Potasyum, fosfor, bakır ve B1 vitamini bakımından zengin olan Antep fıstığı, aynı zamanda B6 vitamini açısından da en zengin gıdalardan biri. B6 vitamini kan şekeri dengesizliğini düzenlerken, kan hücrelerine oksijen taşıyan hemoglobinin yapımında da görev alır.
fıstık ağaçlarının dallarının ucundaki meyveler olgunlaştığında ağaç altına dökülürler. Ve ağaç altında kuruyan meyveler toplanır. Bu sebeple bu fıstık çeşidine gaziantep yöresinde ağaç altı fıstığı da denir. Taze fıstık olarak da bilinen çiğ antep fıstığı en lezzetli fıstık çeşitlerinden biridir.
ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR? - Damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlarken, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp sağlığını korur. İçerdiği faydalı yağ sayesinde vücudun kilo almasını önler beraberinde ise enerji oranını artırır. - Kandaki şeker miktarını dengeler.
Antep fıstığı diüretiktir
Bu fıstık türünü tüketmek, yüksek potasyum içeriği sayesinde, sıvıların atılmasını teşvik eder. Bu, özellikle midede ve bacaklarda görülen şişkinliği azaltmamıza ve kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda ödem durumlarında da etkilidir.
Özellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitamini ve C vitamini ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali açısından zengin olan Antep fıstığı cinsel gücü artırıcı etkisi ile de dikkat çekiyor.
İlgili 22 soru bulundu
Cinsel gücü artıran kuruyemiş hangisi diye soranlar yanıtın fındık olduğunu bilir. Fındık en eski dönemlerden beri cinsel yaşamda oldukça etkili olan bir kuruyemiş çeşididir. Fındığı dilerseniz karışık taze kuruyemiş içerisinde dilerseniz de yalnız olarak tüketebilirsiniz.
Ayrıca şeftali, armut, mango, üzüm, elma ve greyfurt da afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir.
Yer fıstığı, sağlıklı yağlar ve yüksek kaliteli protein ile doludur. Güçlü bileşenleri kalp sağlığını destekler ve diyabet tedavisine yardımcı olur. Yer fıstığı faydaları, kemik ve kasları güçlendirmesi, mideyi koruması, kalp sağlığına destek olması ve kansere karşı koruyucu görev üstlenmesi olarak sıralanabilir.
Uzmanlar şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı beraberinde basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon risklerini de azaltır.
-İdrar söktürür. -Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir. ANTEP FISTIĞI FAYDALARI -Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
Antep fıstığı çok fazla tüketildiğinde kilo almaya sebep olabilmektedir. Yağ oranı da yüksek olduğu için karaciğer yağlanmasını arttırır ve sivilcelenmeye neden olur. Ayrıca içerdiği protein bağışıklık sistemindeki maddelere savaş açarak alerjik bir tepkimeye neden olabilir.
Antep fıstığı, içlerinde bulunan B6 vitamini zengin kaynağı nedeniyle bağışıklığı artırır . [10] Güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olurlar. Aynı zamanda belirli enfeksiyon ve kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olur.
Yüksek bir kalori içeriğine sahip olan Antep fıstığı, bilinenin aksine kilo almaya değil kilo vermeye yardımcı olur.
Potasyum, fosfor, bakır ve B1 vitamini bakımından zengin olan Antep fıstığı, aynı zamanda B6 vitamini açısından da en zengin gıdalardan biri. B6 vitamini kan şekeri dengesizliğini düzenlerken, kan hücrelerine oksijen taşıyan hemoglobinin yapımında da görev alır.
Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar, doymamış yağ asitleri de kalbi korur. Sindirim Sisteminizi Rahatlatır:Yüksek lif içeriği olması nedeniyle; sindirimi rahatlatır, hazımsızlığı önler. Sindirim sistemine iyi gelmesi antep fıstığının faydaları arasındadır.
Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü arttırırlar.
Genel sağlığınıza katkılarına rağmen, yer fıstığı vücudunuzdaki mineral emilimini engelleyebilir. Yer fıstığındaki bir bileşen olan fitik asit, demir, çinko, kalsiyum ve magnezyum emilimini engellemekten sorumludur. Fitatlar zamanla mineral eksikliklerine, bağırsak yolunda tahrişe ve alerjilere katkıda bulunabilir.
Kulağa garip gelse de kalori bakımından fazla olan yer fıstığının doğru miktarda tüketildiğinde kilo vermeyi kolaylaştırdığı kanıtlanmış. Yaklaşık 32 tane yer fıstığı hem 164 kalori olması hem de 14 gram yağ olmasına rağmen kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
Özellikle gıda katkı maddesi olarak raf ömrünü uzatması için kullanılacak." Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, "Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor.
Afrodizyak etkisi olan Antep fıstığının erkeklerde cinselliği büyük ölçüde etkilediği belirlenmiştir. İçeriğindeki bakır nedeniyle demirin vücutta kolay bir şekilde emilimini sağladığı için kansızlığa iyi gelebilmektedir. B6 vitamini nedeniyle de kandaki oksijenin taşınmasına yardımcı olabilmektedir.
Antep fıstığının 100 gramında 560 kalori bulunmaktadır. 1 kase (150 gr) antep fıstığı 840 kalori, 1 avuç (18 gr) 101 kaloridir. Antep fıstığının 100 gramı 27.17 gram karbonhidrat, 20.16 gram protein, 45.32 gram yağ, 10.6 gram lif içermektedir.
Bitter çikolatanın faydaları arasında cinsel gücü arttırıcı etkisi de bulunur. Bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao içeriğindeki feniletilaminin seks sırasında endorfin hormonlarını harekete geçirdiği bilinmektedir. Bu da cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri