ve donmuş kapı kilitleri açılır.
Kapının menteşelerinin her birine, yağlama spreyini yaklaşık 10 saniye boyunca uygulayın. Bu, kapının daha yumuşak bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır. Ardından, kapının kilit mekanizmasına yağlama spreyini uygulayın. Bu, kilit mekanizmasının daha iyi çalışmasını sağlar.
Bir miktar zeytinyağını, ahşap yüzeyin üzerine dökün. Kuru bir bez yardımıyla yağı, ahşap yüzeye yayın. 3-5 dakika beklettikten sonra başka bir bez yardımıyla yağı ovarak parlatın. Daha sonra temiz bir bez yardımıyla yağın fazlasını alabilirsiniz.
Küçük miktarlarda kullanılan WD 40 yağlayıcı karışıklığı ve sıkışmış parçaların kolayca ayrılmasını sağlar. Kapı gıcırtısı WD 40 spreyin en basit kullanım alanlarından biridir.
gres yagı yerine vazelin kullanılabilir . fakat vazelin genelde kaucuk veya slikon gibi parçaların yaglanmasında daha etkili olur .
Kapı gıcırtısının oluşmasının en sık rastlanan nedeni kapı menteşelerinin yeterince yağlanmamış olmasıdır. Bu durumun çözümü ise oldukça basittir. Birkaç damla yağlayıcı madde kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
Sıra geldi doğal malzemelere: Mısır nişastası, tuz, un veya bebek pudrası kullanabilirsiniz. Elinizde olan malzeme hangisi ise lekenin üzerine dökün ve en az 10-15 dakika lekeye hiç dokunmayın.
Yağ çubuğunu, motorun yan tarafında, alt kısımlarda bulabilirsiniz. Çubuğu elinizle, saat yönünün aksine doğru çevirerek çıkarın ve bir bez veya kağıt peçete ile silin. Ardından çubuğu, dişlere yaslanacak şekilde yağ çubuğu deliğine geri koyun; bu aşamada çubuğu yerine vidalamak istemezsiniz.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Bulaşık deterjanı yağ ve kirler üzerinde oldukça güçlü bir kimyasal olduğundan çelik kapıların temizliğinde de sıklıkla tercih edilir. Sıcak suyun içinde göz kararı bulaşık deterjanı eklenir ve temiz-toz tutmayan bir bezle iyice köpürtülür. Ardından bez iyice sıkılık ve kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir.
Kapı kolu arap sabununa batırılmış bir bezle silinir daha sonrada da sirkeli su ile silinir. Sirke hem kapı kolunu daha parlak gösterir hem de pas tutmasını engeller. Bu işlemler hijyenik açısından bizleri korurken aynı zamanda kapı kollarımızı daha uzun süre kullanmamızı da sağlar.
Çelik kapılar; çelik levhalar ve saclar ile güçlendirilmiş yapılardır. Doğru bir şekilde imal edilmiş çelik kapının dışarıdan zorlanarak açılması imkansız hale gelmiş demektir.
Çelik Kapı açma yöntemleri
Çelik kapı kilidinin takılı kaldığı durumlarda, kapıyı açacak anahtar yoksa ya çilingir ya da çekiç ve murç kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz. Dışarıdan murç anahtar rozetine doğru yukardan aşağıya vurarak kırılmalı sonrasında barel de kırılarak çelik kapı açılabilir.
Hırsızlık olayları yüksek oranda silindirin ortadan kırılarak kapının açılmasıyla gerçekleşir. Kale Tuzaklı Silindirin en büyük özelliği; Tuzaklı sistemi sayesinde zorlandığında kapının dış kısmında kalan bölmesi koparak silindirin ortadan kırılmasını engeller ve kırılsa da çalışmaya devam eder.
Vidanın olduğu yere yeni kilidi takabilmek için pas sökücü uygulanır. Eğer o yoksa, vidanın bulunduğu yere çiçek yağı damlatarak da takılabilir. Kilit takıldıktan sonra vida iyice sıkılır.
Bence en temizi kapı fitillerine vazelin sürmek, O anda bu imkansız ise, motor yag çubugunu çekip bez ile bu yagdan faydalanılabilir. Bu yapılmaz ise kapı fitilleri buzlanmada parçalanabiliyor. Fitiller için vazelini tavsiye ediliyor gerçekten.
İş makineleri, traktörler ve tüm tarım makineleri, sabit ve mobil vinçler, kamyon, tır çekicileri, kaya kırıcılarında kullanıma uygundur. Ayrıca marin, kağıt ve şeker makinelerinde, ıslak kısım rulmanlı yataklar ve madencilik endüstrisi uygulamaları için tavsiye edilir.
Tıbbı olarak da eskilerden beri kullanılan gres yağı kişilerde bazı türden oluşan kırıkların, çıkıkların iyileştirilmesin de kırık ya da çıkık olan bölgeye gres yağı sürülerek vücut kemik sisteminin daha rahat çalışmasına olanak sağlarmış. Vücutta kullanımında yanıklara çok iyi gelerek tedavi edici bir etki sağlarmış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri