Özellikleri: Güneş ışığını yansıtır (UVB ışınları) Yatıştırıcı etkiye sahiptir ve cilt tahrişleri için kullanılabilir. Bu nedenle cilt üzerinde beyazlatma etkisi makyaj ürünleri için kaplama olarak da kullanılır.
Çinko, ciltteki sebum üretimini kontrol altına alarak gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olan önemli bir mineraldir. Ciltteki hasarı azaltır ve cildin daha sağlıklı ve bakımlı görünmesine yardımcı olur. Bu serum, cilt dokusunu pürüzsüzleştirir ve donuk cildi etkili bir şekilde aydınlatır.
Doğada çok sayıda gıdada bulunan çinko, cilt hastalıklarından korunmaya yönelik çok önemli bir işleve sahiptir. Çinko, cildimiz için önemli bir elementtir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, yeni hücre yapımını hızlandırarak cildin yenilenmesini sağlar.
Çinkonun cilde faydaları da ön plandadır. Çinkonun özellikle cilt onarıcı bir etkiye sahip olduğu ve cildin yenilenmesine destek sağladığı bilinir. Akne tedavisi görenerde, akne sonrası ciltte kalan yaraların iyileşmesine destek olmak amaçlı çinko takviye edici gıda önerilebilir.
Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur.
İlgili 29 soru bulundu
Çinko kremler akne üzerine direkt uygulanabilir. Antiseptik özelliği nedeni ile akne üzerinde oluşması muhtemel mikropları öldürerek cildi akne ile olan mücadelesinde, cilde yardımcı olmaktadır.
Yetişkin bireylerde 10 mg günlük çinko ihtiyacının karşılanmasına yeterli olmaktadır.
Cilt tarafından özümsenebilen çinko türevi olan çinko glukonat, cildi gözle görülür şekilde yeniden dengeleyen ve matlaştıran güçlü bir sebum dengeleyicidir. Karma ve yağlı ciltlerin vazgeçilmez içeriğidir.
Çinko oksit en iyi güneş koruyucu maddelerden biridir. Bu sayede güneş losyonları yanıklara, cilt hasarına, kansere neden olan hem UVA hem de UVB ışınlarını engeller. Güneşe ve suya karşı dayanıklıdır.
Yeterli miktarda çinko alınamaması enfeksiyonlara, bağırsak fonksiyonlarında değişime, anemiye ve otoimmün hastalıkların oluşmasına zemin hazırlayabiliyor. Kuru ve pürüzlü cilt, saç dökülmesi, tırnak bozuklukları, görme sorunları, ishal ve iştahsızlık çinko eksikliğinin belirtileri arasında gösteriliyor.
D vitamini yönünden zengin besinlerin düzenli olarak tüketilmesi ve D vitamini içeren cilt bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması cildin sağlıklı görünümünün korunmasına yardımcı olur. Retinol olarak da bilinen A Vitamini, en popüler cilt güzelliği vitaminlerinden biridir.
Cilde iyi gelen vitaminler sayesinde cildin olduğundan daha genç görünmesi mümkündür. Cilde iyi gelen vitaminler arasında; C, A, E, D, B vitamini başta gelir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt çok daha genç ve canlı görünür.
A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
Zerdeçal; cilt üzerinde güneş ışınlarının neden olduğu lekeleri ve kararmayı giderir. Zerdeçal iki farklı şekilde cilde uygulanabilir. Bunlardan ilki süt ile karıştırılmasıdır. Zerdeçala süt karıştırarak elde edilen maske ciltte koyulaşma görülen bölgelere sürülerek 15 dakika bekletilir, durulanarak işlem tamamlanır.
Özellikleri: Güneş ışığını yansıtır (UVB ışınları) Yatıştırıcı etkiye sahiptir ve cilt tahrişleri için kullanılabilir. Bu nedenle cilt üzerinde beyazlatma etkisi makyaj ürünleri için kaplama olarak da kullanılır.
Çinko ve kilo arasındaki bağlantı ve nedensel ilişki tam olarak anlaşılmamakla birlikte, artan çinko alımının insülin direncini (magnezyum ile belirtildiği gibi) iyileştirdiği ve iştahı düzenlediği görülmektedir. Yapılan birkaç çalışma daha yüksek çinko alımının kilo vermeyi kolaylaştırabileceğini öne sürmektedir.
Çinko takviyesi alırken yalnızca dozuna dikkat etmeniz gerekmiyor. Aynı zamanda çinko takviyesinin vücudunuz için sağlayacağı faydayı artırabilmek için destek olarak bazı farklı vitamin ya da mineral takviyesi almanız gerekebilir. Bunun için belirli aralıklarla gereken testleri yaptırmalı ve doktorunuza danışmalısınız.
Enerji Verici Mineraller. Mineraller, vücudun sağlıklı işlevlerini sürdürebilmesi için hayati öneme sahip doğal elementlerdir. Özellikle demir, magnezyum, çinko ve kalsiyum gibi mineraller, enerji metabolizmasının düzenlenmesinde ve hücresel işlevlerde kritik bir rol oynar.
Çinko oksit kremin temel maddesi çinko minerali olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu krem cilt üzerinde iyileştirici etkilere sahiptir. Bu krem ise genel olarak akne tedavisi, kızarıklıklar, güneş yanıkları ve pişik tedavisinde kullanılmaktadır.
Çinko, C vitamini ile birlikte soğuk algınlığı semptomlarının tedavisinde etkili rol oynar. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bebeklerde yaygın olarak görülen ishalin tedavisinde çinko takviyesi kullanılmasını önerir. Cilt bariyerinin desteklenmesi ve cilt sağlığının korunmasında çinko önemli rollere sahiptir.
Kullanımı: Akşam, kremi kullanacağınız bölgeyi temizledikten sonra sorunlu bölgeye cildinize nüfuz edinceye kadar dairesel hareketlerle uygulayınız. Gündüz kullanılmaması tavsiye edilir.Ürünü sürdükten sonra güneşe çıkmamanız tavsiye edilir.
Çinko, selenyum ve benzeri mineraller, yemeklerle etkileşime girerek emilimi azalan takviyelerdir. Eğer kullanmanız gerekiyorsa, yemeklerden en az 2 saat sonra, aralarında 1 er saat koyarak kullanabilirsiniz.
Öğle: Öğle yemeği sırasında da çinko takviyelerini alabilirsiniz. Öğünlerle birlikte alınan çinko, vücut tarafından emilimini artırabilir. Akşam: Akşam yemeği ile birlikte çinko takviyeleri tüketmek de bir seçenektir. Bu tüketim şekli takviyeyi günlük beslenme düzeninize kolayca eklemenize yardımcı olabilir.
Yorgunluk, halsizlik, uyku problemleri gibi sorunların kaynağı arkasında çinko eksikliği bulunuyor olabilir. Vücudun sağlıklı şekilde çalışması ve bağışıklığı ayakta tutması için ihtiyaç duyulan minerallerden biri de kemiklerde, beyinde, kırmızı kan hücrelerinde bulunan çinkodur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri