Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
İçerisinde birçok sağlık yararı sağlayan vitamin ve mineral, önemli enzimler ile antioksidanlar olan buğday çimi hakkında gün geçtikçe daha çok bilgi elde etmekteyiz. Ayrıca buğday çiminde bulunan c vitamini, a vitamini, e vitamini gibi değerlere ek olarak kalsiyum, magnezyum ve klorofili de içermektedir.
Çimen suyunun içinde A, B, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, E, K vitaminleri vardır.
Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.
Buğday çimi,sıvı bir oksijen deposudur. Bol klorofil dışında yüksek miktarda vitamin, mineral içerir. Özellikle, demir, A vitamini, E vitamini ve C vitamini yönünden zengindir. Buğday çimi, A vitamininin en çalışkan grubu olan; alfa-karoten, beta-karoten, ksantofil ve zeaksantin maddelerini içerir.
İlgili 42 soru bulundu
Kendi buğday çiminizi yetiştirdiğinizde, taze çimenlerin suyunu çıkarıp rahatlıkla tüketebilirsiniz. Buğday çimi yoğun miktarda klorofil barındırır. İçerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle iyi bir besin takviyesi olarak görülmektedir.
Özetle, isterseniz çimen yiyebilirsiniz... Ancak bu büyük olasılıkla mide rahatsızlığına, dişlerin bozulmasına ve nihayetinde yetersiz beslenmeye neden olacaktır. Bu yüzden uzmanlar, çim yerine sebze yemenizi öneriyor.
Buğday çimi; toz haline getirilmiş kapsüllerde, sıvı süspansiyonlarda, toz halinde veya taze suyu sıkılarak tüketilir. Buğday çimi suyu, popüler bir içecektir. Sadece taze olduğunda ve biçilip hemen ardından aç karnına alındığında sağlığa yararlı olduğu düşünülmektedir.
Düzenli olarak içilmesi önerilen buğday çimi suyu miktarı; - Sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı), - Tedaviye destek amaçlı içildiğinde ise günde 60-90 ml'dir.
Arpa çimi kalorisi düşüktür ve lif bakımından zengindir dolayısıyla sağlıklı bir kilo verme diyetine harika bir katkı sağlar. Kan pıhtılaşması, kemik oluşumu, kalp sağlığı ve daha fazlası için gerekli olan temel bir mikro besin olan K vitamini de sağlar.
- A, B, C,E vitaminleri içerir; B17 kanser hücrelerini öldürüyor. - Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92'sine sahiptir. - Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağıdır. - Gaz şişkinlik gibi sorunlarda rahatlatır.
Buğday çimi tozu; hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarında düzenleyici rol oynuyor. Sindirim sistemini çalıştırdığı için kilo vermeyi de hızlandırıyor, diyet yapanların yaşamını kolaylaştırıyor. Enerji depolamak isteyenler için süper tozlar en doğal kaynak.
Vitamin çeşitliliği yönünden zengin olan besinler şunlardır: Kırmızı et; karaciğer, dalak, yürek, beyin gibi sakatatlar; balık, ton balığı, havyar, yosun, ıstakoz, karides gibi deniz ürünleri; tavuk, hindi, ördek, kaz gibi kümes hayvanlarının etleri; süt ürünleri, yumurta gibi hayvansal besinler.
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Taze buğday çiminde; aynı ağırlıktaki taze portakaldan 60 kat daha fazla C vitamini ve ıspanaktan 8 kat daha fazla demir bulunuyor. Bunlar dışında içerisinde bol miktarda A vitamini, E vitamini, B2 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B7 vitamini, B1 vitamini ve fosfor barındırıyor.
Nasıl kullanılır? Buğday Çimi Tozu sabah kahvaltıdan önce suya karıştırarak, ev yapımı taze sebze, meyve sularına, smoothilere ekleyerek, süt, bitkisel süt ve yoğurtlara 1-3 çay kaşığı kadar ekleyerek kolaylıkla tüketilebilir.
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
Arpa çimi suyu, vücuttaki zararlı ağır metalleri atar. Ayrıca kristalize asitler ve mukus gibi atık materyalleri de ortadan kaldırır. Klorofil içeriği, bol miktarda oksijen ve sağlıklı bir kan akışı sağlar, zararlı kirliliklerin ve toksinlerin giderilmesinden sorumludur.
lik taze sıkılmış buğday çimi suyu kavanozlarının iki tanesini ilk iki günlük kullanım için buzdolabına, geri kalanı derin dondurucuya koyun.
Bağışıklığı güçlendirici ve kanseri önleyici etkileri vardır. Hücreleri yenilediği için kanser tedavisnde kullanılan bir üründür. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
Glutenin tohumda bulunması nedeniyle de buğday maltı yüksek oranda gluten içerirken buğday çimi gluten içermez.
Buğdayın içerisinde kalsiyum, demir ve çinko depolanır.
Buğdayda bolca karbonhidrat, B vitamini, kalsiyum, demir ve çinko minerali bulunur. Ayrıca buğday iyi bir lif kaynağıdır. Besin değeri, yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday; bağırsaklar için oldukça faydalı olup kanseri önleyici etkiye sahiptir.
Aslında insanlar çimen yiyebilirler. Bunun hiçbir zararı yok.
Çünkü içeriğindeki yüksek silika oranı nedeniyle dişlere zarar veriyor. Çiğneyebilen hayvanların dişleri bu besine uyum sağlamak adına adaptasyon geçirmiş durumda. Silika zarar veriyor olsa da dişler kendini sürekli yeniliyor.
1 Porsiyon (Orta) Çimen 4,08 kaloridir. Çimen içeriğinde 0,34 Karbonhidrat(g), 0,18 Protein(g), 0,22 yağ(g), 0,11 lif(g), 1,50 Sodyum(mg), 13,80 potasyum(mg), 9,70 Kalsiyum(mg), 1,27 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,69 ve Demir barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri