Cilt tipine göre 5-20 dakika arasında müşterinin yanından ayrılmaksızın kontrollü olarak cilde buhar uygular. Ciltte buharla oluşan ıslaklığı cildi tahriş etmeden, kompres yaparak alır.
Kaynayan suyu derin kap içine alıp, yüzünüzü buhara tutabilecek rahat bir yere oturun. Buharın dağılmasını önlemek için başınızı ve kabı kaplayacak şekilde havluyu örtün. Başınız 20-30 cm yukarıda olacak şekilde yüzünüze buhar tutun ve 5- 10 dakika kadar devam edin.
Buharlı cilt temizleme işlemini evde iki türlü yapabilirsiniz. Duş yaparken buhara maruz kalan cildinizde tüm gözenekler açılmış olur ve duş sırasında cilt temizliğinizi gerçekleştirebilir, duştan çıkınca da maske uygulamasını yapabilirsiniz. Bir diğer yöntem de sıcak su dolu bir kabın üzerine yüzünüzü tutmanızdır.
Buhar banyosu sonrası cildinizin gözenekleri açıldığı için cildinizi daha temiz ve nemli hissedebilirsiniz. Bu nedenle buhar banyosu sonrasında nemlendirici bir krem kullanmanız önerilir. Ayrıca cildinizin daha fazla nemlenmesi için içeriği doğal olan yağ bazlı kremler de tercih edebilirsiniz.
Cilt için buhar makinesi modellerini kullanıma hazırlarken içme suyu veya saf su kullanmanız cihazın ömrü açısından önemlidir. Dilerseniz yüz buhar aletinin suyunun içerisine esansiyel yağlar ve otlar ekleyerek ürünün işlevini artırabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Buhar vapozon, cilt bakımında sıkça kullanılan bir cihazdır. Bu cihaz, cilde nem ve buhar püskürterek cildi temizlemek, nemlendirmek ve gözenekleri açmak amacıyla kullanılır.
Buhar makineleri özellikle cilt, burun, boğaz ve dudak kuruluğunun tedavisinde etkili olur. Buna ilave olarak, grip veya soğuk algınlığının neden olduğu belirtilerin şiddetini de hafifletir.
İpucu #1: Buhar banyosu her zaman cilt bakımının ilk adımı olarak yapılmalı. Yani buhar uygulamasını temiz cildine, nemlendirici, maske, tonik gibi ürünleri sürmeden önce yapmalısın. Eğer nemlendiriciden sonra buhar banyosu yaparsan cildindeki bütün ürünleri temizlemiş olacaksın.
Buhar yöntemi
Uygulama: Derin bir kapta sıcak su doldurun ve yüzünüzü suya doğru eğin. Başınızın üzerini bir havluyla örtün ve buharın yüzünüze gelmesini sağlayın. 10-15 dakika bu şekilde bekleyin. Bu süre sonunda gözenekleriniz açılacak ve siyah noktaları temizlemek daha kolay hale gelecektir.
İhtiyaç duyulması halinde, cilt yapısına uygun olarak belirlenen cilt bakım ürününü küçük dairesel hareketlerle ince bir tabaka halinde cilde sürer ve yayar. Buhar aletinin buhar çıkışını cilde 30-40 cm. mesafede tutarak ve buhar verilecek bölgenin tümüne eşit miktarda buhar verilecek şekilde ayarlar.
Buhar çıkışı noktasıyla uygulama yapılacak uzuv arasındaki mesafe cilt tipine göre değişmekle birlikte en az 25 – 40 cm olmalıdır. o Kuru ve olgun ciltlerde 40 cm, o Dengeli normal ciltlerde 30 cm, o Yağlı ciltlerde 25 cm uzaklıktan verilmelidir. ortalama süre 5–15 dakika olmalıdır.
Düzgün uygulandığında; kuru, soğuk hava koşullarının cildinize aşırı sert gelmesini önleyebilir. Cildinizi kir ve toksinlerden arındırma konusunda yardımcı olan buhar, aynı zamanda cildinizi nemlendirir.
Güzellik Uzmanı (Seviye 4), iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini yürütme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Profesyonel yapılan bir cilt bakımı en az 1-1.5 saat sürer.
- Buhar banyosu, gözenekleri açar ve sıkılaştırır. Tıkanmış gözenekler, ciltte genişlemeye ve siyah nokta oluşumuna neden olur. Buhar banyosu ile gözenekler açılır ve ardından soğuk su ile yıkanarak sıkılaşır.
Hyalüronik asit, C vitamini ile birlikte kullanıldığında, daha etkili bir sonuç elde edilebileceği gözlemlenmiştir. Bu yüzden C vitamini serumu uyguladıktan sonra, hyalüronik asit içeren bir nemlendirici serum uygulamak cildin çok daha canlı, dolgun, neme doymuş ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Cilt bakımından sonra yüzünüzü hafif bir şekilde suyla yıkayabilirsiniz. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Cilt tipine, yaşa ve cilt sorunlarına bağlı olarak, cilt bakımı sıklığı değişebilir. Genellikle, cilt bakımı haftada bir veya iki kez yapılması önerilir.
Eğer kuru cilt tipine sahipseniz yüz serumunu kullandıktan 1 dakika sonrasında nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz. Karma cilt tipine sahipseniz 2 dakika, yağlı cilt tipine sahipseniz ise serum sürüldükten üç dakika sonra nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.
Besleyici yoğun balsamı şampuanlanmış, ıslak ve taranmış saçınıza uygulayınız. Paketin alt kısmını sağ alt ucundan çekerek açınız. Saçınızı rahat bir şekilde toplayıp ya da topuz yaptıktan sonra, paketten çıkan kağıt boneyi başınıza yerleştiriniz. Bonenin üzerinden saçınıza masaj yapınız.
Suyu yeterince büyük olan, kenarı çok yüksek ve keskin olmayan bir kaseye dökün. Buna, ağzına kadar dolu üç çay kaşığı tuz ekleyin. Bu şekilde bir litre su için 9 g tuz şeklindeki mükemmel oranı tutturmuş olacaksınız. Yüzünüzle kasenin üzerine eğilin ve havluyu, buhar dışarı kaçamayacak şekil kafanızın üzerine koyun.
Ozan sauna ile ısı derinin 4 ile 6 santimetre altına nüfus eder. Böylelikle yağlama ve yağ parçaları arasında birikmiş olan toksinlere rahatlıkla ulaşılıp, buharlı klasik saunaya göre 7 kat daha fazla terleme sağlar. Ozon Sauna ile 30 dakikalık seansta 600gr. ter atabilirsiniz.
Buhar banyosu yaptığında gözeneklerin doğal yollar ile genişlemeye başlar. Bu genişleme ile içeride biriken kirler arınır ve siyah nokta görünümü azalır. Buhar banyosu yaptıktan sonra bunu yüz temizleyicileri ile desteklemek yüzündeki pürüzsüzlüğün uzun süre korunmasını sağlar.
Oda nemlendiricisini kurallara uygun kullanmak için;
-Nemlendirici cihazlar bütün gün çalıştırılmamalı. -1 saat, 2 saat ortamı nemlendirmek ideal.
Ağızlık, cihazın üst kısmında yer alır. Daha sonra ise aygıt ile maskenin arasındaki boru bağlanmalı ve nebulizatör açılmalıdır. Hastalar ağızlığı taktıktan sonra bu aparatın kenarlarından hava girişin meydana gelmesini engellemelidir. Bu noktada ağızdan nefes alıp burundan vermek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri