Cunda Duba Plajı (Belediye Plajı) Ayvalık'taki bulunan bu plaj giriş ücreti bulunmayan bir plaj olup Alibey Adası'na doğru Lale Adası'nda karşınıza çıkar. Doldurma bir köprünün ada tarafında bulunan ucunda yer almaktadır. Bu harika plajın önü açık olduğu için de rüzgarlı havalarda çok dalgalı olmaktadır.
6- Cunda Belediye Plajı
Bu plaja girmek ücretsiz ve imkanlarından faydalanmak için çok fazla para harcamanız da gerekmez. Duş, yeme-içme, şezlong ve şemsiye fiyatları oldukça uygundur.
Cunda'da denize girmek istiyorsanız, yine bir halk plajı olan Çataltepe var. Burada müzik bile çalmıyor, özel bir işletmesi yok; ama denizi güzel.
Adalar plajları arasında az sayıda da olsa halen bazı ücretsiz halk plajları mevcut. Eğer şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden faydalanmak istemiyorsanız yalnızca havlunuzla birlikte aşağıdaki plajlardan ücretsiz bir şekilde denize girebilirsiniz: Madam Martha Koyu Plajı – Burgazada. İskele Halk Plajı – Kınalıada.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Cunda Adasında Gezilecek Yerler
Hem deniz yolu hemde kara yolu ile ulaşım imkanına sahip olan Cunda Adasının etrafını araç ile turlamak yaklaşık bir saat sürmektedir.
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
3. Plajlara Giriş Ücreti Alınması Hukuka Aykırı Olup İşletmelerden Hizmet Alımı Mecburi Tutulamaz. Günümüzde sıklıkla karşılaşıldığı üzere işletmeler hukuka aykırı şekilde kıyı şeridini tel örgü yahut çit ile kapatarak halkın plaja girişini ücrete tabi tutmaktadır.
Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile ulaşım, şezlong ve şemsiye ücreti dahil.
Plaja giriş ücreti kişi başına hafta içi ve cumartesi 50-TL, pazar günleri ise 60 TL'dir. 0-7 yaş arası çocuklar için plaja girişte herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Doğal güzellikleri olan Sarımsaklı Plajına girişler ücretsizdir. Bu plaja gelmek isteyenler de ancak şemsiye ve şezlong kiralayabilirler.
Kum Denizi Plajına girişler ücretsizdir. Bu plaj halk plajı olduğu için ücretsiz olmakta ve plaj boyunca şezlong ya da şemsiyeler için kafeler yer almaktadır. Duş, soyunma yerleri ve de kafeterya gibi seçeneklerin var olduğu bu plaja giriş ücreti olmadığı için bu plajı tercih eden aileler pek öok sayıdadır.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Çeşme-Ilıca-Alaçatı'da bulunan Çeşme halk plajları herkese açık ve ücretsizdir. Özellikle 2019 sezonunda Ilıca Plajı'nın Çeşme Belediyesi tarafından ücretsiz olarak halka açılması ve “havlunu al gel” kampanyasını başlatması üzerine geçtiğimiz sezonlarda bayram turist akınına uğradı.
Ayvalık'ın en sevilen, mavi bayraklı Badavut Plajı, Sarımsaklı'nın ilerisinde yer alır. Sakinliği arayanların yeri olan Patriça Koyu ve en sık ziyaret edilen Cunda Adası'nın plajlarında güzel zamanlar geçirmek mümkündür.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Denizi sığ olduğu için bu plaj, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından da tercih edilir. Prenses Koyu Plajı için ücretler hafta içi 120, hafta sonu ise 150 TL olarak belirlenmiş. 0 ile 7 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olan plaj, 7 ile 12 yaş arasındaki çocuklar için %50 indirimli şekilde sunulur.
Büyükada Loc'ada
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir.
Peki, plaja giderken nasıl giyinmeli? Sahil veya havuz kenarına giderken bikini veya mayolarınızın üzerine hafif bir pareo, kimono veya kaftan giymeyi tercih edebilirsiniz. Ayak tabanlarınızı rahat ettirecek açık ayakkabılar veya terlikler, elbette şıklığınızı tamamlayacak renk ve dokularda olmalı.
Öte yandan bazı beachlerde giriş ücreti yerine harcama limiti bulunuyor. Örneğin, Om Paparazzi Beach'te hafta içi giriş ücreti alınmazken, kişi başı 800 TL harcama limiti bulunuyor. Hafta sonları bu limite ilave olarak 500 TL giriş ücreti ekleniyor.
Cunda'nın en bilindik yeri olan Aşıklar Tepesi'ne dar sokaklardan yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Cunda Adası konumu gereği Türkiye ülkesinin Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır. Ayvalık koyunda ise Ayvalık adaları içinde irili ufaklı tam 22 ada yer almaktadır. Cunda adası bu adalar içinde yerini almış ve yerleşime açık tek ada olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri