Klavyenizde bulunan“e” tuşuna basın ve konsolu açın. Konsola clshowfps 1 kodunu yazın. Böylece FPS değerini göreceksiniz.
40 FPS, birçok oyun için kabul edilebilir bir değerdir, ancak ideal olarak 60 FPS veya daha yüksek bir değerde oynamak daha iyi bir deneyim sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir.
Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
Konsolu açmak için ayarlar menüsünden hangi tuşu seçtiyseniz o tuşa basarak konsolu açabilirsiniz. Konsol penceresinde bulunan satıra cl_showfps 1 komutunu yazıp Enter tuşuna basın. Söz konusu adımı uyguladığınız takdirde ekranda söz konusu bilgilere erişebileceksiniz.
İşlemci için Intel Core Duo İşlemci (2 GHz veya üzeri) önerilmektedir. Bellek, Windows'un değeriyle aynı değere sahiptir. Ekran kartı, ATI Radeon HD 2400 ya da üzeri, NVIDIA 8600M ya da üzeri şeklinde belirtilmiştir. Depolama için ise yine 15 GB gerekli görülmüştür.
Sol kısımda yer alan '3D ayar yönetimi' sekmesine girin. Daha sonra burada etkinleştirmeniz gereken ayarlar olacaktır. Söz konusu sekmede birden çok ekran GPU hızlandırma seçeneğini tek ekran performans moduna getirin. Doku süzme ve kaliteyi yüksek performans olarak ayarlayın.
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar.
FPS değerlerini arttırmak için bilgisayarınızda yer alan görüntü kartı sürücülerinizi güncelleştirebilirsiniz. FPS değerlerini arttırmak için bilgisayarınızın Windows olması durumda, Windows'un sunduğu görsel efektleri devre dışı bırakabilirsiniz.
Yüksek performanslı bir ekran kartı, oyunlarda daha yüksek FPS sağlar ve oyunların daha akıcı çalışmasını sağlar. Ekran kartı seçiminde dikkat edilmesi gereken faktörler arasında kartın bellek kapasitesi, çekirdek hızı ve güç tüketimi yer alır.
İlk önce indirmiş olduğunuz dosyanın . cfg uzantılı olması gerekmektedir. Daha sonra Steam kurulu diske geliyoruz ve Steam >steamapps >common >Counter-Strike Global Offensive >csgo >cfg adımlarını takip ettikten sonra tekrar klasöre geliyoruz. İndirmiş veya daha önceden kaydetmiş olduğumuz CFG'leri bu dosyaya atıyoruz.
CS:GO'ya girdikten sonra console'u açıp “exec config” komutunu yazdıktan sonra enter tuşuna basmanız yeterli olacak. Artık Cfg dosyanız aktif.
Pinginizi düşürmenin bir başka yolu ise Steam'i açın ve Oyun Kütüphanesi'ne girin. CSGO'ya sağ tıklayarak Özellikler bölümüne girin ve başlatma Seçeneklerini Ayarla seçeneğine tıklayın. Açılan yere "-high -novid -console -dxlevel 81 -lv -nojoy -noaafonts -freq 100 -threads 4" kodunu yazın ve kapatın.
Bu konuda yaptığımız araştırmaları aktaracak olursak, 1 saat kadar devam ettiğiniz cs go oyunu için 120 mb'lık bir kullanım yapılmaktadır. Aslında oyunun süresi arttıkça harcayacağınız kota da aynı şekilde artacaktır. 1.5 saat süren bir oyunun ardından 150 mb gibi bir kotanın harcandığını aktarabiliriz.
1920x1080 Yatay ve Dikey piksel sayısı aşırı fazla olduğu için bu çözünürlükte oynayan uzman oyuncu sayısı çok çok az. Tavsiye ettiğimiz bir çözünürlük değildir.
Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) için en iyi sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir: Minimum sistem gereksinimleri: İşletim Sistemi: Windows® 7/Vista/XP. İşlemci: Intel® Core™ 2 Duo E6600 veya AMD Phenom™ X3 8750 işlemci veya daha yükseği.
FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir. Tüm bunlar, “FPS ne işe yarar?” sorusunu yanıtlar niteliktedir.
Peki nedir bu iki tuş? 'CTRL' tuşuna basılı tutarken 'F' tuşuna basarsanız bu FPS ve Ping değerlerini açabilirsiniz aynı şekilde bu tuşlara tekrar basarsanız değerleri kapatabilirsiniz.
Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
Videoda FPS ne kadar yüksek olursa, görüntü o kadar berraklaşmaktadır. Ayrıca bir diğer önemli nokta ise kurgu yaparken yavaşlatacağınız görüntüler konusundadır. 30 FPS bir videoyu yavaşlattığınız zaman bulanıklaşırken, 60 FPS bir görüntüyü yavaşlattığınız zaman daha az bulanıklaşma olacaktır.
Sıklıkla saniyedeki çerçeve sayısı (FPS) olarak ifade edilmekle birlikte, hertz (Hz) cinsinden progresif tarama monitörleri olarak da ifade edilir. İnsan gözü ve onun beyin arayüzü olan insan görsel sistemi, birbirinden bağımsız olarak algılayabildiği saniyede 10 ila 12 görüntüyü işleyebilir.
Oyun sırasında görüntülerin çok daha akıcı olabilmesini istemeniz halinde FPS değerinizin en az 60 olması gerekir. 60 ve üstündeki değerler hem üstün bir akıcılık hem de son derece pürüzsüz bir deneyim elde edebilmenize olanak tanır. Bilgisayarınızın monitöründeki yenileme hızı da bu esnada etkili olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri