ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR? Dalından koparıldığı şekliyle Hindistan cevizini ikiye böldükten sonra içinde kalan etli kısmını çıkarıp dilimleyerek sade bir şekilde yiyebilirsiniz. Çiğ Hindistan cevizinin içinde kalan beyaz kısmını rendeleyerek tatlıların içerisinde ve ya üstünde de kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Tüm suyunu boşalttıktan sonra sert bir aletle veya bıçağın tersiyle hindistan cevizi kabuğuna vurun. Böylece kabukta çatlaklar oluşacaktır. Çatlaklar yeterince açıldıktan sonra, elinizle iki parçaya ayırın. Hindistan cevizinin iç kısmındaki beyaz kısımları afiyetle yiyebilirsiniz.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SAKLANIR? Henüz kırılmamış Hindistan cevizini oda sıcaklığındaki ortamda 4 ay'a kadar saklayabilirsiniz. Rendelenmiş taze Hindistan cevizini hemen kurutmayacaksanız buzdolabı poşeti veya saklama kabında 4 gün buzdolabında muhafaza edebilir, 6 ay kadar da derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi hem orta zincirli yağ asidi içeriği nedeniyle bağırsak hastalıklarına iyi gelir hemde onarıcı özelliğe sahiptir. Hemde CAPRİLİK ASİT içeriği ile anti bakteriyel, anti viral ve anti fungal (mantar kovucu) dır.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Hindistan cevizi yağı tüm özelliklerinin yanı sıra iyi bir yüz temizleme ürünüdür. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır. Ayrıca antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki bakteri ve mikropları yok eder. Sivilcelere karşı etkilidir.
Hindistan cevizini kırıp kabuklarından ayırıp en dış kahverengi kabuğunu da soyuyoruz. Ayrılan beyaz kısmı soyacak yardımıyla ince ince dilimliyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp dağıtıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Hindistan cevizi suyu vücudun pH dengesini korur ve su kaybını önler. Bu durumun sonucunda ise böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını destekler. İdrarda meydana gelen zararlı kristallerin temizlenmesini de Hindistan cevizi suyu sağlar.
Bağıl nem çok yüksek olursa hindistan cevizlerinde küflenme meydana gelir. Taze Hindistan cevizleri kolay depolanır ancak nem seviyesi yüksek olursa küflenme meydana gelir. Kurutulmuş rende hindistan cevizleri doğal ve tatlandırılmış olabilir. Rendeleme için kabuk soyulduktan sonra et kısmı yıkanır, rendelenir.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Hindistan cevizine; İngilizcede “coconut”, Almaca'da “kokosnoot” ve İtalyancada “noce di cocco” denir.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
Taze Hindistan cevizi, olgun büyük kardeşinin aksine buzdolabında saklanmalı ve açıldığı gün tüketilmelidir. Kesilmemiş halinde ise buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir. Bu saklama sırasında suyunun rengi biraz bulanıklaşabilir ancak bu durum tüketime engel değildir.
Hafif sut gibi yoğun ve basık bir tadı olmalı. Şekerlidir biraz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri