Bilgi: Çamaşır makinesindeki aşırı köpük,oluşması , makinenin arızası olmadığından dolayı garanti kapsamında değildir.
Makineye birkaç kez su aldırıp boşaltarak deterjanı makineden temizleyebilirsiniz. Bazı deterjan firmaları deterjanlarındaki köpük kırıcı oranını düşük tutmuş olabilir ve bu durum fazla köpüklenmeye neden olabilir. Bu durumda farklı marka bir deterjan kullanarak tekrar yıkamayı deneyin.
Köpüğün Giderilmesinde, en güvenilir yöntem Köpük Önleyici kullanılmasıdır. Köpük Kesiciler, Silikon ve Yağ Bazlıdır. Silikon Bazlı Köpük Kesiciler, Köpüğü oluşumların arasına girerek artı eksi güç ile yok eder. Silikon bazlılar Köpüğün uzun süre oluşmaması için en iyi yöntemdir.
Farklı deterjanlar farklı yoğunluklarda olabilir ve fazla deterjan kullanmak, makinenin performansını etkileyebilir.
Çamaşır suyunu, ön yıkamalı bir program seçerek kullanabilirsiniz. Ön yıkama programında, makine su aldığı sırada deterjan çekmecesinin I no'lu ön yıkama gözüne deterjan koymadan sadece yarım (1/2) çay bardağı çamaşır suyu ekleyin. Buna alternatif olarak ilave durulama programında çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Aktif oksijenler ile zenginleştirilmiş klorsuz formülü sayesinde ferah kokulu bir hijyen sağlar. Şişedeki talimatları izlemeniz ve makinenizin çamaşır suyu dağıtıcısına, yoksa deterjan gözüne 3/4 fincan Domestos eklemeniz yeterli.
Makinelerde üç adet deterjan bölmesi bulunur. Bu bölmelerden ikisine deterjan koyulurken bir tanesine yumuşatıcı koyulur. Bu gözlerin sırası ve hangi deterjanın nereye konulacağı oldukça önemlidir. Ortadaki bölmeye yumuşatıcı konulurken diğer iki bölmeye ise deterjan konulur.
Çok fazla çamaşır deterjanı kullanıldığında, deterjan durulama döngüsünde yıkanarak giderilemeyebilir ve kumaş sert ve rahatsız edici olabilir. Diğer yandan çok fazla yumuşatıcı da ipliklere yapışarak kaygan yumuşatıcı lekelerine neden olabilir.
Çamaşır makinasına fazla detarjan koymanız çamaşırlarınızı daha iyi yıkamayacaktır aksine makinanıza zarar verecektir bu nedenle lütfen çamaşır makinanıza fazla çamaşır deterjanı koymayınız.
Kimi zaman giysi, çarşaf ve havlularınızın cildinizde sertlik hissi bıraktığını görebilirsiniz. Bu sertlik suyun yüksek kireç oranına sahip olmasından kaynaklanıyor. Sudaki kireç çamaşır dokularının arasına girerek doğal ve yumuşak dokuları bozuyor ve çamaşırlarda deformasyona sebep oluyor.
Bulaşık makinesinin içerisine deterjan koymadan boş olarak yüksek sıcaklıkta çalıştırınız. Kullanılan deterjan nemli ise veya parlatıcı son kullanma tarihi geçmiş ise normal yıkama sonrasında köpük yapabilir. Bu durumda deterjanınızı ve parlatıcınızı değiştirmelisiniz.
- Köpük kesici su ve atıksu arıtma tesislerinde köpük oluşumunun engellenmesinde ya da azaltılmasında kullanılır. - Köpüğün oluşumunu önlemek için ya da önceden oluşmuş olan köpüğü kırmak için ürünlere ilave edilir. Ambalaj kutularının verimli bir şekilde odlmasını engellemesi nedeniyle sıklıkla kullanılır.
Her yıkama için tavsiye edilen miktar, normal bir yük için yaklaşık 100-150 ml'ye eşdeğerdir. Daha büyük yükler için daha fazla deterjan kullanmanız gerekebilir, ancak fazla deterjan kullanımı çamaşırlarınızın temizlenmesine yardımcı olmayacak ve aynı zamanda çamaşırlarınıza zarar verebilir.
Filtrenin veya pompanın tamamen veya kısmen tıkanması çamaşır makinenizin suyu tamburdan dışarı atmasını zorlaştıracak, dolayısıyla deterjan kalıntılarına neden olacaktır. Böyle bir durumda çamaşırlarınız yeterli oranda durulanmaz ve sonuç olarak program bittiğinde çamaşırlarınızın üzerinde deterjan kalıntıları oluşur.
Deterjan, yumuşatıcı ve diğer temizleme maddeleri
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın! Ön yıkamasız program kullanıyorsanız, ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) deterjan koymayın.
Kullanılan bardakların ölçüsü:
Çay bardağı (125 ml)
Dozaj konusunda dikkatli olunmalıdır, aşırı deterjan kullanımı çamaşırlarınızın zarar görmesine neden olabilir. Deterjanın ambalajındaki talimatlara uygun olarak kullanılması önerilir. Renkli ve beyaz çamaşırlar için farklı deterjanlar kullanılmalıdır.
Aşırı doldurma, özellikle yüksek devirde sıkma işlemi sırasında tambur içerisindeki basıncı arttırır, dolayısıyla tambur kirişleri zarar görebilir ve daha da kötüsü cam kapak çatlayabilir.
Ariel Dağ Esintisi 6 kg toz deterjan ise hem renkli hem beyazlarda etkili temizlik sunması ile beraber 40 yıkamaya kadar kullanılabilir. 70'den fazla leke türünün üstesinden gelebilen markanın toz çamaşır deterjanı, içeriği sayesinde gres gibi zorlu yağ lekelerinden oje gibi kimyasal boya içerikli lekelere kadar etki ...
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Etkili sonucu almak için: minimum 60 ml (yaklaşık yarım fincan) yenilenen Perwoll Hassas Sıvı Çamaşır Deterjanını çamaşır makinenizin sıvı deterjan gözüne ekleyin.
Deterjanlarda da sudaki kireci önleyici maddeler yok mudur? Her deterjan ortalama %10 oranında kireç önleyici maddeler içerir. Fakat deterjanların içindeki bu maddeler sudaki kireci makinenizi korumaya yetecek kadar yumuşatamaz. Bu nedenle, her yıkamada gereken miktarda Calgon kullanmalısınız.
Kapaktaki kireci temizlemek için de sirke ve limon doğal karışımını kullanabilirsiniz. Birebir ölçülerde hazırladığınız bu karışım ile çamaşır makinenizin kapağını sildiğinizde kireç tabakası hızlı şekilde çözülecektir.
Tip 1 sıvı deterjan gözüne sahip çamaşır makinelerinde genelde sol taraftaki II numaradaki göz olmaktadır. Ortadaki kısım ise yumuşatıcı kısmıdır ve sağdaki kısım da ön yıkama gözü olmaktadır. Bazı çamaşır makinelerinde de yumuşatıcı kısmı sağda bulunmaktadır. Bu yüzden de numaralara dikkat etmeniz önemli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri