Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Bu yöntemlerden biri, damar renginize bakmaktır. Bileğinizin iç kısmında yer alan damarları gün ışığında daha net bir şekilde görebilirsiniz. Damarlarınız mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa cilt alt tonunuz nötrdür.
Soğuk Cilt Tonu:
Cilt Tonu: Mavi, mor ve pembe alt tonlarına sahip. Göz Makyajı: Mavi, mor veya pembe tonlar soğuk cilt tonlarına harika uyum sağlar. Gri ve gümüş farlar da tercih edilebilir. Dudaklar: Kırmızı, pembe veya vişne gibi canlı renkler soğuk tonlu ciltlerle mükemmel uyum sağlar.
Nötr cilt alt tonu en az rastlanan türüdür, bu sebeple cilt alt tonu genellikle sıcak veya soğuk olarak tanımlanır. Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Soğuk alt tona sahip ciltlerin mutlaka beyaz tenli olması da şart değildir. Oldukça esmer biri de soğuk alt tonlu olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Buğday ten rengi, açık ten ile esmer arasındaki ten rengine verilen isimdir. Buğday tenliler için orta ten rengi denilebilir. Buğday tenliler genellikle sarı alt tona sahip olurlar.
Kumral ten rengine sahip olmak aslında buğday tonlarında bir ten rengine sahip olmak demektir. Beyaz ten ile esmer ten rengi arasında olan kişilere kumral denir. Bu ten çok fazla sivilce ya da kızarıklık gibi hassasiyet problemleri de yaşamaz.
Cilt derisi esmer kadar koyu olmayan ve beyaz kadar da açık olmayan tam ortada kalan kişilere de buğday diyebiliriz. Buğday, bronz, esmer ve beyaz gibi ten renklerinin birbirinden farklı özellikleri vardır. Bu özellikler sayesinde bir kişinin esmer mi yoksa buğday tenli mi olduğunu anlarız.
İnsanlar sarıdan kızıla, beyazdan siyaha farklı ten renklerine sahip olabiliyor. Ten rengini belirleyen ise deride bulunan melanin pigmentinin türü ve miktarı.
Kırışıklıklar, sarkmalar yaşlanmayla birlikte en çok şikayet edilen unsurlar arasında yer almaktadır. Bununla birlikte yaşın ilerlemesiyle ciltte renk değişiklikleri de meydana gelebilmektedir. Cilt rengi; kırmızı, mavi, sarı ve kahverengi renklerinin bileşimi biçiminde görünebilmektedir.
True Match Fondöten renklerindeki 1'den 7'ye kadar olan sayılar açıktan koyuya giderken, C, W ve N harfleri ise soğuk, sıcak ve nötr alt tonları ifade ediyor. 3W, 4W ve 7W renkleri sarı alt tonlu fondötenler olarak sıcak alt tona uygunlar.
Bazı insanlarda ergenlik döneminde koltuk altları da biraz koyulaşabilir. İnsanların ten rengi, yaşla birlikte soluklaşır.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Kumral kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlamla karşılaşılmaktadır. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı koyu sarı veya açık kestane rengi olarak verilmiştir. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı teni ve saçları sarıya çalan açık buğday rengi olan kimse olarak verilmiştir.
Beyaz, genellikle Avrupa asıllı kişileri belirtmek için kullanılan, ten rengi veya ırk ile ilişkili bir sınıflandırma.
Deri rengi açısından ise açık deri rengi koyu, mavi-yeşil renge göre daha çekçi gelmektedir. Kırmızı renk pozitif ancak çekicilikte değil. Bazı görüşlere göre ise kırmızı yüz kişilere canlı, kanlı ve çekici gelmekte.
Açık ten, insan cilt rengidir. Dünyada en fazla yayılmış cilt rengi türüdür. Genel olarak beyazlar'ı ifade eder.
Melanin sentezi ve dolayısıyla cilt rengi genetik olarak belirlenir. Melanin sentezi ayrıca güneş ışınları tarafından da tetiklenir.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.
Buğday tene sahip olan kadınlar ruj seçimi konusunda şanslıdır. Oldukça fazla renk alternatife sahip olurlar. Hafif koyu pembeler, şeftali tonları, kırmızı tonları, gül kurusu rengi veya turuncuya dönük rujları tercih edebilirler.
Buğday tenliler için far renkleri
Yeşil, altın tonları, haki ve bakır da teninize yakışan diğer renklerden bazıları. Mavi alt tona sahip olan renklerden mavi, pembe ve leylak gibi renklerden ise uzak durmalısınız. Bu renkler sıcak renk tonu olan buğday rengiyle uyum sağlamaz.
Buğday tenlilere en çok yakışan renkler arasında sarı renk gelmektedir. Bebek sarısı ve kirli sarılar buğday tenli bayanlara çok yakışmaktadır. Ayrıca bal, küllü sarı, kum, platin sarıları renkleri de buğday tenli bayanların rahatlıkla kullanabileceği renkler arasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri