Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
CV'ye eklenecek kurslar ve sertifikalar
Başvurduğunuz pozisyonla ilgili olan diplomaların yanı sıra, tüm kısa kursları, kurum içi eğitimleri ve çevrimiçi kursları CV'nize ekleyin.
Devam edilen okul bilgisinde okulun adı, okuduğunuz program ve mezun olma tarihi yer alır. Örnek olarak, "XY Üniversitesi, İşletme Bölümü, 2021'de mezun olmayı planlıyorum" şeklinde yazılabilir. Ayrıca, eğitim bilgileri bölümünde,devam edilen okul dışında da mezun olduğunuz okullar ve programlar yer almalıdır.
Eğitim bilgilerine yer verirken dikkat edilecekler
Lise mezunuysanız ve en yüksek eğitim dereceniz lise mezuniyeti ise en son mezun olduğunuz eğitim kurumunu yazabilir ve okuldaki başarılarınıza, faaliyetlerinize, katıldığınız kulüplere ve yer aldığınız projelere ayrı bir başlık altında yer verebilirsiniz.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Öğrenme becerileri içerisinde; eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim, iş birliği ve yaratıcılık yer alır. Esneklik, inisiyatif, sosyal beceriler, üretkenlik, liderlik yaşam becerileri olarak tanımlanır.
Örnek: Bilginin yorumlanması, alıştırma, algısal beceriler, geri bildirim, zamanlama. Beceriyi en genel tanımıyla üçe ayırmak mümkündür. Bir kalemle yazı yazarken, araba kullanırken ve uzun atlarken kas ve iskelet sistemini belli bir koordinasyonda kullandığımız (motor) beceri.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın. 6- Üniversite bilgilerinizde Üniversite adı, bulunduğu şehir, ülke, fakülte, program, sınıf, burs bilgileri, başlama tarihi yer alsın. 7- Not ortalamanız eğer 3,00'ın üzerindeyse eğitim bilgileriniz içine bunu da yazın.
Özellikle de yeni mezunsanız staj bilgilerinizi belirtmelisiniz. Kurs, seminerler:Katıldığınız kurs ve seminerler, aldığınız sertifikalar başvurduğunuz iş için önemli olabilir. Bu nedenle bu bilgileri mutlaka belirtmelisiniz.
Eğitim kurumu, eğitim ve öğretim faaliyetleri yürüten ve bu amaçla öğrencilere çeşitli eğitim programları sunan bir kurumdur. Eğitim kurumları, okul, üniversite, kolej, meslek yüksekokulu, eğitim enstitüsü, kurs merkezi, dil okulu gibi çeşitli tiplerde olabilir.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Sertifikalı olarak eğitim veren kurumlarda da online ya da örgün fark etmeksizin katılımcılara verilen sertifikalar CV'lere yazılabilmektedir. Online olarak verilen sertifikaların örgün eğitim veren sertifikalardan bir farkı bulunmuyor.
Staj Bilgisi CV'nizin Neresine Yazılmalıdır? Stajlarınızı CV'nizin çalışma bilgilerinizi girdiğiniz alana yazmalısınız. Kronolojik bir CV hazırlıyor iseniz, yaptığınız her stajı, en son konum en üstte olacak şekilde CV'nize eklemelisiniz.
Bir sertifikaya isim nasıl yazılır? Çoğu sertifikada önce ilk ad ve soyad tam olarak, ikinci adın ise ilk harfi yazılır.
Ayrıca çalışma hayatına başlamadan önce katıldığınız konferanslar, çalıştaylar ve toplantılardan elde ettiğiniz katılım belgelerini eğer CV'de yeriniz yoksa yazmamanızı öneririz. Bu belgeler, kursa gidip eğitim alarak edindiğiniz sertifikaların yerini tutmayacak ve aynı zamanda CV'nizin uzamasına neden olacaktır.
Kişisel Bilgiler bölümü ve CV özetinizden hemen sonra iş deneyim bilgilerinizi tarih sırasına göre sondan başa doğru yazarsınız ve bu sayede son çalıştığınız işi vurgulamış olursunuz. Bu sıralamayı, iş verenlerin takip etmesi son derece kolaydır.
CV'de ehliyet bilgimi nereye eklemeliyim? Özgeçmişinize tek bir sürücü belgesi bilgisi yazacaksanız bunun için ayrı bir bölüm oluşturmanıza gerek yoktur. Halihazırda var olan “Ek Özellikler,” “Beceriler,” veya “Özel Bilgi ve Beceriler” gibi bölümlere sahip olduğunuz sürücü belgesi sınıfını yazabilirsiniz.
Hatırlanan ve anlaşılan bilgilerin uygulamaya yönelik kullanılmasını ifade eder. Kazanılan beceride; bilgiyi kullanma, düşünme - problem çözme, kas-zihin koordinasyonu, uygun yöntemi uygulama, araç, gereç, materyal kullanma, başkalarına aktarma vardır.
Bu anlamda geliştirdiğiniz ya da geliştirmekte olduğunuz dinleme, anlama, konuşma üçlüsünü içeren iletişim becerileri, zaman yönetimi, empati yeteneği, problem çözme, takım çalışması, sorumluluk alabilme, liderlik becerileri bu kapsama girer.
Sonuç olarak, iş yaşamına yönelik ele alınması gereken öncelikli beceriler iletişim, takım çalışması, liderlik, zaman yönetimi, analitik düşünce ve problem çözme yeteneği, teknolojik beceri ve bilgidir. Bu becerilerin geliştirilmesi bireylerin iş yaşamında başarılı ve değerli bir konuma gelmelerinde etkili olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri