Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
Dış stil sayfası herhangi bir metin düzenleyicisinde (text editor) yazılabilir. CSS dosyası herhangi bir HTML etiketi içermemelidir ve . css uzantısı ile saklanmalıdır.
HTML kodlarına CSS 3 farklı şekilde eklenebilir ; Satır içi (Inline) ; HTML etiketlerinin içerisinde style parametresi kullanarak. Dahili (Internal) ; HTML'deki < head > etiketleri arasında < style > etiketi kullanarak. Harici (External) ; Harici bir CSS dosyası kullanarak.
CSS kodları HTML'ye üç farklı şekilde eklenebilir: Satır İçi (inline) / Yerel CSS: Satır içi CSS ile sadece o etiketi etkileyecek biçimler verilebilir, <head> etiketleri arasındaki <style> </style> etiketlerinin içine yazılır.
CSS kodları, HTML kodlarının içine yazılabildiği gibi harici bir CSS dosyası oluşturularak da işlem yapılabilir. <BODY> veya <HEAD> bölümlerinde yer alabilirler. Ayrıca <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" /> koduyla CSS dosyası çalışma sayfasına çağırabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Bir CSS yorumu, "/*" sembolleriyle başlar ve "*/" sembolleriyle sona erer. Birden çok satıra da yayılabilir.
Yazılan JavaScript kodları <head> veya <body> etiketleri içerisine eklenebilir.
Dünya üzerinde bu yazılımın kod kütüphaneleri ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak sunulmaktadır. Bu kütüphanelerden ihtiyaçlarınıza göre kolaylıkla faydalanabilirsiniz.
CSS (Basamaklanmış Stil Katmanları), web sayfasını şekillendirmek için kullanılan bir kodlama türüdür. CSS kullanarak web sayfasının görünümünü ve düzenini değiştirebiliriz.
CSS, bir programlama dili değildir. Bu şu demektir, CSS ile bir form oluşturup o formun çıktılarını sunucuya gönderemez, veri işleyemezsiniz. CSS ile yapabileceğiniz şey, oluşturulmuş bir formun “gönder” butonunun boyutunu, arka plan rengini, marjını ayarlamaktır.
Web tasarım alanında yoğun olarak kullanılan CSS, html kavramından sonra karşınıza çıkan ilk biçimlendirme dilidir. HTML (HyperText Markup Language) ile birlikte entegre şekilde çalışan CSS, oluşturduğunuz web sayfalarında yapacağınız özellikleri geliştirmenize olanak sağlar.
CSS Nasıl Çalışır? Tarayıcı HTML sayfasını yükler ardından HTML'i DOM'ye (Document Object Model) dönüştürür. Daha sonra tarayıcı HTML belgesi ile bağlanan gömülü resimler ve CSS kodlarını barındıran CSS sayfasını getirir. Getirilen CSS'i ayrıştıran tarayıcı farklı kuralları seçicilere göre sıralar.
CSS (Cascading Style Sheets), HTML ve JavaScript gibi, internet sayfalarının kodlanmasında kullanılan 3 ana teknolojiden biridir.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelen Cascading Style Sheets kelimelerinin kısaltması olan CSS, bir web sitesinin daha çok göze hitap eden kısımlarını düzenlemeyi sağlıyor. Renkler, ara yüz düzenlemeleri, fontlar ve bunlara bağlı birçok görsel tasarım unsurunu modifiye etmeye yarıyor.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
Şöyle düşünelim HTML bir web sitesinin kurallarını, içinde olması gereken bilgileri ve tanımlamaları içinde barındırmaktadır. CSS ise HTML içinde belirlenmiş kuralları ve tanımlamalara uygun şekilde stil vermek için kullanılmaktadır.
CSS yani Cascade Style Sheet, HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir. HTML ile oluşturulan elemanlara stil vermeye yarar. Örneğin HTML içine eklediğimiz bir yazının rengini kırmızı yapmak istiyorsak bunu CSS ile gerçekleştiririz.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
CSS, öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor olan bir alandır. Harry Roberts'ın CSS Wizardry, BEM metodolojisi ve yeniden düzenleme gibi, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir CSS yazmanın temeli hakkında en iyi makaleleri içerir.
CSS kodlama işlemlerinin kullanımını daha kolay ve verimli bir şekilde olmasını sağlayan araçlara CSS kütüphaneleri denir. CSS Framework olarak adlandırılmaktadır. CSS kütüphaneleri kullanıcıya zamandan da tasarruf sağlar. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak çalışan araçlar bulunmaktadır.
Bütün HTML kodları <html>…</html> arasına yazılır. Onun dışına yazdıklarınızın bir etkisi yoktur. <html> kodlarının arasında da iki temel kod kullandık. <head> ve <body> sayfanın baş ve gövde kısımları.
JavaScript'i doğrudan HTML dosyasına ekleme
Bunun için <script></script> etiketini kullanarak yazdığınız tüm JS kodunu içinde kapsayabilirsiniz. JS kodu aşağıdaki şekillerde eklenebilir: <head> etiketleri arasında. <body> etiketleri arasında.
JavaScript; web geliştirme, mobil uygulamalar, oyunlar ve ağ uygulamaları için kullanılan dünyadaki en popüler komut dosyası programlama dillerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri