Çilek reçeli, C Vitamini açısından zengindir, cildin yenilenmesini ve nefes almasını sağlamaktadır. Aynı zamanda çilek reçelinin ağız ve diş etleri için faydaları bulunmaktadır. C vitamini dişlerin tutunduğu diş eti dokusunun güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.
Çilek reçeli kanserden koruyucu reçellerden bir tanesidir. Çilek reçeli kemiklerin güçlenmesini ve kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Çilek reçeli kan temizleyici özelliği ile de oldukça dikkat çeken reçellerden bir tanesidir. Çilek reçeli bünyesinde bulundurduğu C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
ÇİLEK REÇELİ FAYDALARI
Vitaminler açısından zengin olan çilek C,B6,B12,K vitaminleri fosfor ve demir içermektedir. C vitamini açısından zengin olan çilek özellikle meme kanseri ve cilt kanserinin gelişimini yavaşlatır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı korur. Kalp ve damar sağlığını korur.
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır.Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir.Vücuda kuvvet ve enerji verir.Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Nezle ve bronşite faydalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Organik reçellerin içerisinde kullanılan meyveler, organik olması nedeniyle doğrudan anti kanserojendir. Bu sayede kanser riski olan kişilere reçel tüketimi yapmaları önerilir. Böbrek yetmezliği olan kişiler ya da yüksek kalorili diyetleri olan kişilerde de beslenme listelerinde genelde organik reçeller olması istenir.
Reçel, meyvelerden elde edilen lezzetli bir marmelat ve tatlı türüdür. Mevsiminde toplanan meyveler, şeker, bal veya pekmez gibi tatlandırıcılarla kaynatılır ve kış aylarında da tüketilebilir. Kahvaltılıkları süsleyen reçel çeşitleri günün her öğününde de tüketilebilir.
1 porsiyon yani 10-12 adet çilek 90 mg C vitamini içerir ve günlük C vitamini ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. Çilek içerdiği tüm bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı oluyor.
Reçel Kilo Aldırır mı? Özellikle kahvaltılarda tatlı ihtiyacını gideren reçel çeşitleri, besin değerinin büyük kısmını şekerden aldığı için diyette uzak durulması gereken yiyeceklerdendir.
10 gram gelen 1 çorba kaşığı çilek reçeli 21 kalori değerindedir. 50 gram gelen orta porsiyon çilek reçeli 107 kalori değerindedir.
Çilek reçelinin 1 çorba kaşığı (10 gr) 21 kalori, 1 çay kaşığı (3 gr) 6 kaloridir. Çilek reçelinin 100 gramı 46.35 gram karbonhidrat, 0.4 gram protein, 0.21 gram yağ, 0.97 gram lif içermektedir.
Provitamin A birçok meyvede bulunmaktadır. Bu meyvelerden yapılan reçel çeşitleri içerisinde A vitamini bulunmaktadır. Reçel çeşitleri içerisinde bulunan A vitamini diş, kemik, yumuşak doku, mukus zarları ve cilt yapılarının sağlıklı bir şekilde oluşturulmasına ve korunmasına faydalıdır.
Hemen Tüketecekseniz Dikkat
Eğer ki siz, yaptığınız reçeli kış boyunca saklamak değil hemen tüketmek istiyorsanız bu kez yapmanız gereken reçelin tamamen soğumasını beklemeden kavanoz kapağını kapatmamaktır. Aksi takdirde reçelin küflenmesine neden olabilirsiniz ki bu hoş olmayacaktır.
* Çileklerde bolca bulunan antioksidanlar, kan pıhtılarının oluşmasını önleyerek felce karşı koruma sağlar.
Çilek, zayıflatan diyet programının ayrılmaz bir parçasıdır ve sade şekilde, tahıl, yulaf ezmesi ve hatta yoğurt ile yenebilir. 100 gram çilek yalnızca 32 kaloridir, düşük kalorili ve besleyici yapısı sayesinde çilek kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur.
Çilek: Cinsel bölgeye giden kan akımı performans için büyük önem taşıyor. İçinde bulunan antioksidanlar, folik asit ve C vitamini sayesinde cinsel bölgenin daha hızlı uyarılmasını sağlıyor.
Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında yer alan çilek, mide, kalp ve karaciğer hastalıklarına iyi geliyor. Aynı zamanda çileğin diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinde de çok etkili olduğu biliniyor. Çileğine en çok bilinen faydaları; Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
Bunun yanında sabah, akşam ve gece çilek yemenin bir zararı yoktur. Planlı ve düzenli bir şekilde aşırıya kaçmadan zevkle çilek yiyebilirsiniz. - C vitamini başta olmak üzere birçok vitamin açısından zengindir. - Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Şimdi gelelim Çilek Reçeli Pişirmenin Püf Noktalarına; Çilek reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birebir ölçü kullanmak. 1 kilo şeker 1 kilo çilek şeklinde de gidebilir 1 tas çilek 1 tas toz şeker şeklinde de.
Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.
Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
Çok sıcak ya da çok soğuk yerlerde bekletilen reçeller ekşiyor, küfleniyor, şekerleniyor ve yenemez kıvama geliyor. Henüz yapım aşamasındayken doğru miktarlarda şeker kullanmamış olmak da şekerin süreç içerisinde şekerlenmesine neden olabiliyor.
Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır.
İlk reçel de yaz meyvelerinin uzun süre korunması amacıyla Müslüman Türkler tarafından geliştirilir. Türklerin meyveyi reçel sayesinde uzun süre saklamaları, Batı'yı hayrete düşürür. Önceleri bayramlarda ve uzun kış gecelerinde ikram olarak sunulan reçel, saray ve dergâhların vazgeçilmezidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri